RINGAR - HITTA RÄTT RING ONLINE

Funderar du på att köpa en ny ring? Få smycken betyder så mycket för oss som ringar, oavsett vad det är för slags ring vi bär. Ringar lägger både vi själva och andra märke till, vare sig vi skriver på datorn, betalar i snabbköpet, tvättar händerna eller lagar mat.

Våra händer är synliga för andra hela tiden, och de kan även säga en hel del om vad för slags person man är. Om händerna är välvårdade, utstrålar de stil och visar att man är en person som är mån om sitt yttre. Vilken typ av ring och vilket material du väljer kan också säga något om din personlighet.

Vi på Klingel har stor erfarenhet av smycken och ringar. Hos oss kan du sitta bekvämt hemma i soffan och titta runt bland alla våra vackra ringar. Du väljer i lugn och ro ut och beställer den ring som passar just dig, utan att behöva stressa runt i olika affärer och trängas med andra kunder. Kan shopping bli enklare – eller trevligare? Att vi dessutom har ett mycket brett och prisvärt sortiment att erbjuda dig gör inte saken sämre.
 

Ringens historia

Historiskt sett har ringar använts i hela 6 000 år. Redan de gamla egyptierna och antikens greker använde sig av ringar för att uttrycka klasstillhörighet, som nyårsgåvor och vid giftermål.

Traditionen att bära sin vigselring på vänstra handens ringfinger har varit vanlig i västvärlden åtminstone sedan andra världskriget. Att det just är på vänstra ringfingret man bär vigsel- eller förlovningsringen hänger ihop med en tro om att det fingret är direkt sammanlänkat med hjärtat via vena amoris – kärlekens ådra.  Bär man ringen på den vänstra handens ringfinger, är man därför förbunden i evig kärlek.
 

Ringar i olika material

Genom historien har man tillverkat ringar av brons, silver, guld och andra metaller. Nuförtiden finns det ringar av alla slags material. Vi på Klingel erbjuder ett vackert och brett sortiment, och vill gärna hjälpa dig att hitta den ring som just du söker. Med kunskap om vilka material som erbjuds och vad de symboliserar, är det enklare att fatta beslut och välja rätt. Vill du investera i en mer exklusiv ring, kan guld eller platina vara ett passande val. För dig som önskar något mer prisvärt, är en silverring både vacker och hållbar. Här nedan har vi listat de vanligaste materialen för dagens ringar.
 


 

Guld
Denna glänsande ädelmetall andas prestige, lyx och elegans. Det var under flera årtionden inte särskilt populärt att bära gula guldringar, eftersom vit metall var på modet. Men idag har denna vackra metall återigen hittat sin väg tillbaka till våra hjärtan och det har blivit alltmer trendigt att bära gula guldringar, oavsett ålder.

Silver
I likhet med guld är även silver en ädelmetall. Silverringar är mindre populära som förlovnings- och vigselringar eftersom repor syns lite lättare och ringens lyster försvinner med tiden.

Titan
Denna hårda metall är resistent mot repor och särskilt populär som förlovnings- och vigselring för herrar.  Titan är en väldigt lätt metall, med en något gråare färgton än silver och som inte glänser särskilt mycket – vilket ofta tilltalar just män. Vill man ha något lite annorlunda så kan titan definitivt vara ett material som är värt att fundera på – även för kvinnor.

Platina
Platina är den mest exklusiva ädelmetallen som man tillverkar smycken av. Den är vitare och tyngre än de andra ädelmetallerna, och därför tycker många som investerar i platinaringar att det känns som att de bär något mer exklusivt.

Plast
Alla smycken måste inte vara exklusiva, lyxiga och dyra. Ibland vill man smycka sig med något skojigt, färgglatt och lite annorlunda, som kanske är mer prisvärt men ändå hållbart. Då kan en kul plastring vara rätt val, framför allt när man kanske vill överraska en yngre familjemedlem.
 

Olika modeller på ringar

Har du bestämt dig för att köpa en ny ring, men vet inte riktigt vilken modell eller typ av ring du söker? Ett tips kan vara att söka på nätet, titta i modetidningar och kanske se vad dina vänner bär för ringar. Hos oss hittar du en rad olika ringar i vackra modeller och material, och i olika prisklasser. För dig som har nickelallergi, är det naturligtvis också viktigt att du väljer en ring i ädelmetall eller ett nickelfritt material.

En förlovnings- eller vigselring är ett klassiskt uttryck för kärlek och samhörighet. Men ringar har inte bara att göra med kärlek. Både kvinnor och män pryder sig med ringar av alla slags material och modeller. Man vill smycka sig med något vackert och kanske understryka vem man är.

För herrar finns det klassiska klackringar och ringar med emblem som uttrycker att man tillhör en särskild gemenskap och förening. En elegant ring fullbordar bilden av den moderne mannen. Män som inte gillar att bära stora smycken kanske föredrar en helt slät och mer diskret ring.

Kvinnor matchar ofta ringen till klädsel och andra smycken. Många bär också flera olika ringar samtidigt. Har man på sig ett silverhalsband vill man kanske ha en matchande silverring. Till en grönfärgad klänning kan en ring med grön sten bli pricken över i. Hos Klingel väljer du mellan en rad olika modeller och material, och ringar med eller utan sten.

På vår hemsida hittar du dessutom mer information om olika material och ädelstenar, bland annat vad olika färger betyder och vad varje ädelsten symboliserar. Som exempel kan nämnas att en svart diamant står för hälsa, framgång och lycka, medan en grön smaragd representerar pengar, balans och harmoni.
 

Vilken ringstorlek har du?

Här kan du ladda ner vår guide till att hitta rätt ringstorlek som pdf-fil.