• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Ringar(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Ringar(0)

HERRINGAR

Herringar kommer i många olika varianter och modeller. De flesta kanske tänker att herrar inte bär modesmycken som ringar, men det är helt fel. Det finns otroligt många fina ringar till herrar. Att bära ring bara för att det är snyggt är inte bara för kvinnor. På KLINGEL har vi samlat många fina ringar till herr. Vi har allt ifrån vackra klackringar i silver, till vigselringar i guld, till förlovningsringar i kolfiber. Köp en ring herr till ett bra pris snabbt och säkert i webbshoppen. Oavsett om du letar efter en statementring, examensring, vigselring eller förlovningsring så hoppas vi att du hittar den perfekta ringen hos oss.

KÖP SNYGGA HERRINGAR

Letar du efter en ring till män som är personlig och snygg? Eller söker du kanske den perfekta vigselringen? Det är inte alltid lätt att göra ett val när man ska välja ringar. Speciellt ringen till herr är svår då många män tycker att ringar är ett svårt smycke att bära (förutom förlovningsringar och vigselringar förstås). Att män använder ring som smycke är riktigt snyggt. Det finns många olika herringar att välja bland. Letar du efter en enkel, klassisk, tidlös guldring? Eller kanske en häftig klackring att ge bort som present. Att ge bort en ring som gåva är alltid populärt. Det finns till och med speciella examensringar för olika skolor. I dessa fall är det specifika ringar som enbart säljs av just den specifika skolan man har tagit examen ifrån. Som konfirmationspresent är en ring väldigt uppskattat. Det kan vara kul att ge bort något som kan användas en lång tid fram över och en ring i sig är ju väldigt tidlös. Det finns många olika sorters ringar till herrar. Till exempel klackringar eller tumringar används ofta av män. Det finns även vackra ringar med stjärntecken som är populära bland killar.

VILKET FINGER SKA EN MAN HA RINGEN PÅ?

Ringar till män förekommer oftare och oftare som modesmycken. Tidigare bar man ofta sin klocka i kombination med exklusiva manschettknappar och armband istället för ringar. Oftare och oftare ser vi män med häftiga ringar och vackra signumringar även dem. Även om man har en vigselring eller förlovningsring så kan man ha en tumring eller en klassisk ring på lillfingret. Att kombinera sin vigselring med en annan ring på högerhanden går också bra. Historiskt så finns det ett samband som är gammalt mellan handtydning och astrilogi. Man tror att energi kan aktiveras eller blockeras genom att man bär en speciell ring på ett speciellt finger. Vissa säger att man kan få reda på hur en människa är som person genom att kolla vilken ring han eller hon har på vilket finger. Även om man kanske inte är säker på om det finns någon sanning med det så är det lite roligt att veta. Vilket finger bär du helst din favoritring på?

Ring på tummen: Enligt handens astrilogi är tummen förknippad med Mars och män som har en tumring sägs ha ett hett temperament.

Ring på pekfingret: Att ha en ring på pekfingret symboliserar makt. På gamla målningar av kungar och mäktiga personer ser man att de ofta har på sig en ring på pekfingret. Det sägs att om du vill har tur så ska du ha ring på pekfingret då pekfingret är förknippat med Jupiter, och Jupiter i sin tur står för lycka och utveckling.

Ring på långfingret: Långfingret sägs vara sammankopplat med Saturnus. Saturnus är planeten som står för förbud och gränser så det sägs att om man har ringen på långfingret skulle det kunna bättra på din självdisciplin.

Ring på ringfingret: På ringfingret bär de allra flesta sin vigselring och/eller förlovningsring. Det sades i antika Grekland att det fanns en ven i det vänstra lillfingret som gick direkt till hjärtat och därför kallas ringfingret för hjärtats finger.

Ring på lillfingret: Då lillfingret i astrologin förknippas med Merkurius säger man att har man ringen på lillfingret kan man bli bättre på att övertala någon att gå med på det man vill. Merkurius står nämligen för kommunikation.

NÄR BÖRJADE MÄN ANVÄNDA FÖRLOVNINGSRINGAR

Man är ganska säker på att seden att bära vigselringar och förlovningsringar kom från romarriket. Det skrevs i tidiga romerska skrifter om diverse järnringar som skulle symbolisera beständighet. Flera stycken nämner mässingsringar och kopparringar. I ett stycke skrivs det att en man ger sin fästmö en guldring. I hela medelhavsområdet har ringar haft ett symboliskt värde. Ringens form på det stora hela kan stå för evighet med tanke på att det inte finns början eller slut på en ring.

RINGAR MED ÄDELSTENAR

Hos KLINGEL hittar du många herringar med vackra ädelstenar. Det finns väldigt många olika ädelstenar att välja mellan. Många av de ädelstenar som finns på marknaden har egen symbolik och står för olika saker. Vi har listat några av våra vanliga ädelstenar och deras betydelse nedan:

 • Vita ädelstenar så som diamanter, vit topas, månsten eller moissanite. Dessa stenar symboliserar oskuld, elegans, integritet och enkelhet.
 • Lila ädelstenar så som rosa topas, lila diamant, ametist och lila safir symboliserar andlighet, kärlek, lugn och stolthet.
 • Blå ädelstenar så som safirer, akvamarin, lapis lazuli blå och turkos topas och tanzanit symboliserar styrka, självförtroende, ärlighet, lojalitet och god hälsa.
 • Gröna ädelstenar så som jade, smaragd, turkos, grön safir och peridot symboliserar harmoni, pengar, balans, fertilitet, lycka och lång livslängd.
 • Röda ädelstenar så som röda diamanter, rubiner, koraller och granat symboliserar styrka, kärlek, energi och passion.
 • Gula ädelstenar så som bärnsten, gul diamant och gul topas eller citrin och gul topas symboliserar lekfullhet, optimism, sällskaplighet och entusiasm.
 • Bruna ädelstenar så som chokladfärgad diamant rökkvarts eller tigeröga symboliserar praktiska egenskaper och pålitlighet samt stabilitet.
 • Svarta ädelstenar så agat symboliserar hälsa, trohet, lycka, styrka och välstånd.

HUR MÄTER MAN RINGSTORLEK?

Man kan mäta storleken på en ring på två olika sätt. Antingen så mäts ringens invändiga diameter eller så använder man ringens invändiga omkrets. Om du inte vet vilken ringstorlek du har är det viktigt att du mäter rätt när du ska ta reda på den. Då man har lite olika tjocka fingrar på morgonen och kvällen samt beroende på hur kallt eller varmt det är, är det smart att mäta sin ringstorlek några gånger utspritt över dagen så att man får ett resultat som är så tillförlitligt som möjligt. Enklaste sättet att mäta sin ringstorlek är att mäta en ring som du redan har hemma som passar. Ta den ringen och mät invändiga diametern genom att lägga ringen på en linjal eller ett måttband och läs av hur många mm det är från ena sidan invändigt till den andra där ringen är som bredast. Eftersom våra ringars storlekar anges i omkrets kan du omvandla diametern till omkrets genom att gångra diametern med talet pi (π) ≈3,14. Om du inte har någon ring som passar kan du ta ett snöre som du virar runt fingret där ringen ska sitta. Tänk på att inte dra åt för hårt. Markera där snörets ände möter snöret och mät sedan längden på snöret.

GULDRING ELLER ANNAT MATERIAL?

Ringar till herrar görs i alla möjliga olika material, både äkta och oäkta. Om du är ute efter en förlovningsring eller vigselring är det mest klassiska att välja en slät guldring till honom och kanske en alliansring med diamanter till henne. Guldringar finns i många olika utföranden till honom också om man är ute efter något mer speciellt och specifikt. Ringar överlag görs i stål, guld, silver, kolfiber och andra olika legeringar. Vi har nedan försökt bena ut några av de olika ringmaterial som oftast används och som vi har flera ringar av i webbshoppen:

GULD

Guldringar är fortsatt det vanligaste ringarna. Det finns olika färger av guld. De vanligaste är:

 • Gult guld: Denna guld/silverblandning är vanligast i Europa. Gult guld innehåller högre andel silver än rött guld.
 • Rött guld: I Sverige är det vanligast med rött guld. Det röda guldet får sin varma ton från koppar. Ju mer koppar det är i en guldlegering desto rödare blir det.
 • Roséguld: När man gör roséguld så tillsätts ofta en liten del aluminium för att göra den rosa färgen kraftigare. Legeringen är annars samma som i rött guld, det vill säga: Guld, silver och koppar.
 • Vitt guld: Vitt guld är en blandning av guld, silver och en eller flera olika vitmetaller. De vita metallerna som är vanligast är nickel, platina eller palladium.
 • Platina: Platinaringar har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Platina är en mycket vit metall som är massivt färgad. Det betyder att om man får en repa i sin platinaring så är färgen i repan samma som den andra ytan. Platina är samma sak som platinum (på engelska). Ringar i platina är tunga och exklusiva.
 • Palladium: Palladiumringar är på framfart i Sverige. Palladium är precis som platina en silvervit metall. Skillnaden på platina och palladium är ganska svår att se. Det som är helt avslöjande är vikten. Palladium är mycket lättare än platina.
 • Kolfiber: Här är också ett material som kommer starkt på den Europeiska marknaden. Ringar i kolfiber har en massiv svart färg och får på ytan ett helt unikt mönster på grund av alla tusen lager av kolfibrer som har pressats samman. Då kolfiberringar inte går att justera storleken på är det extra viktigt att man är säker på sitt ringmått innan man beställer ringar i kolfiber.

RINGAR HERR – OLIKA MODELLER

Ringar till män skiljer sig en del från den typiska damringen. Herringar är oftast lite kantigare och tjockare. Det är naturligtvis för att mäns händer som regel är lite grövre än kvinnors händer. Det passar naturligtvis bättre med en bredare och grövre ring på en grov hand med stora fingrar och att man har en nättare lite tunnare ring om man har smalare händer och fingrar. När man väljer ring till herr så ska man därför tänka på hur stor ring man vill ha. Vill man ha en ring som sticker ut från mängden kan man kika lite extra på herringar med stenar eller diamanter. Vill man ha en diskretare modering kanske en silverring med diskret bismarkmönster passar perfekt. Klackringar är vanliga ringar till herr. En klackring har ett platt framstycke antingen i samma material som resten av ringen eller så har den en slät sten eller ädelsten infälld i framstycket så att det bildar en klack. Ofta har klackringar emblem på sig eller så har man en klackring med sina initialer inristade. Hos KLINGEL hittar du ett stort utbud av klackringar.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg