• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Mjukisbyxor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Mjukisbyxor(0)

Mjukisbyxor dam online

Mjukisbyxor är helt klart plagget som aldrig går ur modet! Hur kommer detta sig? Jo, mjukisbyxor är nämligen självaste definitionen av bekvämlighet. Mjukisbyxor är en typ av långbyxor som oftast är tillverkade av bomullstyg. I engelskan kallar man vanligen plagget för “sweatpants”, då de är tillverkade i samma material som en “sweatshirt”, och dessa ofta dessutom bärs samtidigt som en form av fritidsklädsel. Mjukisbyxan introducerades av Émile Camuset under 1920-talet. Han var märket Le Coq Sportifs grundare, och målet med det nya plagget var att skapa ett par långbyxor som skulle låta proffsidrottare springa och stretcha bekvämt. Förutom i sportsammanhang är plagget idag även mycket populärt hos studenter. Många studentföreningar har sina egna mjukisbyxor, med till exempel föreningens namn, logga, eller sponsorer som tryck. Det är även vanligt att skolor ger bort eller säljer mjukisbyxor med elevernas namn och klass tryckt på benen när de studerande slutar i skolan.

Mjukisbyxor olika modeller

I Norden har byxornas mjuka och bekväma tyg fått stå som inspiration till namnet. Vill man ha ett par snygga mjukisbyxor finns ett stort urval att välja mellan på KLINGEL. Vi snygga mjukisbyxor som har behandlats för att få en snyggare glans i materialet, vilket gör att du lätt kan bära dem som vilka andra snygga byxor som helst. Mjukisbyxor kan även fås med en mängd olika mönster eller tryck. Plagget blir mycket mer personligt ifall du väljer ett par mjukisbyxor med ett mönster som du själv gillar. Det finns få plagg som är lika sköna som mjukisbyxan och det är till stor del därför som de har blivit så populära. Det finns inget bättre än att dra på sig ett par mjukisbyxor, lägga sig ner i soffan med en kopp varmt te med honung och slå på en bra serie, en film, eller den nya favoritskivan. Det är inte många plagg som har fått en sådan förknippning med total avslappning som mjukisbyxan!

Mjukisbyxans förmåga att isolera värme

Mjukisbyxan har låg förmåga att isolera värme, som till viss del beror på den låga elasticiteten, då bomullsgarn är kompakt och bara innehåller lite luft. Detta gör byxorna mycket svala och sköna att bära i varmt klimat eller vid träningstillfällen. Plaggen är ofta mycket tvättåliga, och det gör dem mycket omtyckta som sportbyxor både i inom- och utomhussporter. Man kan även bära mjukisbyxor när man tränar under vintertid, men du måste se till att bära underställ om du tänker träna utomhus. Dessutom suger tyget lätt i sig vätska, så se till att inte sitta ner i snön när du vilar dig mellan träningspassen!

Snygga mjukisbyxor

Mjukisbyxor har ofta en resår i midjan, vilket gör att de är mycket bekväma och sköna att ha på sig. Du kan klä dig i nästan vad som helst i kombination med det här plagget, men vanligast är en topp eller T-shirt, eller helt enkelt en klassisk tröja som överdel. Det finns även shorts av liknande modeller men de är inte lika vanliga som långa mjukisbyxor. Den korta modellen används framför allt inom sport, medan mjukisbyxor är mer använda som relax-plagg. Mjukisbyxor räknas i många sammanhang som mindre fina än till exempel jeans och kostymbyxor. Tidigare användes de oftast vid lediga och även idrottsliga sammanhang men idag är den ett klädesplagg som används av människor i alla samhällsgrupper och åldrar. Det finns även ett mycket stort urval av snygga mjukisbyxor för damer i olika färgnyanser och mönster. Den kanske mest omtycka är den klassiska gråa färgen. I varje människas garderob borde det finnas mer än ett par mjukisbyxor. Har du redan ett par med smal, normal eller lös passform? Stor eller liten resår i midjan? Har du mjukisbyxor med och utan fickor? Vill du ha ett par i vindtätt material för höstens träningspass? Det är som du märker ett mycket användbart klädesplagg och förutom att de är bekväma så finns det också många snygga modeller att välja mellan från klingel.se. Vi har trevliga produkter från märken som Laura Kent, Paola, AMY VERMONT, Happy Size, m. collection, MONA, Angel of Style och många fler. Hitta dina favoriter redan idag!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg