• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Strumpbyxor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Strumpbyxor(0)

Shoppa sköna strumpbyxor hos Klingel

Strumpbyxor finns i många olika varianter. Allt från tjocka, täckande modeller som värmer till tunna, näst intill helt transparenta. Med hjälp av strumpbyxor i olika färger och mönster kan du på ett kick variera din outfit och gå från sobert elegant till mönstrat och trendigt. Det viktigaste när det kommer till strumpbyxor är att de är sköna och inte sitter åt, skär in eller kliar. De ska kännas som en andra hud och du ska knappt märka att du har dem på dig.

Många olika funktioner

I Klingels sortiment finns flera olika stödstrumpbyxor som utöver att vara snygga också ger aktivt stöd och motverkar trötta och svullna ben. Extra skön är strumpbyxan med en massagesula formad efter foten. Förstärkt tå och häl gör den extra slitstark. Välj gärna en variant med bred komfortlinning så sitter de skönt runt midjan. Alltfler upptäcker fördelarna med strumpbyxor som ger stöd. De är perfekta att bära för dig som har problem med blodcirkulationen eller för den som står och går mycket i jobbet. I webbshoppen finns flera varianter i praktiska och mycket prisvärda flerpack. Kom ihåg: livet är för kort för trötta ben!

För olika tillfällen

Det vanligaste användningsområdet för strumpbyxor är förstås under kjol eller klänning. Men de är också perfekta att bära under vanliga byxor vid kyligare dagar eller under kortare byxor som capribyxor, 7/8-byxor, shorts eller byxkjol. De vanligaste materialen är elastan och polyamid. När det gäller strumpbyxor är det viktigt med bra kvalitet eftersom materialet ofta är tunt och ömtåligt. Följ alltid de anvisade tvättråden och använd en tvättpåse som skyddar plagget i tvätten.

Strumpbyxornas tjocklek mäts i denier, som förkortas ”den”, som är ett mått på hur tung tråden är. De allra tunnaste, nästan helt transparenta finns upp till 15 denier. De som ligger runt 30-40 denier brukar räknas som halvtransparenta. Över 60 denier räknas de som täckande. De är perfekta att använda på vintern i vårt kyliga nordiska klimat. Strumpbyxor kan också hjälpa till att forma figuren på bäraren. Det finns olika former av stödfunktioner som håller in exempelvis mage och stuss. Det finns också varianter med förstärkt byxdel som formar rumpan på ett snyggt sätt. De är perfekta att bära under åtsittande kläder.

Användning nu och då

De allra första strumpbyxorna tillverkades 1956 och under 60-talet slog de igenom på bred front. Då blev minikjolen populär och många började använda dem under. I takt med att det blev populärt blev det samtidigt allt ovanligare med strumpebandshållare och gördel som man tidigare använt för att hålla uppe strumporna under kjolar och klänningar. Strumpbyxan är idag ett universalplagg som bärs vid alla möjliga tillfällen. Vanligast är det med hudfärgade eller svarta. Speciellt på sommaren uppskattar många en hudfärgad variant som ger illusionen av släta, bara ben. Till fest är det populärt med en lite tunnare svart modell – jättesnyggt och klassiskt till den lilla cocktailklänningen! Svart får dessutom benen att verka smalare. Du kan också välja om du vill ha en matt eller mer glänsande yta. Strumpbyxor är oftast mycket elastiska, men för att de ska sitta optimalt är det viktigt att du väljer rätt storlek. Vi har modeller i upp till storlek 62. Om du letar efter en speciell storlek kan du använda dig av filterfunktionen i webbshoppen och få upp alla varianter som finns i just din storlek.

Shoppa online hos Klingel

Att handla online är både enkelt, tryggt och bekvämt. Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit leveransen och du kan prova hemma i lugn och ro. Vårt sortiment uppdateras ständigt så tar för vana att kika in då och då för shoppingidéer och inspiration!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg