• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Skinnbyxor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Skinnbyxor(0)

Skinnbyxor för damer

På jakt efter skinnbyxor för damer? Skinnbyxor är byxor som är tillverkade av ett behandlat skinn- eller lädermaterial, som till exempel mocka eller nappa. Skinnbyxor har traditionellt sett använts av såväl män som kvinnor, men idag är detta plagg troligen vanligare förekommande i kvinnans garderob än i mannens. Skinn är djurhudar, och finns både med eller utan hår. I bearbetad form kallas de stora djurens hudar ofta för läder och de små djurens hudar för skinn. Idag används ofta syntetiskt framställt material istället för äkta djurhudar. Detta kallas för så kallat “konstläder”. Det finns idag skinnbyxor för damer och tjejer i alla olika modeller och former, både tunnare och tjockare, och även med mer eller mindre stretch. Det finns även ett helt utbud av fina färger, vilket gör att du lätt hittar den färg som passar med dina övriga klädesplagg.

Utöver mode, så har skinnbyxor traditionellt sett även använts som skyddsplagg för benen. Läder är ett mycket tåligt och skyddande material, som dessutom kan behandlas på flera sätt för att göra det ännu mera anpassat beroende på användningsområde. Till exempel använde vilda västerns cowboys läderbyxor som skyddsplagg för benen, och dagens motorcykelåkare använder ofta motorcykelställ som skydd både mot väder och vind och som skydd vid en eventuell olycka. Det är inte många material som erbjuder samma styrka och flexibilitet som lädret gör.

Skinnbyxor i vår popkultur

I popkultur och media har skinnbyxan kanske främst fått uppmärksamhet och börjat förknippas med olika former av hårdare musikstilar. Plagget är mycket ofta förekommande bland fans av olika genres av rock, punk och metal. Det är inte helt ovanligt att man ser inte bara ungdomar utan även äldre personer helt iklädda läderjacka och skinnbyxor, när något rockband håller konsert i staden.

Skinnbyxor av mocka eller nappa

Mocka är speciell typ av läder, insidan av huden är den sida som syns utåt på plagget. Denna sida har slipats så att den till slut fått en nästan sammetsliknande yta. Mocka kan användas på många olika områden och till många olika ändamål. Man har traditionellt sett använt mocka i skor, jackor, byxor, och även i accessoarer som till exempel armband, halsband och klockarmband. Mocka är dock ett material som kräver speciella metoder för rengöring, och detta begränsar användningsområdena något. Ett par vanligt förekommande alternativ för att rengöra mocka är mekanisk rengöring med hjälp av rågummi, eller helt enkelt en omgång av kemtvätt. Nappa är ett skinnmaterial som i motsats till mocka har tagits fram för att användas med narvsidan utåt. Nappa är ett mycket slitstarkt material och till utseende och känsla är det betydligt slätare än mocka. På grund av dessa egenskaper passar nappa mycket bra till bland annat olika sorters skinnbyxor. Nappa från lamm och får är mycket smidigt, och väldigt vanligt förekommande i damernas skinnbyxor och skinnjackor.

Några varianter: motorcykelställ och “lederhosen”

Motorcykelställ är en populär skyddsutrustning hos motorcykelåkare av båda kön, och detta plagg finns för alla stilar och storlekar. Plagget är ofta delat i en överdel och en byxa, och vanligtvis är de tillverkade i läder. Plagget kan även vara förstärkt med skyddsplattor, och det finns modeller som har plattorna på in- så väl som utsidan av plagget. Användaren har helt enkelt massor av stilar att välja mellan. Under 1970-talet blev skinnstället det i stort sett allmänna skyddsplagget hos användare som åkte motorcykel. Idag har motorcykelåkning blivit allt mer modernt och framförallt är det många damer som börjat åka motorcykel. Dammotorcykelåkarna använder ofta skinnbyxa och skinnjacka som är specialgjorda för kvinnors figur. Medan herrarnas jackor är väldigt luftiga och nästan klumpiga, är damernas mycket mera slimmade och tighta, för att ge bäraren en snygg look både på och av motorcykeln.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg