• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Ponchos(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Ponchos(0)

PONCHOS

Ponchon tror vi nog är är ett av de mest andvändbara plagget då det finns varianter för alla årstider, väder och tillställningar. För varma sommardagar finns sommarponchos i tunna, svala och ibland halvtransparenta material. En hålstickad poncho är fin över midsommarklänningen istället för att använda en tröja eller kofta. Eller kanske en spetsponcho till sommarklänningen? För kyligare sommarkvällar eller framåt hösten är en varm stickad poncho helt rätt att bära istället för höstjacka. Riktigt varm är en poncho som helt eller delvis är tillverkad i ull eller ylle. När man tar en härlig tur i skogen på jakt efter kantareller eller kanske för att plocka hjortron är det skönt att ha en poncho även om höstsolen fortfarande värmer skönt mellan varven.

Ponchon är tillräckligt luftig för att man inte ska bli svettig men samtidigt lätt att svepa runt sig om de nordliga vindarana tar överhanden och man känner att vintern kommer snart. När vintern står för dörren är det skönt att ha en ordentligt varm ullponcho istället för de lättare vår- och höstvarianterna. En tjock stickad poncho med polokrage gör sig bra på kalla vinterdagar. På vintern är ponchon ett perfekt mysplagg att ta på sig tillsammans med fårskinnstofflorna så snart man kommer innanför dörren efter en heldag ute i gnistrande vinterlandskap. Till våren är ponchon det ultimata plagget att ha över skjortan eller toppen för att inte frysa då man har hängt undan vinterjackan för säsongen. Vi slår ett slag för att ponchon är perfekt att variera med istället för tröja eller kavaj.

PONCHO - VAD ÄR EGENTLIGEN EN PONCHO?

En poncho är ett klädesplagg som från början bara användes som ytterplagg. En poncho är ett väldigt minimalistiskt klädesplagg. Den klassiska ponchon kan liknas vid en filt med ett hål i mitten för huvudet. Den träs över huvudet så att den hamnar över axlarna. Tack vare dess enkelhet har plagget långa anor och är bland annat en del av traditionella folkdräkter i Sydamerika. Enkelheten gör också plagget mångsidigt. Det fungerade tidigare som ett ytterplagg på dagen och som en filt om natten. Ordet poncho kommer från den amerikanska spanskan och härstammar troligtvis från ett latinamerikanskt språk varifrån det kommit till oss via Amerika.

Den latinamerikanska ponchon är oftast fyrkantig med ett snitt i mitten för huvudet så när man har den på sig bildas det en V-ringning fram och en V-ringning bak och plagget hänger sedan löst över bärarens axlar. Ponchos från Sydamerika vävdes ursprungligen för hand av lamaull i starka färger och mönster. De allra tidigaste varianterna tros ändå ha bestått av ett djurskinn i vilket man skurit ett hål för halsen. Under andra världskriget använde de tyska styrkorna ponchon i stor utsträckning. Plagget var dessutom utvecklat på ett sådant vis att man kunde koppla ihop ett antal ponchos för att resa ett tält. Ett tält för fyra soldater kunde snabbt och smidigt skapas av fyra stycken ponchos. Även de amerikanska trupperna experimenterade med ponchon. Lätta fotstyrkor kunde lämna kvar tält och annan utrustning, för att endast bära med sig en poncho och en filt som övernattningsutrustning.

I dag är ponchon inte bara ett ytterplagg eller överplagg. Det finns oändligt många olika modeller av ponchos att ha istället för tröja och eller topp eller tillsammans. Ponchon kom med en stor genomslagskraft på 60-talet då ponchon blev ett hett plagg och bars bland annat av den brittiska modellen Twiggy. Ponchon har antagligen funnits i de flesta kulturer och på de flesta kontinenter från allra första början. En relativt ny variant av poncho är regnponchon. Det är i princip en tunn presenning med en huva, och den är i många fall en vettigare lösning än vanliga regnkläder då man även kan skydda till exempel en ryggsäck och annan utrustning från väta. Det finns även snygga regnponchos som är mer ett modeplagg än ett sätt att skydda sig från regnet med. Den moderna ponchon finns i många olika modeller och färger. Du kan lätt hitta en som passar bra till din övriga klädstil i det stora utbudet hos KLINGEL.

HUR BÄR MAN EN PONCHO?

Hur snygg en poncho än är så är det faktiskt ett svårt plagg att styla. Hur använder man en poncho då? Du kanske också har försökt att få till en harmonisk avslappnad och samtidigt modemedveten look med en poncho, men insett att du inte får till det? Det är lätt att din outfit blir konstig när du adderar ponchon. Tricket är vad man har under och vad man har för nederdel, även accessoarerna spelar in. Om man inte vill ha ponchon som jacka gissar vi att problemet uppstår så snart jackan ska på. Det blir liksom för mycket tyg överallt när man ska försöka passa in ponchon under ytterjackan. Detta kan du lätt råda bot på genom att använda ponchon som halsduk så snart jackan ska på. Det gör dessutom att du håller värmen alldeles utmärkt. När det gäller nederdelen är det snyggast med tighta byxor om man har poncho. Stora, vida byxor bör därför undvikas om du vill få en harmonisk look med ponchon. Skinnyjeans eller tights eller leggings är däremot jättefint att matcha med poncho. Det är även fint att ha poncho till knälång kjol då det skapar en lager-på-lager känsla. Visa dina vackra ben eller bär knähöga stövlar. Lika snyggt är det med båda. Om du är en av de som absolut inte vill ha tighta byxor kan du få till en fin outfit med vidare byxor och poncho genom att dra ihop ponchon med ett bälte i midjan. Genom att använda skärp till ponchon eliminerar du att outfiten ser bylsig och stor ut. Ytterligare en detalj att tänka på när man ska ha poncho är väskan. Var ska man ha väskan när man har poncho på sig? Hur du än gör så blir det för mycket tyg under armen om du vill ha väskan över axeln. Därför är vårt tips att inte ha axelremsväska om du har poncho. Välj istället en väska som du håller i handen eller ett annat alernativ är att ha väskan under ponchon, det är dock inte så praktiskt. När man väl har fått till sättet att bära poncho och man vet hur ponchon ska sitta så är det bara att ta på sig hatten (om man gillar hatt) och gå ut och stoltsera med sin nya vackra poncholook.

HUR BÄR MAN EN PONCHO?

Hur snygg en poncho än är så är det faktiskt ett svårt plagg att styla. Hur använder man en poncho då? Du kanske också har försökt att få till en harmonisk avslappnad och samtidigt modemedveten look med en poncho, men insett att du inte får till det? Det är lätt att din outfit blir konstig när du adderar ponchon. Tricket är vad man har under och vad man har för nederdel, även accessoarerna spelar in. Om man inte vill ha ponchon som jacka gissar vi att problemet uppstår så snart jackan ska på. Det blir liksom för mycket tyg överallt när man ska försöka passa in ponchon under ytterjackan. Detta kan du lätt råda bot på genom att använda ponchon som halsduk så snart jackan ska på.

Det gör dessutom att du håller värmen alldeles utmärkt. När det gäller nederdelen är det snyggast med tighta byxor om man har poncho. Stora, vida byxor bör därför undvikas om du vill få en harmonisk look med ponchon. Skinnyjeans eller tights eller leggings är däremot jättefint att matcha med poncho. Det är även fint att ha poncho till knälång kjol då det skapar en lager-på-lager känsla. Visa dina vackra ben eller bär knähöga stövlar. Lika snyggt är det med båda. Om du är en av de som absolut inte vill ha tighta byxor kan du få till en fin outfit med vidare byxor och poncho genom att dra ihop ponchon med ett bälte i midjan. Genom att använda skärp till ponchon eliminerar du att outfiten ser bylsig och stor ut. Ytterligare en detalj att tänka på när man ska ha poncho är väskan. Var ska man ha väskan när man har poncho på sig? Hur du än gör så blir det för mycket tyg under armen om du vill ha väskan över axeln. Därför är vårt tips att inte ha axelremsväska om du har poncho. Välj istället en väska som du håller i handen eller ett annat alernativ är att ha väskan under ponchon, det är dock inte så praktiskt. När man väl har fått till sättet att bära poncho och man vet hur ponchon ska sitta så är det bara att ta på sig hatten (om man gillar hatt) och gå ut och stoltsera med sin nya vackra poncholook.

VAR KÖPER MAN EN PONCHO?

Här hos KLINGEL har vi ponchos i många olika modeller och i många olika material och färger. Vi har härliga stickade ponchos eller ponchos med kashmir som är varma och otroligt mjuka och exklusiva. Det passar perfekt med kashmirponcho om man ska på finare tillställningar men man inte vill släpa runt på en jacka. Om du är ute efter en vardagsponcho så har vi många fina ponchos som passar till jobbet eller till symötet.

För att få en snygg outfit är det första och främsta tipset att använda byxor som inte är för pösiga till. Ett par tighta byxor tillsammans med en poncho är ett säkert kort. Det finns många tunna ponchos i fina material som lämpar sig lika bra på jobbet som på festen. Använd en poncho med glitter över en vit skjorta och du är redo för kalas. Om du har en topp eller byxor som har starka färger kan en grå poncho passa bättre för att inte störa harmonin. Ponchos med olika detaljer är kul om man vill piffa upp sina gamla jeans en aning. En poncho med fransar eller varför inte en poncho med glittriga strasstenar? Lite finare varianter kan vara poncho med päls (vi säljer naturligtvis inte ponchos med äkta pälsdetaljer). För en kvinnlig stil kan man välja en poncho med volang eller varför inte en poncho med spets. Ponchos finns både med mönster och utan. Om du har en poncho med starka färger och mönster väljer du mindre iögonfallande accessoarer. Har du en grå eller svart poncho som kanske inte har så mycket detaljer kan du matcha med färgglada örhängen eller kanske ett stort halsband. Hur du än väljer att bära dig poncho så kan du vara säker på att du kommer att känna dig bekväm i detta allsidiga och historiska plagg!

PONCHON IDAG

Idag finns det ett mycket stort utbud av olika slags ponchos. Hos KLINGEL hittar du ett stort utbud av ponchos i olika material och i många olika modeller. Vi har både varmare pochos för utomhubruk och tunnare fina oponchos att ha istället för tröjor eller koftor och toppar av olika slag. Den finns i en mängd olika färger och mönster, men den kanske mest omtyckt är en svart poncho eller kanske går poncho eller beige poncho eftersom de enkelt kan kombineras med övriga kläder utan större planering. Ponchon som klädesplagg är mycket praktiskt. Bara att slänga över axlarna på kyliga sommarkvällar. Den kan kombineras med ett par snygga byxor, klänning eller kjol. Det finns också mycket snygga ponchos av lite tjockare och varmare material, som dessutom är lite mera vindtäta. De kan också ha en dold dragkedja, vilket gör att den är både varmare och bekvämare samtidigt som den dessutom är mycket stilren.

En del ponchos är öppna så att man kan vira dem över axlarna eller sätta ihop ponchon med ett spänne fram. Ponchon är mycket lättskött och är även lämplig att packa ner i din väska när du reser. Materialet skrynklas inte och den tar inte heller mycket plats. Ponchon som klädesplagg har blivit allt mer populär nuförtiden, och det medför att det finns stora valmöjligheter på nätet. Orsaken till att ponchon blivit modern igen är nog att den är så lätt att bära och kan användas både vinter som sommar. På vintern är den bra att ha över axlarna, speciellt om man har en klänning eller skjorta med korta ärmar eller inga ärmar alls. Vare sig du har klänning, byxor eller kjol så passar det bra att dra på sig en vacker poncho. På sommaren kan du hitta fina ponchos av tunnare material, som är svala och sköna att ha på sig. Det är bäst att ha ett antal hemma i garderoben, så kan du lätt att välja vilken av dem som passar bäst till det aktuella tillfället. Just nu har vi ett mycket stort urval av ponchos i vackra färger av olika material och modeller i vår webbshop. Spana in våra ponchos från MIAMODA, Paola, Laura Kent, MONA, Janet & Joyce, AMY VERMONT, m. collection, Alba Moda, Fraas, Julietta, Sara Lindholm och många fler! Du hittar garanterat din nästa poncho hos oss på KLINGEL.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg