• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Jumpsuits(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Jumpsuits(0)

Köp snygga jumpsuits för dam

Är du på jakt efter snygga jumpsuits för damer? Då har du kommit helt rätt! Visst har vi alla bilden av läckert fladdrande tyger runt långa, smala ben! Tyvärr har vi inte alla de fysiska förutsättningarna för att få till den där looken. Om jag är ganska kort och dessutom har korta ben, ska jag då helt hålla mig ifrån jumpsuits, tänker du kanske nu? Eller om jag är lång och rund, funkar det då? Självklart kan du ha en jumpsuit hur du än ser ut, det gäller bara att hitta modellen som passar för just din fysik och kroppsform. Några generella saker man kan tänka på är att ögat dras till mönster och detaljer och att enfärgat (gärna då mörkt) ger ett längre intryck. Så tänk på att framhäva de delar hos dig själv som du är särdeles nöjd med! Hos Klingel hittar du jumpsuits för alla kroppsformer och för alla tillfällen.

Jumpsuit, overall, onepiece, byxdress – kärt barn har många namn

Jumpsuiten är ett plagg vars popularitet historiskt sett har gått i vågor. Inom dammodet hade plagget sitt första, stora genomslag på 1940-talet när kvinnorna fick ta över männens arbete i fabrikerna under kriget och då ofta använde en overall över sina vanliga kläder. Den praktiska overallen kröp sedan sakta men säkert även in i ”fingarderoben” och gick från mer slitstarka material, t.ex. denim, till luftigt lätta kreationer i exempelvis chiffong. Därefter har plagget återkommit i olika tappningar. På 1970-talet var det väldigt modernt med velouroveraller i unisexmodell för både kvinnor och män, givetvis! Och på 1980-talet fick byxdressen ett rejält genomslag som trendigt modeplagg genom t.ex. tv-serier som Dallas. Vem minns inte Lucy Ewings långa hår, skyhöga klackar och färgstarka byxdressar? Under lång tid har overallen dock mest använts som värmande ytterplagg och då ofta av mindre barn (men oj så praktiskt även för vuxna – för vem vill få in snö i glipan mellan tröjan och byxorna när man åker skidor?). Men i början av 2000-talet drog stor som liten på sig mysoveraller och vårt lilla grannland i väst (Norge) blev trendsetter med sin numera klassiska onepiece (som faktiskt är ett varumärkesnamn, även om många använder ordet för alla mysoveraller av den typen). I slutet av 2010-talet kom jumpsuiten så äntligen tillbaka till ”fingarderoben” och finns numera i alla möjliga olika varianter! .

Jumpsuit när man är kort

Vad ska du då tänka på om du är kort? Egentligen är en enfärgad jumpsuit perfekt för den som är kort eftersom den monokroma looken får dig och dina ben att verka längre. Det du ska tänka på för att få lite längd är att välja en jumpsuit med långa ben och matcha din outfit med högklackade skor i samma färg. Om problemet ligger i att byxbenen är för långa finns det jumpsuits i kortstorlekar hos oss på Klingel. Ett alternativ är att välja en modell med mudd i bensluten så du inte riskerar att snubbla på för långa, vida byxben.

Jumpsuit för dam med korta ben

Om stylingproblemet istället ligger i att du har lång rygg och korta ben är tipset att välja en byxdress med en färg upptill och en annan nedtill så att det ser ut som topp och byxor. Du väljer med fördel en som är ljus upptill och mörk nedtill eftersom det mörka förlänger. På så sätt kan du välja var andra ska uppfatta att din midja sitter och var benen börjar på ett sätt du inte kan med topp och byxor. I en byxdress sitter ju delarna ihop. Du kan även välja en modell med skärp i midjan eller med mönster och detaljer som drar uppmärksamheten till överkroppen. Undvik modeller där skärpet eller midjan sitter långt ner eftersom det får ryggen att se ännu längre ut.

Jumpsuits för plus size

På Klingel har vi många modeller för dig som drar en större storlek. Märkena Angel of Style, Sara Lindholm, Janet & Joyce och Mable for Happy Size börjar på storlek 42 och är designade så att de fylliga formerna verkligen ska komma till sin rätt. Detta innebär att skärningar, material, mönster, ringning, benvidd, detaljer – ja allt – är noga uttänkta och designade för att sitta bekvämt och lyfta fram dina företräden. Dessa märken går upp till storlek 56/58.

Långärmad jumpsuit för dam

Tillhör du den grupp kvinnor som inte tycker om att visa sina överarmar? Överarmarna kanske känns för kraftiga, eller så är det den avtagande muskelmassan och det ökande gäddhänget som är problemet. Eller så tycker du helt enkelt bara att det känns naket att inte ha något på överarmarna. I Klingels webbshop hittar du många härliga jumpsuits med långa ärmar. Vi har varianter med spetsöverdel för dig som ändå vill visa lite hud eller med heltäckande material. Vi har även modeller med korta ärmar eller med ärmar i ¾-längd.

Jumpsuit med korta ben

En variant på byxdressen är en så kallad playsuit som har korta ben. Det vanligaste är att den också har korta ärmar, men den kan lika gärna vara långärmad eller ärmlös. En playsuit kan vara mycket elegant och samtidigt enkel och avslappnad.

Kan man ha jumpsuit på bröllop och fest?

Det beror givetvis på hur jumpsuiten ser ut och vad det är för klädkod på bröllopet. Om klädkoden är kavaj (och i vissa fall även mörk kostym) fungerar en jumpsuit eller byxdress utmärkt om den är i ett elegantare snitt och känns festfin, dock inte i färgerna svart eller vitt. Är du osäker på vad som är lämpligt så fråga värden eller värdinnan för bröllopet.

Mycket mer i vår webbshop!

För att du ska känna dig riktigt välklädd och snygg i din jumpsuit behöver du förstås matcha den med snygga accessoarer! I Klingels webbshop hittar du allt du kan önska för att få till den rätta looken. Med rätt skor, handväska, smycken, jacka – och kanske till och med en läcker hatt – kan du dressa upp eller ner din byxdress så att den passar dina behov för dagen. Hos oss på Klingel handlar du enkelt, säkert och bekvämt – helt när det passar dig. Vi hoppas du får en trevlig shoppingstund och att du trivs i din nya jumpsuit!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg