• Brett sortiment
  • Storlek 34–62
  • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer

Shapewear

Kategorier

Shapewear

Shapewear har med dess dåliga passform och kvalitet länge varit synonymt med ett tortyrredskap. Vi kan alla se Rose i filmen Titanic framför oss, där hennes ansiktsuttryck vid några tillfällen vittnar om hur detta plagg spändes och påverkade kvinnans vardag under tidigt 1900-tal. Plagget som skulle få kroppen att se smalare och slankare ut markerade och skapade en midja som vi sällan ser eller har sett på dagens kroppar. Shapewear och korsetter har i alla dess former länge tvingats på våra stackars kroppar i tron om att både självförtroendet och formen ska bli och se bättre ut. Eftersom vi på Klingel inte alls står för det du precis läst förstår du säkert att plagget tack och lov har förändrats en hel del. Shapewear, korsetter och liknande shapingplagg har blivit något som många av oss använder dagligen. Plaggen är inte längre till för att förändra, utan snarare förbättra. “Förbättra” som i att framhäva former, förbättra hållning, forma och lyfta dina former samt få plaggen att bli mer följsamma på kroppen. Materialen har gått från stela ställningsliknande delar till mjuka, tunnare och mer följsamma material med mjuka övergångar.

Vilken storlek ska jag ha i shapewear, korselett och korsett?

Det är viktigt att du hittar rätt storlek på dina shapewear. För att referera till texten ovan ska detta plagg inte göra dig smalare eller förändra din kropp. En förbättring sker snarare i form av exempelvis släta former – om du väljer rätt storlek vill säga. En för liten storlek kommer inte göra att du ser smalare ut, snarare tvärtom. Fel storlek kommer ge dig ett ojämnt och mycket obekvämt resultat. Försök istället välja att framhäva det fina du har fått och ge det en fin form. Den rätta storleken hjälper till att forma kroppen på ett naturligt vis och dina shapewear känns inte av. En fin form är inte bara en platt sådan som många komplex ivrigt hävdar. Med shapewear får du din klänning att falla fint samtidigt som du har ett bra och framförallt bekvämt stöd.

Vilken shapewear ska jag välja?

Vi på Klingel har ett stort utbud av shapewear för att det ska passa både olika kroppstyper samt variationen av plagg man har över sina shapewear. Hos oss på Klingel hittar du bh:ar, trosor, linnen, bodies och korseletter som inte bara formar och stödjer din figur utan som också är bekväma och pålitliga. Alla våra underkläder håller hög kvalitet vad gäller skärning, material och passform. Vi erbjuder ett stort utbud storlekar som passar särskilt bra för dig med exempelvis större byst. Inom kategorin shapewear hittar vi även korsetter och korseletter. Plaggen kommer i många utföranden såsom bh, klänning och topp. En korsett är inte bara till för dig som är plus size utan markerar midjan samt andra former och får dina former framhävas och därmed även blomstra. Vill man inte gå hela vägen med shapewear är en korselett ett bra alternativ. Detta är en mjukare variant av korsetten som ofta går ner över stussen. Några är försedda med strumpeband för att bära upp exempelvis nylonstrumpor. Det finns ju som tidigare nämnt en rad olika modeller av shapewear. I valet om vilken modell du ska välja bör du utgå från vad du har planerat att ha över. Några tumregler som går att förhålla sig till är följande:

• För att får en naturlig siluett över mage, lår och rumpa ska du använda en formade trosgördel. • Ju tajtare kläderna är, desto slätare bör de formande underkläderna vara, eftersom de annars tenderar att synas igenom. Exempelvis under en pennkjol kan formande trosor med ben bäras som formar rumpa och lår. Har du däremot en tajt topp med en snäv kjol till kan det vara bättre med en korsett eller korselett för att kunna forma hela kroppen och ge mjuka övergångar mellan plaggen. • Har du fått en sämre hållning med åren kan shapewear vara ett bra och relativt billigt sätt att få ett skönt stöd. Många finner en trygg känsla från sina shapewear och det konstanta stödet från plagget ger ett bra stöd åt trötta muskler.

Skötsel av shapewear

För att dina shapewear ska hålla över tid gäller det att du behandlar dem på rätt sätt. Plagget håller vad det lovar om man tar hand om det och behandlar det med varsamhet. Eftersom vi på Klingel vill att du ska ha dina plagg så länge det går vill vi passa på att tipsa dig om hur du tar hand om dina shapewear på bästa sätt. Det finns fyra viktiga punkter du bör ha i bakhuvudet när det kommer till skötseln.

• Tvätta alltid dina nyinköpta shapewear innan du använder dem. Plagget har hunnit passera många maskiner innan det når din kropp. Detta är ett generellt tips gällande alla kläder och underkläder som sitter närmast kroppen. • Tvätta dina shapewear för hand eller i ett mycket snällt program på tvättmaskinen. Tänk i så fall på att ha en tvättpåse och låg värme, inte högre än 40 grader. • Var inte blyg med tvätten. Blir detta ett plagg som du ofta bär på fest? När du dansar eller är på tillställningar? Dina shapewear kommer i sådana fall troligtvis samla på sig en del smuts, svett och gammal hud och du kommer göra både dig själv, folk i din omgivning och inte minst plagget en otj��nst om du inte tvättar det regelbundet. Utgå från hur ofta du tvättar dina bh:ar. • Passformen är ju det viktigaste när det kommer till shapewear, och att behålla den goda passformen så länge det bara går blir därför än mer viktigt. Och när vi nu har tjatat om tvätten får vi givetvis inte glömma bort hur torkningen ska gå till för bästa resultat. Plantorka alltid dina shapewear, horisontellt torkläge är optimalt för plagget.

Shoppa underkläder på nätet

När det gäller underkläder är rätt storlek A och O. Om du är osäker på vilken storlek du ska köpa vill vi gärna tipsa om Klingels storlekstabeller. När du har hittat de plagg du vill ha i rätt storlek är det bara att lägga dem i varukorgen och skicka din beställning. Underkläderna levereras inom kort och du provar hemma i lugn och ro. Njut av att slippa trånga provrum med dålig belysning och beställ dina nya underkläder online – enkelt, säkert och bekvämt!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
  • Faktura
  • Konto
  • Postförskott
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
  • Payback
HANDLA TRYGGT
  • Trygg