• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Nattlinnen(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Nattlinnen(0)

Nattlinnen och nattkläder

Nattkläder är, precis som namnet antyder, kläder man bär när man sover, eller sent på kvällen innan man har gått till sängs. Bland kvinnor är det luftiga nattlinnet ett populärt sovplagg. Typerna av nattkläder kan självklart variera mellan de olika årstiderna samt sovrummets temperatur, men också beroende på vilken stil man föredrar: en elegant och sensuell design eller kanske en mer praktisk och bekväm. Sedan tidernas begynnelse har folk haft olika preferenser på hur varmt de vill ha det när de sover, och därför finns det självklart både luftiga och mer täckande sovplagg i Klingels sortiment. Många av plaggen är så sköna att du gärna bär dem långt in på helgförmiddagarna!

Ett modernt nattlinne är ett löst sittande plagg, som inte är helt olikt en klänning. Dessa används främst av damer, och tillverkas oftast i ett mjukt material, till exempel nylon, siden, satin eller bomull. Finare modeller av nattlinnen kan även ha olika slags detaljer, som spetsar eller broderier.

Längden på nattlinnen kan variera

Idag finns nattlinnen i alla möjliga olika längder och varianter. Det finns nattlinnen som slutar på låret och nattlinnen som räcker ända ner till fötterna. En typ av nattlinnesmodell är till exempel en så kallad “baby doll”, som är en modell med väl tilltagen vidd i kjolen. Nattlinnets ärmlängd kan även den variera. I vårt sortiment har vi nattlinnen med korta ärmar, långa ärmar och nattlinnen helt utan ärmar. Ett skönt nattlinne sitter gärna lite ledigt, så att du inte blir hindrad i dina naturliga rörelser under nattsömnen. Den kortare typen av nattlinne kan också kallas för slip-nattlinne. Denna kan förutom att användas som nattplagg även användas som en underklänning. Ofta har denna typ av nattlinne olika typer av dekorationer (till exempel inslag av spets). Ett rätt vanligt material vid tillverkningen av nattlinnen är det så kallade charmeuse. Detta är ett lättviktigt, satinvävt tyg, ursprungligen gjort utav siden, eller något syntetiskt material som exempelvis polyester. Den här typen av nattlinnen är väldigt vackra plagg, och traditionellt sett har de föredragits av lite äldre damer. Framsidan är halvblank, medan baksidan har en matt yta som kontrast. Tyvärr är charmeuse ett mycket ömtåligt material, som lätt går sönder när det är vått. På grund av detta föredras kemtvätt när plagget blivit smutsigt.

Nattplaggens olika material

Sov- och nattplagg är idag tillverkade av såväl naturfibrer som konstfibrer. De så kallade naturfibrerna kommer från växtriket, såsom bomull och lin, eller från djurriket, som till exempel ull eller silke. Konstfibrer är fibrer tillverkade av människan, och regenererade fibrer är konstfibrer som har utvunnits från ett naturmaterial – till exempel trämassa som kommer ifrån granen. I den här typen av fibrer har vi lyocell och viskos som de vanligaste exemplen. Syntetfibrer är fibrer som skapas helt på kemisk väg. De tillverkas alltså genom en process, och utgår ifrån olja. Det vanligaste exemplet i den här kategorin är polyester, som är ett väldigt vanligt material idag. På senare tid har man dock upptäckt många fördelar som naturmaterialen har framför de material som skapats av människan, och vi börjar igen se en trend där materialen som kommer från naturen ökar i popularitet.

Urvalet av nattlinnen är stort

När du vill beställa nattlinnen på nätet hittar du enormt stort urval på klingel.se. Klingel har mängder av olika nattlinnen att välja på, i alla olika längder, material och storlekar. Det är skönt med ett längre nattlinne på vintern då sovrummet ofta kan kännas lite kyligt. Det finns även snygga nattlinnen med långa ärmar, som passar utmärkt för de som är lite mer frusna av sig. Nattlinnen av bomull är också populärare att använda under vinterhalvåret än de som är tillverkade av siden eller ett syntetiskt material som inte håller värmen lika bra som bomull. I vårt utbud hittas många snygga nattlinnen i olika färger och mönster. De som är helt enfärgade och tillverkade av ett mjukt, tunt material är otroligt bekväma och sköna att ta på sig en sensommarkväll då solen ännu står högt på skyn. Det långa nattlinnet kyler ner den varma kroppen efter bastun eller efter ett uppfriskande bad. Inspireras av det stora utbudet av nattlinnen på klingel.se!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg