• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Hattar(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Hattar(0)

Köp damhattar online från Klingel

Damhattar är en typ av huvudbonad som vanligtvis består av en kulle och ett brätte. damhatten används främst som ett skydd mot solen, köld eller regn. Hattar tillverkas av olika material till exempel filt och halm. Det är också vanligt att damhattar som bärs som prydnad görs av tyg som till exempel siden, sammet och liknande material. Fram till 70-talet var det vanligt att varje kvinna bar hatt, basker eller sjal utomhus. Ännu längre tillbaka i tiden bar alla hatt, damer och herrar. Idag har hatten blivit något mer ovanlig som klädesplagg eller accessoar. En snygg hatt är något av ett ställningstagande, och säger en hel del om dig som person. Hatten signalerar modemedvetenhet och självsäkerhet och kan lyfta en hel outfit.

Damhattar i olika modeller

En bahytt är en typ av hatt som kallas damnackhatt och är försedd med hakband. Bahytten var populär runt 1800-talets första hälft. Det speciella med bahytten är att den helt och hållet skulle inrama ansiktet och det ansågs till och med ofint ifall ens nästippen syntes. Halmhatten är en hatt flätad av halm som ännu idag är högst aktuell och har kommit att bli något av en symbol för sommar, landet och ledigheten. Det var dock redan under mitten av 1800-talet som halmhatten blev populär. På den här tiden signalerade en solbränd hy att man tillhörde en lägre samhällsklass och man får anta att en bidragande orsak till den billiga halmhattens popularitet var att den skyddade så bra mot solens strålar. Slokhatten är en hatt med breda brätten som ofta tillverkas av filttyg och den används för att skydda bäraren mot sol och regn.

Den moderna hatten för fest och vardag

Är du en ny och ovan hattbärare är det bra om du börjar med mer diskreta hattar för att du inte ska känna dig utklädd eller osäker. Ett hett tips just nu är en baseballkeps som kombineras med en finare klänning eller högklackade skor med slitna jeans. Detta ger dig en något avslappnad look, samtidigt som det är mycket stilrent om du är mån om val av keps. Till vintern och hösten är det många som går runt med en luva, eller en så kallad beanie, även fast det inte är speciellt kallt ute. Detta är även det ett stilval, som har kommit från de olika skateboarding-, snowboarding- och surfkulturerna. En beanie är mycket bekväm, och kan vara den ultimata räddningen om du har rufsigt hår, och inte orkar eller har tid att reda ut röran.

Vid prinsessan Estelles dop bar många av gästerna en iögonfallande huvudbonad av något slag. De flesta valde dock att vackert matcha sin klänning med en huvudbonad i samma färg. Ett populärt val var coiffen som mera är en form av hårdekoration. Var inte rädd för att prova, du behöver inte vara en kunglighet för att bära hatt.

Damhattar i olika modeller

En trendig, ljusgrå Laura Kent-hatt passar mycket väl att ha på vintern, ihop med matchande kläder och skor, samt en fin väska i samma stil. Du känner dig mycket välklädd och samtidigt skyddar den mot väder och vind. Däremot passar den naturfärgade Alba Moda-hatten med stort brätte och med ett snyggt band med vilddjursmönster och dekorativ rosett mycket bra på sommaren. Samtidigt som den är ett perfekt skydd mot den heta solen så matchar den mycket bra till din härligt naturvita solklänning som du kanske beställde förra sommaren från oss. Förutom Alba Moda och Laura Kent hittar du även många andra märken av hög kvalité hos Klingel. Bland annat ett stort antal hattar från Seeberger, och EVaRIA. Titta igenom vårt urval med fina dam- och herrhattar online på klingel.se.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg