• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Kortärmade skjortor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera
  Popularitet

Sortera

Kortärmade skjortor(0)

Kortärmade skjortor

Denna go-to skjorta har varit en trend som länge har kommit och gått. Den faller inte alla i smaken likt den långärmade varianten men den har sina anhängare, och oj vad den är omtyckt bland dem. Vid en första anblick kan man tro att skjortan endast är till för sommaren, att det är en sommarskjorta. Men ack så fel. Inte har man exempelvis t-shirt endast på sommaren. Nej, låt den kortärmade skjortan ta plats i din garderob året runt. Skjortan är lika fin i enfärgat som i mönstrat material. Den kortärmade skjortan blir som ett statement i din outfit eftersom du har vågat dig utanför synonymen till comfort zone, d.v.s. den långärmade skjortan. Trots att vi historiskt har sett stjärnor som Sean Connery och Elvis Presley bära denna typ av skjorta, fungerar den utmärkt även i den moderna garderoben. Beroende på hur iögonfallande skjortans mönster är går den oftast att kombinera med allt från sommarens härliga shorts till en mer avslappnad kontorsoutfit. Till det senare kan du förslagsvis stoppa ned skjortan i ett par klassiska linnebyxor eller chinos av bra kvalitet. På fötterna bär du exempelvis ett par något mer informella loafers.

Hur ska en skjorta sitta?

Vare sig det är lång eller kort ärm på din skjorta finns det några enkla knep att ta till för att hitta den skjorta som sitter allra bäst på dig. Idag finns det en mängd olika snitt på skjortor, där de sitter allt från mycket löst och bylsigt, till att vara skurna så att de med mycket lite marginal följer kroppens linjer. Den bästa passformen uppnår man genom mått- eller skräddarsydda skjortor. Detta är det långt ifrån alla som orkar eller har råd med så därför vill vi försöka vägleda dig genom denna djungel av olika snitt och passformer. Om skjortan ska bäras under kavaj, tröja eller slipover syns inte så mycket av passformen över rygg och midja. Det är dock mer behagligt att bära en skjorta med en aning mer kroppsnära passform även under andra plagg. Då blir det en mindre mängd skjorttyg som skrynklas ihop under plagget som bärs ovanpå.

Skjortans längd i midjan kan variera, där mer dressade skjortor ofta tenderar att vara lite längre för att stanna nedstoppade i byxorna. Mer lediga skjortor som kan bäras utanpå byxlinningen är också ofta något kortare skurna. Det finns dock några detaljer som alltid bör stämma överens för att en skjorta inte ska se för stor eller för liten ut. Kortfattat ska en skjorta inte strama åt över bröstet, men inte heller hänga för löst. Du ska kunna få in två fingrar mellan din knäppta krage och halsen. Axelsömmarna ska sitta där dina axlar går över till din arm och ärmarna ska sluta där handleden övergår till handen. Detta kan dock frångås om man har en kortärmad skjorta. Här gör det inget om den är lite ”oversized” i modellen och känslan av ”en storlek för stor” infinner sig. Den kortärmade skjortan är ändå inte tänkt att i första hand ha till ett par korrekta kostymbyxor utan snarare till ett par lediga jeans, ett par sommarshorts eller chinos.

Om måttet mellan axelsömmarna inte stämmer på en långärmad skjorta ser den ofta för stor eller för liten ut om. Det vill säga de sömmar där ��rmarna sitter fastsydda i skjortans bröststycke. Enkelt förklarat ska dessa sömmar ligga precis där axeln övergår i armen, vid punkten precis innan det börjar slutta vertikalt nedåt. Om sömmen ligger nedanför denna punkt och axelns rundning syns ovanför, är din skjorta för stor för dig, eller ser i alla fall för stor ut på dig. Detta är som sagt en av detaljerna man leker med när man kallar ett plagg för ”oversized”. Man låter då sömmen ligga förskjuten nedåt som att plagget är för stort, men man bibehåller korrekta mått runt bröst, i ärmlängd med mera.

Detta har som sagt, precis som ärmlängd, mycket med eget tycke och smak att göra. Om du bär din skjorta utan något ovanpå blir passformen mer avgörande för hur skjortan ser ut på dig. Om du är lång och smal och bär en för stor och bylsig skjorta, ser du ännu smalare ut visuellt. Om du har lite mer volym på överkroppen och bär en skjorta som sitter lite för tight över bröst och midja riskerar knäppningen att glipa och din skjorta kommer helt enkelt att se för liten ut. Vårt bästa råd är: försök att hitta en modell som sitter behagligt på dig, utan att varken vara för stor och vid, eller för tight. Det ser oftast bäst ut på.

En fläck behöver inte kosta skjortan!

Är du den typen av person som börjar känna kallsvetten rinna över kroppen när du ser en fläck av rödvin på din krispigt vita skjorta? Alla har vi nog varit där och varje gång blir vi lika irriterade. Men ofta är de inte så mycket av en katastrof som vi vill tro. Här går vi igenom några knep som kan vara värda att pröva om olyckan har varit framme.

Rödvin

Häll bikarbonat eller potatismjöl på fläcken och låt det suga upp så mycket som möjligt av vinet. Dammsug sedan upp bikarbonatet/potatismjölet. Tvätta därefter plagget som vanligt i så hög temperatur som materialet tål.

Gräs

Tvätta plagget vid en så hög temperatur som materialet tål, om fläcken inte går bort kan du testa att tvätta fläcken med galltvål.

Blåbär

Om plagget tål det – lägg biten med fläcken i kokande vatten och testa om det löser upp fläcken. Om det inte hjälper – applicera lite vitvins- eller äppelvinäger på fläcken och låt det verka i någon minut. Tvätta därefter fläcken med galltvål.

Fett

Testa att tvätta plagget som vanligt vid en så hög temperatur som det tål. Om det inte går, testa att behandla fläcken med ett fläckborttagningsmedel eller galltvål.

Choklad

Skrapa bort chokladen från plagget. Om den är mjuk, var då försiktig så att du inte gör fläcken större. Tvätta därefter plagget med ett tvättmedel som innehåller blekmedel vid en så hög temperatur som plagget tål.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg