• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer

Lampor

Kategorier

Bordslampan som lyfter hemmet!

Att ljusa upp våra hem med lampor behöver vi alla göra, men att välja vilken/vilka vi ska ha är inte alltid det lättaste. Förutom att en lampa givetvis fyller en funktion genom att vi på så vis ser någonting när det är mörkt, så är det också en snygg inredningsdetalj i hemmet. Vissa gillar att ha mer diskreta varianter där lampan egentligen inte tar någon plats, utan bara ger rummet ett behagligt ljus. Andra gillar när lampan både ger ett behagligt ljus, men samtidigt är den där lilla extra detaljen som lyfter rummet! Hos oss hittar du därför flera olika varianter av lampor som: bordslampor, taklampor, golvlampor och vägglampor i mängder av olika designer och färger.

Bordslampans funktion

När man hör ordet bordslampa kanske man direkt tänker att lampan måste vara placerad på ett skrivbord eller nattduksbord. Här passar den allt som oftast väldigt bra in, då du kan vilja ha en bordslampa för att se när du skriver/sitter vid en dator, men också när du ligger och läser eller löser korsord precis innan du ska sova. Men en bordslampa är ofta en lampa på fot, och dessa kan vi också ha i fönstret eller på byrån i hallen. Om du bor i ett hus eller en lägenhet med högt i tak har du troligtvis något större fönster än vanligt. Detta är väldigt fint men kan också vara något klurigare att skapa en mysig känsla i. Ett tips här är att välja en lampa med hög fot eller en större variant. Matcha den gärna med ett par snygga gardiner och en hög grön växt. På så vis skapar du en hemtrevlig och mysig känsla.

Den perfekta bordslampan

Att inreda ett hem är svårt, och det blir allt som oftast att man tar det rum för rum vilket ibland kan göra att man saknar en röd tråd som genomsyrar hemmet. Lampor kan vara en av de kluriga detaljerna, då man vill ha belysning men samtidigt skapa en mysig känsla. Här kommer några tips på hur du kan tänka:
 • Välj rätt lampfot – se till att alltid välja rätt lampfot. Kanske föredrar du stilrena lampor men exempelvis trä eller en svart lampfot, då behöver du bara lägga ner lite tid för att hitta rätt form och höjd, för att sedan satsa lite mer på lampskärmen. Gillar du när det händer lite så kan du exempelvis välja en lampa med hjärtformad fot. På så vis lägger istället du mer fokus på lampfoten och desto mindre på skärmen.
 • Byt ut lampskärmen – Väljer du en stilren lampfot kan du istället satsa på en skärm där det händer lite. Vill du förnya efter ett tag behöver du bara satsa på en ny skärm, vilket är bra för både plånboken och miljön.
 • Variera den i olika rum – Söker du efter den röda tråden och ska byta ut flera lampor hemma? Satsa då på en och samma lampfot, men variera lampskärm. I fönstren kanske du vill ha en grå lampfot med vit skärm, medan du i hallen vill behålla den gråa foten, men byta mot en mönstrad skärm för att skapa lite liv. Matcha som du vill och samtidigt behåll en röd tråd!
 • Ljuslykta – Söker du en lampa till hallen för att skapa en välkomnande känsla rekommenderar vi en ljuslykta. De ger inte lika mycket ljus som en vanlig lampa, men skapar en desto mysigare hemma-känsla. Du kan också kombinera detta med en diskretare taklampa, som används när du faktiskt behöver klart ljus i din hall.

Lampor som drar mindre ström

Led lampor är ett bra alternativ för dig som vill satsa på en lampa som drar mindre energi samt håller över en längre tid. Sitter du dessutom mycket vid ett skrivbord och har din lampa nära kan det vara bra, då dem inte ger ifrån sig värme på samma sätt som vanliga glödlampor. Om du letar mindre lampor som mer liknar en ljuslykta finns även detta med en led lampa hos oss, ett bra alternativ då dem kanske mer är till för att skapa hemtrevnad snarare än att lysa upp starkt.

Matcha din lampa med din inredning

Här kommer ett bra och hållbart inredningstips som håller länge! Ha stilsäkra möbler (dessa vet vi ju alla är lite för dyra för att byta ut ofta) och sätt istället liv i din inredning. På vår/sommar kan det vara roligt med färgglada kuddar och överkast - gör samma med din bordslampa! Satsa på en i färg, har du röda kuddar köper du en röd lampa. På höst/vinter kan det vara mer aktuellt att skapa en mysig känsla inomhus, då kan en vit eller hjärtformad lampa skapa den känslan du söker. En trend som har hållit i ett tag är mycket guld i inredningen, vi vill då slå ett slag för en guldig lampfot med en svart skärm till. Matcha som du vill och tänk alltid på att satsa på en lampa som både förgyller dess funktion men också är fin, då är sannolikheten större att du kommer att behålla den länge.

waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg