• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer

Dukar(0)

Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Dukar(0)

Shoppa bordsdukar och löpare hos oss!

Ett bord har inte nått sin fulla potential innan man har adderat en fin och passande bordsduk! Men utbudet av dukar är stort, vi har alltifrån klassiska bomullsdukar och vaxdukar till säsongsanpassade juldukar och sommardukar! Hos oss finner du ett brett utbud av dukar och löpare, både till avlånga och runda middagsbord – stora som små. Vi hoppas att du hittar nästa duk hos oss. En duk som kan förgylla ditt hem och ge rummet en helt ny känsla!

Vilka dukar erbjuder vi?

Hos Klingel hittar du dukar till alla tillfällen och i olika material och former. Vi erbjuder dukar i material som bomull, polyester och polyvinylklorid bland andra. Färgerna varierar, exempelvis erbjuder vi beige, röda och vita dukar. Du kan välja mellan mönstrade och enfärgade, och vi har även eleganta spetsdukar? Det fina med dukar är att du kan byta ut dem så ofta du vill! Du kan ha några vardagsdukar som du är mindre rädd om och findukar som du tar fram till finare middagar. Dessutom påskdukar och juldukar. En duk är mer än praktisk – den kan få ett helt rum att kännas annorlunda! Är det en färgklick eller en mer lågmäld och stilfull som får pryda just ditt hem? I juletid är det många som annars inte skulle använda duk som faktiskt plockar fram sina dukar. Man släpper på spärrarna och det stilrena och går istället ”all in” på myskänslan. Just juldukar kan gå i arv i generationer. Kanske har du en julduk hemma som din mamma, farmor eller mormor en gång har virkat, broderat, vävt eller stickat till dig? Fantastiskt i så fall! Men alla har inte ärvda juldukar och någon kanske vill starta en ny tradition, eller behöver helt enkelt ett tillskott inför kommande jul, ja vi har flertalet juldukar hos oss. Det är gröna och röda dukar, vissa helt enfärgade och andra med härliga julmönster. Du kan välja om det ska vara en rund, avlång eller fyrkantig duk eller en löpare till jul. Välj det som passar hemma hos dig!

Små dukar att pryda hemmet med

Virkade, små dukar har funnits med så länge vi kan minnas, och visst är de söta? De passar utmärkt på ett mindre sidobord, ett nattduksbord eller på en hylla. Låt traditionen leva vidare och shoppa små dukar online hos oss idag!

Vilken duk ska jag välja?

 1. Först och främst ska du bestämma om det är en löpare eller en duk du söker. Är det en duk får du också tänka över om den ska vara rund, oval eller fyrkantig.
 2. Därefter bestämmer du dig för vilken färg och vilka eventuella mönster du gillar. Tänk på att duken inte bara ska vara fin i sig, utan också matcha ditt porslin. Har du enfärgat porslin kan en mönstrad eller färgglad duk liva upp, men har du ett mönstrat porslin kan snarare en enfärgad och mer stilren duk vara behagligare för ögat.
 3. Sedan är det dags att se över måtten på duken. Hur stor duken ska vara styrs givetvis av bordet eller bänken du ska dekorera. Har du ett stort matsalsbord krävs en stor bordsduk, alternativt en längre löpare. Är bordet runt och litet behövs istället mindre, runda dukar. Börja med att mäta ditt bord, fundera därefter på om duken ska sluta strax nedanför bordskanten eller ha ett längre fall. När du sedan hittat en duk du gillar på vår hemsida kan du enkelt se måtten på just din löpare eller duk.
När du bockat av dessa tre steg är det bara att klicka hem dina favoriter i vår webbshop!

En duk är inte bara fin, utan också praktisk!

Förutom en snygg designdetalj är duken också där för att vara praktisk. Har du ett bord du är rädd om, skyddar duken mot eventuella fläckar och annan smuts. Har du småbarn eller barnbarn på besök ibland vill vi tipsa om vårt mest praktiska alternativ – en vaxduk. Den typen av duk är avtorkningsbar och därmed enkel att göra ren. Tips! Vaxduken är också bra att ha utomhus, eftersom den tål väta och smuts. Men ibland kan det vara tvärt om – att duken är där för att täcka ett mindre fint bord. Kanske har du redan fått fläckar på ditt bord och kan inte få dem att försvinna, eller så är bordet av ett träslag som inte längre passar in i hemmet. Istället för att köpa ett nytt bord kan du köpa olika dukar och variera emellan. Troligen ett betydligt billigare alternativ.

Dukserie

Flera av våra dukar går att köpa i en serie, det vill säga att dukarna har samma mönster eller färg i flera olika former och storlekar så du kan beställa just den eller de storlekar och former som passar bäst hos dig. Kanske vill du matcha köksduken med en löpare på skänken intill, då är det perfekt att välja dukar från en serie. Bra alternativ för dig som vill ha ett genomgående tema, men behöver olika form på olika ställen. Förutom i serie kan vissa av våra dukar köpas i flerpack, smart om man behöver flera.

Shoppa din duk på Klingel idag

På klingel.se handlar du enkelt och tryggt, och slipper dessutom stressa runt i butiker – istället kan du i lugn och ro brygga en kopp kaffe och sedan slå dig ner i soffan för att shoppa därifrån. Tänk vad skönt att kunna välja ut sina favoriter i lugn och ro, dessutom dygnet runt, året om! Vi hoppas att du hittat det du söker, och väljer att shoppa nästa duk hos oss.

waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg