• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Sjalar(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Sjalar(0)

Sjalar för damer

Sjalen är en älskad och praktisk accessoar. Ordet sjal (även stavat schal) kommer från persiskan och syftar på ett större tygstycke som man bär runt axlarna. Ordet lånades till engelskan i formen shawl och tog senare formen schal på svenska när det kom till Sverige på 1780-talet. Vad är det då egentligen för skillnad mellan sjal, scarf och halsduk? Det är omöjligt att säga exakt när en sjal går över och blir en scarf eller sjalett. Eller vad som är den exakta skillnaden mellan en sjal och en halsduk. För många är ordet ett samlingsnamn som även inkluderar scarves och halsdukar. Det vi menar när vi pratar om scarves (eller scarfar) är mindre varianter av sjalen som ofta är skurna som kvadrater. Halsduken är oftast smalare än sjalen och den är för det mesta tillverkad av tjockare och varmare material. Den klassiska varianten är försedd med fransar.

Sjalen är den ultimata accessoaren

På Klingel hittar du sjalar i många olika utföranden. Allt från långa sjalar som du kan knyta på olika sätt till små scarves att bära som en elegant accessoar runt halsen. En stickad sjal är perfekt att dra över axlarna när vinterns köld gör sig påmind eller när du kryper upp i soffan med en god bok. Vill du ha en lättskött sjal som inte skrynklar rekommenderar vi en i polyester. Ibland kan man känna att man klär sig i stort sett likadant varje dag. Det kan vara svårt att variera sig när man står framför spegeln på morgonen. Då är vårt tips att införskaffa några snygga sjalar. Byt sjal ofta så blir det lättare att variera din outfit! I Sverige är vi många som föredrar kläder i färger som inte väcker så mycket uppmärksamhet. Speciellt höst- och vintertid går kläderna ofta i de murriga färgerna svart, grått eller brunt. Då kan det vara kul att piffa upp sin outfit med en sjal i en härlig färg eller med ett läckert mönster. Eller kanske till och med en sjal med pärlor! Testa själv och upptäck vilken skillnad en sjal i en piffig färg kan göra! Kanske väljer du en röd sjal till din svarta kappa och skapar en dramatisk look. Eller en med ett trevligt mönster som gör dig på gott humör. Klassiska rutor eller ränder, hjärtan eller prickar? Vad gillar du bäst? Eller varför inte välja en sjal som matchar din ögonfärg? Möjligheterna är oändliga! Klär du dig gärna i kostym eller dräkt? Då är det accessoarerna som gör jobbet med att sätta pricken över i! Kanske väljer du en diskret sjal till det formella mötet och en färgglad variant till festen. Matcha gärna sjalens färg med skorna! Klä upp kostymen med ett par högklackade pumps och vackra smycken. Klä ned densamma med stilfulla, lågklackade skor och ett diskret halsband. Vad du än väljer för skor eller smycken till din kostym så är vår rekommendation att inte glömma sjalen eller scarfen!

Några sätt att knyta din sjal eller scarf

Ett klassiskt knytsätt är att vika sjalen eller scarfen tvärs över. Vira den sedan ett eller två varv runt halsen så att spetsen hamnar framtill. Knyt därefter en dubbelknut. Vill du knyta scarfen som flygvärdinnorna? Vik då scarfen tvärs över och rulla den till ett brett band. Linda den runt halsen och knyt en dubbelknut.

Bär sjalen på ett nytt sätt!

Varför inte prova att knyta sjalen runt huvudet? Till exempel som Brigitte Bardot. Tupera håret, vik eventuellt sjalen på mitten och placera sedan sjalen ovanför pannan. Knyt den under håret i nacken. Vill du sätta en personlig touch på din outfit på ett superenkelt sätt så ska du knyta en sjal i väskan! Knyt den till exempel i en lös knut runt väskans handtag. Då förnyar du dessutom väskans look på ett smidigt sätt och det blir lätt att variera din outfit. Eller testa att vira en scarf runt handleden! Möjligheterna är många och endast fantasin sätter gränserna!

Halsduken och tubhalsduken

Även tubhalsduken har blivit ett välanvänd accessoar. Tubsjalen kan vara av vackert tunt material och tubhalsduken är ofta varm och fluffig. Tubhalsduken är stickad som en tub. När du bär en tubhalsduk behöver du inte fundera över hur du ska knyta den eftersom den bara träs över huvudet. Ibland kan man bära den två varv runt halsen. Den sitter stadigt på plats så du behöver inte bekymra dig över några tåtar som är på vift, vilket ibland kan vara irriterande när man bär en lång halsduk. Har du inte testat en tubhalsduk rekommenderar vi dig att prova och upptäcka hur snygg och skön den är på!

Svart sjal eller grå halsduk?

Har du investerat i ett gäng sjalar i olika färger och mönster känner du kanske att du ändå vill ha något som passar till precis allt. En sjal eller halsduk att bara slänga på dig när du ska till jobbet eller ut och handla och vill slippa tänka på vad du ska ta på dig. Sjalen eller halsduken ska bara funka och den ska vara varm och skön! Då väljer du kanske en skön, svart eller en grå, varm halsduk. Vill du satsa på ett elegantare material väljer du en yllesjal eller yllehalsduk. Vill du ha något varmt som inte kostar så mycket ska du välja polyakryl.

Hitta mer i vår webbshop!

Hos Klingel hittar du alla möjliga typer av vackra halsdukar och sjalar, i många olika färger och mönster och i olika material. Vi har produkter från stora märken som Fraas, BABISTA, Alba Moda, Passigatti, MONA, Laura Kent, Peters Angora, Codello, Collezione Alessandro, Lieblingsstück och många fler. Klicka dig vidare och låt dig inspireras. Vi garanterar att vi har något som passar till varenda tänkbar outfit! Är du på jakt efter stilfulla accessoarer som kompletterar din outfit? Då ska du välja sjal plus handväska och skor i matchande färger. Och glöm inte att matcha din nya vinterhalsduk med ett par snygga vantar och en fin mössa. Välkommen att klicka dig vidare in i Klingels modevärld! Mycket nöje!.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg