• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Jeans(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Jeans(0)

Herrjeans – en trogen spelare

Plagget som troligtvis finns i varje mans garderob – herrjeansen. Antingen är de ett nyckelplagg i ägarens vardagsoutfit, eller så kanske de är perfekt nedmålade och slitna och därför har kvalat in som klassiska fixarbyxor. De sistnämnda byxorna har dock ofta en karriär bakom sig som finbyxa. På Klingel kommer du dock inte att hitta några jeans med färgstänk utan snarare jeans i bra kvalitet och med god comfort. Det kommer att dröja länge innan de förpassas till fixarbyxor. En trogen spelare i mannens garderob är ett par slitna jeans som ofta klassas som favoritplagget. Och vi alla kan ju relatera till denna byxa. Vi är inte ute efter att ersätta den utan snarare erbjuda dig fler. Vi tror att hemligheten bakom ett par favoritjeans är att inte låta det ena utesluta det andra. Komfort, stil och kvalitet måste få spela i samma liga utan att man ska behöva tumma på något av det. Jeansen har genom åren kommit i flera olika modeller och färger. Stretch är inte ovanligt förekommande och den klassiskt raka modellen har kommit tillbaka. Ja, jeansen är allroundplagget nummer ett och om vi får bestämma så går de aldrig ur tiden!

Jeansens historia

Dagens jeans har framför allt sina rötter i den amerikanska arbetarklassen. Historien vittnar om plaggets otroliga kvalitet och om dess slitstarka yta. Jeansen var först en arbetsbyxa som användes flitigt av guldgrävare och cowboys. Originalfärgen på jeanstyget var brun. Idag är inte jeansens huvuduppgift att tjäna som arbetsbyxa. Byxorna hör snarare till vardagsklädseln och kommer tack och lov i betydligt fler färger än brunt. Den betryggande jeansblå färgen har kommit att bli ett uttryck och har konkurrerat ut den bruna för längesedan.

Tvättar, färger, slitningar – matcha dina jeans hur du vill

Jeansen är ett mycket allsidigt plagg som går att matcha i all oändlighet. Ett och samma par jeans kan bäras tillsammans med såväl t-shirt som kofta och kavaj. Beroende på hur du matchar kan du alltså bli såväl vardagsklädd som redo för mer festliga tillställningar. Till den mer klädda tillställningen skulle vi rekommendera en lite mer strikt skjorta instoppad. Väljer du att stoppa in skjortan i byxorna är det fint med en kavaj över. Den klassiska blå jeansfärgen bli otroligt fin tillsammans med en mörkblå kavaj. En härlig genväg till hur man ser skapligt modemedveten ut är att matcha upp sömmarna i jeansen med exempelvis skor eller accessoarer. Många blåjeans har bruna sömmar som lätt kan matchas upp i ett par skinnskor. En mer genomtänkt detalj får du leta efter. Jeansen finns ju som bekant i en rad olika tvättar, modeller och stilar. Gemensamt för detta denimplagg är dock att alla typer av jeans behöver tas om hand om. Nedan har vi därför samlat ihop våra bästa tips på hur du tar hand om dina jeans allra bäst:

 • Tvätta sällan: Den kanske allra viktigaste riktlinjen är att aldrig tvätta jeansen mer än nödvändigt. Det finns flera sätt att gå tillväga för att skjuta upp tvätten några extra dagar. Du kan hänga ut dem utomhus och vädra, hänga upp dem i badrummet att ångas när du duschar, slänga in dem i frysen en stund, tvätta en specifik fläck för hand eller använda dig av en uppfräschande spray för att ge jeansen en fräschare känsla. Speciellt med nyinköpta jeans kan det vara värt att gå in dem ett par veckor före första tvätten, så att de formas efter just din kropp. Något som är än viktigare om du valt ett par grövre jeans. Att föredra vid tvätt av jeans är flytande tvättmedel. Se till att ta ut jeansen ur maskinen så fort programmet är slut. På så sätt undviker du att jeansen blir skrynkliga. Om jeansen har lätt att torrfälla och du är rädd att de färgar av sig på ett ljusare plagg eller en möbel i hemmet kan du prova att skölja upp dem lätt för hand.
 • Tvätta ut och in: När det väl är dags att slänga in jeansen i tvättmaskinen bör du först vända dem ut och in. Att tvätta jeansen med insidan ut kan nämligen skydda färgen (tvätten) på dem i större utsträckning än om du tvättar dem vanligt.
 • Undvik sköljmedel: Dina jeans (och miljön) mår bättre utan sköljmedel. Det må dofta ljuvligt men sliter mer än du tror. Inte minst på stretchen i jeansen.
 • Undvik torktumling: Ännu en bekvämlighet som har visat sig göra mer ont än gott är torktumling. Hög värme är generellt sett inte gynnsamt för jeans, som föredragsvis ska tvättas i omkring 30–40 grader.

Herrjeans för alla tillfällen

Jeansen kan både tappa färg och slitas på olika sätt beroende på hur och hur mycket man använder dem. Man kan absolut lägga ner jobb på att färga om ett par jeans som tappat färg. Vi vill däremot tipsa om att bejaka förändringen och se dina nya jeans växa fram utefter hur du använder dem. Jeansen är lite som ett par skinnskor eller en skinnväska. De bli bara finare ju mer de används och slits. De ser sällan ofräscha ut – snarare härligt slitna! Och visst är det bra att visa miljön respekt genom att inte göra sig av med byxorna direkt när de börjar förändras.

Köpa herrjeans online

Det bästa med att handla herrjeans online är att du enkelt kan beställa och prova hemma i lugn och ro. Du slipper stressen och köerna ute i butikerna. Skulle jeansen inte passa är det enkelt att skicka tillbaka dem. Genom att handla i vår webbshop kan du i lugn och ro gå igenom de olika modellerna vi erbjuder. Använd dig av filterfunktionen för att navigera mellan olika prisklasser, färg och märken. När du hittat ett, eller flera, par du fastnat för finns en klassisk storleksguide där du enkelt klickar i dina mått. Utöka din jeansgarderob utan att behöva trängas med andra personer på stan som är ute efter samma sak. När du väl har hittat dina favoritjeans är det inte sällan de finns i en eller två färger (tvättar) till. Våga gärna prova en ny färg.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg