• Brett sortiment
  • Storlek 34–62
  • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer

Halsdukar, sjalar & scarfar till dam

Halsdukar, sjalar och scarfar är tre olika ”klädesplagg” som inte bör saknas i någons garderob. Lättmatchade och flitigt använda plagg i sina olika former. Att kalla halsduken, sjalen och scarfen för klädesplagg låter kanske lite obekvämt, då de allt som oftast benämns accessoarer. Men faktum är att vi som bor i Norden och därmed spenderar större delen av året i ett kallt klimat, är vana att använda halsduken och dess ”vänner” som funktionsplagg som hjälper oss att hålla värmen. Smarta accessoarer är de såklart också – historien bakom halsduken (men också scarfen och sjalen) startade för många år sedan när dessa klädesplagg gjorde debut i klädskåpen. Idag är det inte ovanligt att vi har både en och två halsdukar, sjalar eller scarfar hemma i garderoben. Dessa attiraljer har gått från att endast vara funktionella klädesplagg till att bli accessoarer som piffar till och boostar kläderna och kan vara avgörande för en hel outfit. De kommer i flertalet olika färger och mönster. Dessa life savers hittar du därför hos oss på Klingel. Vi har sjalar, halsdukar och scarfar i flertalet olika mönster, färger och material.

Historien bakom halsduken, sjalen & scarfen

Halsduken och scarfen har sitt ursprung i romartiden. Romarna använde dem till en början för att hålla sig rena snarare än varma. I det varma klimatet använde man halsduken för att torka bort svett från panna och nacke, vilket är lite komiskt om vi jämför dess funktion för vår del idag. Till en början användes halsduken också endast av män, då runt halsen eller fastknuten i skärpet. Scarfen och halsduken har även använts inom militären och har där visat vilken typ av rang man har. Scarfen blev en modeaccessoar under tidigt 1800-tal, då för både kvinnor och män och under mitten av 1900-talet började man se den som en viktig modeaccessoar att ha i garderoben.

Knyt din sjal eller scarf på många olika sätt

Sjalen eller scarfen kan till en början verka oansenliga och som något vi endast knyter runt halsen när vi känner oss lite frusna, men i själva verket är sjalar, scarfar och halsdukar helt oumbärliga när vi vill piffa till och liva upp en enkel outfit. Effekten ska absolut inte underskattas, då en färgglad sjal eller scarf kan liva upp en helsvart outfit med oväntad effekt. En enfärgad sjal eller scarf kan i stället bli den stilrena, lugnande och balanserande detaljen i en i övrigt helmönstrad outfit. Vad vi heller inte får glömma bort är att sjalen och scarfen kan användas till så mycket mer – det räcker att variera sig och knyta lite annorlunda.

Knyt scarfen eller sjalen runt halsen –

Vi har sedan länge sett flygvärdinnor bära piffiga, små scarfar runt halsen som en del av uniformen. Detta har sedan tagits efter och är numera en trend inom modet och ses hos både unga och gamla. Flygvärdinnor knyter ofta scarfen genom att ta den från nacken runt halsen och sedan göra en form av rosett framtill eller på sidan av halsen. Vill man göra det något annorlunda kan man istället vända på det och knyta scarfen i nacken för att då få en trekantsformad detalj framtill.

Knyt scarfen eller sjalen i håret –

En trend som kommit på senare år är att knyta scarfen i håret. Det fungerar lika bra med långt som kort hår, fast på lite olika sätt. Har du längre hår kan du knyta scarfen som en tofs eller varför inte fläta in den i håret? Du kan också vira upp ditt hår i en knut för att sedan snurra scarfen ett varv eller två runt knuten. Har du kortare hår kan du vika scarfen så den blir smal och sedan börja vid nacken för att knyta den mitt på huvudet, alternativt tvärtom. Är man frusen om huvudet men inte vill ha mössa är scarfen det perfekta alternativet att då knyta på sig.

Matcha dina accessoarer

Det fina med accessoarer är att de också kan matchas med varandra. Har du införskaffat en svart halsduk vill du kanske köra på säkra kort med en matchande svart mössa och svarta vantar. Har du istället köpt en mönstrad halsduk kan det vara urläckert med ett par vantar i samma mönster. Hos oss på Klingel hittar du alltifrån mönstrade halsdukar till enfärgade i exempelvis svart eller blått. Det finns tubhalsdukar i mängder av färger, halsdukar med fransar, flätmönstrade halsdukar och stickade halsdukar till dam. Många av dessa har matchande vantar och mössor, som den eleganta och värmande halsduken med pärlor på som finns med matchande accessoarer i form av mössa och vantar.

Halsdukar, sjalar och scarfs i olika material

Vi är alla olika och föredrar olika material i våra kläder och accessoarer, därför måste vi på Klingel såklart variera vårt utbud. Hos oss hittar du halsdukar i både finstickat och grovstickat, med eller utan fransar och i mängder med färger. Både sjalar och scarfar kommer i en uppsjö av mönster och storlekar. Trikå, chiffong, satin och crêpe – vi har det mesta! Materialen är t.ex. siden, bomull, polyester och viskos. Du hittar även fuskpäls och mockadetaljer.

Ett måste i resväskan

Vi vill även passa på att slå ett slag för hur praktisk en halsduk, sjal eller scarf är när det är dags för lite semester. Ska du till varmare breddgrader kan en sjal eller scarf vara det perfekta skyddet för hjässa och axlar när solen steker. Den kan dessutom värma skönt om kylan smyger sig på om kvällarna. Är semestern istället styrd mot kallare klimat som en skidresa kan det vara bra att packa ner både en och två halsdukar. En att ha när du ska ut och promenera och förslagsvis en tubhalsduk att ha utanpå skidjackan om du satsar på alpint och susar nerför backen eller i spåret om du hellre glider fram på längdskidorna.

Shoppa online när det passar dig

Att slippa stressa runt i butiker är ett av många skäl att handla på nätet. Du kan i lugn och ro sitta hemma i soffan och välja ut dina favoriter. När du får hem varan kan du sedan prova i din takt utan att köa till trånga provrum med tråkig belysning. Tack vare e-handeln handlar du när du vill, dygnet runt – året om! Varmt välkommen att göra din beställning på klingel.se.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
  • Faktura
  • Konto
  • Postförskott
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
  • Payback
HANDLA TRYGGT
  • Trygg