• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Gardiner

Kategorier

GARDINER

Gardiner har återtagit sin naturliga plats i våra hem och hjärtan! Efter att i några år ha setts som gammalmodiga och omoderna hänger de nu i var mans fönster och finns dessutom i ett helt nytt utbud av gardiner med digitala tryck som tar ditt hem till nya höjder. Tänk dig en vacker gardinkappa med tryckt björkskogsmotiv framför balkongdörren. Det tar lite av naturen in i rummet. Det fina med gardiner är att de på ett kick kan förändra känslan och stilen i ett helt rum. Du behöver inte köpa några dyra, nya möbler eller tapetsera om – ofta räcker det att byta gardiner för att få den där känslan av nytt och spännande. Hos KLINGEL hittar du allt från klassiska cafégardiner till moderna öljettgardiner i häftiga färger och mönster. Vi har även hissgardiner med fototryck eller gardiner med hällor som är lätta att sätta upp. Vi har mörkläggningsgardiner i fina färger som lämpar sig för sovrummet. Vi har många olika rullgardiner med mönster eller med fototryck som tar ditt rum till en helt annan plats. Varför inte ha ett fönster med utsikt över Venedigs kanaler eller Paris Eiffeltorn? Vi har även rullgardiner till barnrummet med roliga tryck och motiv. Vi har gardiner för alla rum och stilar. Köp snabbt och säkert i vår certifierade webbshop!

PANELGARDINER

Om du har ett eller flera små fönster kan du med fördel välja panelgardiner då bevarar ljusinsläppet. Du kan sätta upp flera olika panelgardiner för att få ett levande intryck och dessutom är det smart att kunna ändra om och dra för i olika nivåer. Hur hänger man upp panelgardiner är det många som frågar sig. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. När man hänger upp panelgardiner använder man sig av panelhängare som man hänger på gardinstången. Vill man ha dubbla panelgardiner på varje sida så använder man dubbla gardinstänger. För att få ett rakt fall på panelgardinerna använder man bottentyngder. Hos KLINGEL hittar du panelgardin med tyngdstång som säljs tillsammans.

ÖLJETTGARDINER

Ska de bara vara vackra och matcha inredningen och vara lätta att hänga upp så är öljettgardiner ett bra val. Öljettgardinger är snygga och enkla att hänga upp. Det är snyggt med en lite tjockare gardinstång när man använder öljettgardiner då öljetterna oftast har en vidare diameter än en vanlig tunn gardinstång. Hos KLINGEL hittar du öljettgardiner kappa och vanliga öljettgardiner som man lätt kan dra för eller öppna upp. Öljettgardinerna i shoppen säljs antingen i två-pack eller en och en. Vi har öljettgardiner i härliga färger och mönster. Randiga öljettgardiner är väldigt inne för tillfället. En randig öljettgardin i klara färger ger ditt vardagsrum en häftig och vårig look. Vill man ha lite mindre iögonfallande gardiner kan man till exempel köpa en beige eller ljus öljettgardin. Vill man att gardinen ska stänga ute ljus bättre, till exempel i tv-rummet kan det vara smart med en mörk öljettgardin som man kan dra för om solen ligger på när man vill titta på TV. Vi har även mörkläggningsgardiner med öljetter som är perfekta för sovrummet då de stänger ute både ljus och ljud så man kan sova i lugn och ro.

GARDINER MED HÄLLOR

En annan typ av gardin som är väldigt lätt att hänga upp är en gardin med hällor. Gardinen har då påsydda hällor med jämna mellanrum så att gardinen får ett fint fall. Hällorna kan vara i samma färg som gardinen eller i en kontrastfärg. Perfekt om man vill ha två färger på sina gardiner. Då väljer man gardiner med hällor i en annan färg än själva gardinen. Det kan vara snyggt med matchande omtag i samma färg. Det finns naturligtvis kappor med hällor också.

CAFÉGARDINER

cafegardiner har spets eller vackra virkade mönster. De flesta cafégardinerna hängs upp via en hålkant rakt på stången som man fäster på fönstrets insida. I webbshoppen hittar du gardinstång för cafégardiner. Det finns vackra cafégardiner med julmotiv som passar fint till julgardinerna. Sen finns det somriga varianter med blommönster eller härliga borderier. Cafégardinen ger ett romantiskt intryck och skapar en varm atmosfär. Hos KLINGEL hittar du fina cafégardiner eller set med både kappa och cafégardin i matchande mönster och stil till bra priser i många olika storlekar.

GARDINLÄNGDER

Gardinlängder eller bara längder som det också kallas hänger man på sidorna om fönstret. Det finns många olika sätt att hänga upp gardinlängderna på, till exempel med hällor, via öljetter eller med rynkband. Vilken typ av upphängning man vill ha beror på vad man har för gardinstång. Här i Sverige är det vanligt att gardinstången är en del av inredningen och har fina gardinknoppar. Dina gardiner är som rummets accessoarer. Du kan piffa till ett rum och få det att helt ändra karaktär bara genom att byta gardiner. Att välja gardiner är en hel vetenskap. Viktigt när du väljer gardiner är först vilken funktion gardinerna ska ha. Ska de skydda mot insyn?

Ska de ha mörkerläggande egenskaper eller räcker det om de stänger ute en viss del av ljuset. Sen ska du bestämma längd. Vill du ha långa gardiner eller korta? Ska det vara både kappa och längder eller bara kappa eller bara längder? Panelgardiner eller kanske roll-up-gardiner? Sen ska du tänka på vilket material gardinerna ska ha. Här kan man tänka att tunna tyger passar bra i köket, vardagsrummet och på toaletten medans tjockare tyger är fint i sovrummet. Gardiner i sovrummet ska skapa en lugn ombonad och avslappnad känsla. När mar till färg på gardiner så är det dessvärre så att alla gardiner bleks med tiden. Om man har mycket sol i ett fönster så ska man undvika alltför ljusa tyger just för att de tenderar att blekas snabbare än mörka färger. Om du inte vet riktigt vilken färg du vill ha på dina gardiner är det smart att välja en så neutral färg som möjligt så att de fungerar med olika färg på dekoration och inredning. Hos KLINGEL hittar du många vackra gardiner med naturmotiv. Kolla kollektionen från Home Wohnideen med gardinlängder med hällor och digitaltryck som är otroligt vackra och skapar en lugn och harmonisk stämning i ditt hem. Vill man ha gardiner som ger lyxig hotellkänsla ska man välja gardiner som går från golv till tak. Med en kombination av heltäckande halvtransparent stor som täcker hela fönstret och längder på sidorna som fixar stilen. En lätt och luftig store ger en skön frihetskänsla samtidigt som tunga sammetsgardiner fixar den dämpade känslan av privat.

JULGARDINER

Här i Sverige är det vanligt att man har säsongsgardiner så som julgardiner och påskgardiner. Vissa byter gardiner i hela huset medans andra nöjer sig med att byta gardiner i köket. Oavsett hur du gör så är det stämningsfullt när man får plocka fram julbelysningen och byta till röda julgardiner i köket. Hela stämnigen byggs upp inför den stundande julen. När är det då okay att sätta upp julgardinerna? De allra flesta tänker nog att 1a advent, det är då det börjar. Vi säger varför inte börja helgen innan? Då kan man njuta av det härliga stämningen utan stress när man tänder första ljuset. Tips är att dela lite på det, ta julgardinerna i köket helgen före första advent och resten av julpyntet på första advent.

PÅSKGARDINER

När våren äntligen är i antågande och påsken närmar sig då är det härligt att kunna byta ut julgardinerna mot härliga vårgardiner eller påskgardiner. Påskgardiner med kycklingar eller härliga klara färger göra att vintern liksom rinner av en. Vi har fina gardiner i klara färger som gör att våren kommer inomhus också. En populär gardin på våren och sommaren är gardiner med fjärilar. Vackra ljusa gardiner med fjärilar på som böljar i vindar från balkongen får oss att längta efter sol och ljusa sommarkvällar. Det säkraste vårtecknet är ju trots allt när citronfjärilen vaknar och flyger för första gången på året. Gardiner med blommor får oss att tänka på sommarängar fulla av fjärilar och förgätmigej.

GARDINER FÖR ALLA HEM

Om du är på jakt efter nya gardiner till ditt hem finns det flera saker att ta ställning till. Vill du ha ett par panelgardiner, klassiska stores eller gardinlängder? Vad för slags färger och material passar i rummet? Långa och tunga gardiner passar till exempel bättre till antika möbler och mörkt trä, medan ljusa paneler är snyggt till en luftigare inredning. Har ditt hem fönster i marknivå kanske du vill ha gardiner som dessutom erbjuder insynsskydd. Vissa gardintyper fungerar även som mörkläggning och dämpar ljud. I vissa rum är det viktigt med maximalt ljusinsläpp – då kan en transparent store eller ett par smala panelgardiner passa bra. I köket är traditionella cafégardiner och kappor omtyckta eftersom de skapar en ombonad och trevlig känsla, men även för att de är lätta att tvätta och hänga upp. I KLINGELs webbshop hittar du alla dessa gardiner och många fler:

 • Kombinationer och set med gardiner, stores och kappor
 • Gardinlängder med omtag i flera färger och mönster
 • Rullgardiner och hissgardiner som kan dras upp och ned
 • Draperier för rumsavdelning och mörkläggning
 • Julgardiner med traditionella motiv

VILKEN GARDINSTÅNG SKA MAN HA?

Kanske en rundad med piffiga detaljer i ändarna som små stjärnor och franska liljor. Varför inte göra ett statement och fästa figurer i ändarna?! Eller är det bäst att välja helt släta knoppar, kanske? Ett minimalistiskt val är metallvajer. Kan låta tråkigt för romantikern, men det tar inte fokus från de härliga gardinerna och dessutom kan en vajer klara burspråket utan att de behöver tänka på svängar och vinklar. En platt skena i taket är fiffigt och ger ett stiligt och proffsigt intryck. Det finns en uppsjö av upphängningsmöjligheter och tillbehör när det gäller gardiner. Nedan är en liten ordlista för att förtydliga några av begreppen.

GARDIN UPPHÄNGNING

 • Kanal – en gardin med en färdigsydd kanal att trä in gardinstången i
 • Hällor – har påsydda hällor på ovansidan som du trär in gardinstången i
 • Fransk veckband – färdiga hällor som är påsydda på baksidan av gardinen så att de inte syns
 • Multiband – har ett påsytt stycke med flera möjlighet för upphängning

GARDINER ONLINE

Beställ dina nya gardiner online hos KLINGEL – det är enkelt, säkert och bekvämt. När du har hittat dina favoriter i webbshoppen lägger du dem helt enkelt i varukorgen. Välj det betalsätt som passar dig, faktura, konto, kontant, med kreditkort eller via Paypal. Allt är lika smidigt. Inom kort skickas paketet till dig och du njuta av ett den hemtrevliga känsla som ett par vackra nya gardiner kan ge!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg