• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Handdukar(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Handdukar(0)

Den moderna handduken

Handduken är en textilprodukt, avsedd för att torka bort fukt. Frotté är det vanligast förekommande materialet i handdukar idag. Det finns handdukar som används för kroppen, händerna samt för husgeråd. Det finns alltså en rad olika handduksprodukter för olika ändamål. En badhandduk eller ett badlakan syftar ofta på en större typ av handduk, tillverkad av bomullsfrotté, som främst används för att torka av kroppen efter en dusch eller ett bad. Handdukar av större storlekar kan även användas till exempel som underlag på sandstranden, då de är bredare och längre än en traditionell badhandduk.

Kökshanddukens historia

En så kallad kökshandduk, eller diskhandduk, är en handduk som för det mesta används i köket för att torka av händerna på. Dessa är ofta lite tunnare och lättare än vanliga badhanddukar. De används främst för att torka disk eller torka av blöta händer. De kan också användas vid bakning, till exempel för att täcka över degen under jäsningen. Tidigare var kökshandduken oftast tillverkad i linne, men nu är dessa vanligen gjorda av bomull. Under övergången mellan självhushåll och industrisamhälle var det vanligt att handduksväv i linne ofta såldes på metervara. Väven klipptes, och köparen kunde fålla och märka sina handdukar med de egna initialerna, för att på så vis göra dem en aning mer personliga. Det var även vanligt att man på egen hand sydde stiliga handdukar till sitt kök eller badrum, med till exempel fina broderier som utsmyckning. En kökshandduk kan också användas som grytlapp eller för att torka av blöta eller fuktiga tallrikar innan matens servering.

Den vackra handduken

En toaletthandduk eller snyggare badrumshanddukar används idag vanligen i badrummet när man efter handtvätten vill torka sina händer. Dessa handdukar är ofta tillverkade av bomull. Av hygieniska skäl har idag varje familjemedlem för det mesta en egen handduk. Många familjer har en för gästerna särskild gästhandduk. Ofta anpassar man handdukarnas färgtema efter den övriga badrumsinredningen. Piffa till ditt badrum genom att beställa matchande handdukar och andra textilier online från klingel.se. Ibland kan du ha sån tur att Klingel har hela badrumsset, som inkluderar frottehanddukar, matta och eventuellt även andra textilier till ett förmånligt pris i fyndshoppen. Har du någonsin besökt ett badrum och tänkt “Wow...”? Det finns något alldeles speciellt i känslan av att ha ett vackert och mysigt badrum. Det säger även en hel del om ägaren till huset. Om husvärden bryr sig om hur badrummet ser ut, då är denna person även mycket mån om resten av huset, och personerna som befinner sig i det. Piffa upp huset med nya, snygga handdukar, och varför inte lyktor och ljus som matchar hela serien?

Enklaste sättet att handla handdukar online

Idag finns det ett enormt stort utbud av handdukar, stora som små och tunnare som tjockare, tillverkade av alla olika sorters tyger. Du kan lugnt sitta hemma och välja dina badrumsartiklar online. Du behöver inte alls gå ut i vimlet för att söka efter produkter i en butik. Genom ett par enkla klick på datorn har du ett hav av handdukar att välja mellan. Det svåraste är att kunna besluta sig för vilka av de snygga badhanddukarna du skall beställa! Det finns även många snygga handdukar för köket. Det är mycket trevligare att jobba i ett kök, som är stiligt inrett med handdukar, grytlappar och annat som passar in i den övriga köksinredningen. Det är rätt många timmar per dygn som tillbringas i köket, och för att höja trivseln behövs det lilla extra som kan fås med snygga kökshanddukar i matchande färger. Titta runt bland våra mängder av vackra handdukar i olika modeller och stilar. Vi kan erbjuda dig enskilda handdukar och handduksset och serier från högkvalitativa märken som Webschatz, Salsa, Dyckhoff, Cawö, JOOP!, Wenko, Vossen och många andra spännande tillverkare! Låt dig inspireras av Klingels färgglada produkter!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg