• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Polotröjor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Polotröjor(0)

Polotröjor dam online

Polotröjan är vanligen en trikåstickad tröja med en krage som går långt upp på halsen. Det finns även en variant som kallas halvpolo som har en något lägre krage som sitter tätt mot halsen. En så kallad turtleneck eller skorstenskrage är mycket lösare. Kolla gärna in de olika modellerna på klingel.se.

Polotröjans historia

Polotröjan har traditionellt sett varit en tröja som är till för att hålla värmen då man arbetar eller håller på med fysiska aktiviteter. Från början var den starkt förknippad med sjömän. Polotröjor har med åren blivit lättare och tunnare och de bars ursprungligen av fotbolls- och ishockeyspelare och golfare. Ända in på 50-talet användes den ofta av fotbollsmålvakter. Från och med 20-talet blev användes den flitigt av personer som ville ha en mera ledig, men ändå uppklädd klädsel. Polotröjan har i historien även använts som en protest mot tanken om att män måste bära skjorta och slips. Man uppskattade polons enkelhet i jämförelse med den mer komplicerade och omständiga skjortan och slipsen. Polotröjan rör sig mycket bättre efter kroppen, framhäver kroppsfigurens längd och anses dra uppmärksamheten till bärarens ansikte genom att täcka över halsen och nacken. Samtidigt som plagget är tillräckligt stiligt för att bära till och med på en finare restaurang, är det bekvämt och avslappnat nog för att man ska kunna bära det på en vanlig arbetsdag eller hemma i soffan.

Polotröjan för damer

Polotröjan fick under 50-talet en ikonisk status i USA och figurerade i många Hollywoodfilmer och i övrig populärkultur. Den bars av giganter som Jayne Mansfield och Marilyn Monroe. Tröjorna var då tunna, åtsittande och väldigt kvinnliga. Denna nya roll gjorde att polotröjan ökade i popularitet speciellt bland ungdomar och studenter.I Europa var situationen dock en annan och bland annat i Frankrike var en svart polotröja ett tecken på att man tillhörde kultureliten. En polotröja kan bäras av både män och kvinnor och det är antagligen en av orsakerna till att speciellt vita polotröjor bars av feminister under 60- och 70-talen.

På 80-talet tog den österrikiska tillverkaren Mäser fram en polotröja med blixtlås. Modellen kom att kallas skidpolo eller dragkedjepolo och användes flitigt av bland annat alpina skidåkare och backhoppare. Denna modell kan du förstås även hitta på klingel.se. Den kanske mest kända polobäraren i vår tid var en av Apples grundare och frontfigur, Steve Jobs. Han blev känd för att alltid bära en svart polo med kragen högt uppdragen i halsen. Orsaken till Jobs förkärlek för polon som klädesplagg var det faktum att han önskade att Apples anställda skulle ha en gemensam arbetsuniform. Förslaget föll platt, men Jobs fortsatte bära sin kombination av polo och blåjeans under hela sin tid hos företaget. Istället för att skapa en identitet hos företagets personal, skapade han en starkt igenkänd identitet åt sig själv. När Steve Jobs dog ökade försäljningen av svarta polotröjor enormt.

Den moderna stickade polotröjan

Polotröjan är ett riktigt basplagg och kommer nog alltid att fungera i varje garderob, men trender kommer och går och olika plagg ökar och minskar i popularitet. En svart polotröja är en riktig klassiker som kan användas av gammal och ung och som kan enkelt kombineras med övrig klädsel. Men varför inte våga prova en riktigt färgstark eller mönstrad polo som speglar din personliga stil!

Själva stickningen hos polotröjan kan vara avgörande för om de är sköna att bära. De kan vara slätstickade, ribbstickade eller grovstickade. En tunn ribbstickad polotröja är mycket mjuk och skön och är enklare att kombinera med övriga plagg och blir inte heller lika varm då man har den på sig inomhus. Man kan till exempel bära den under en kavaj eller väst. En mer grovstickad tröja kan man däremot använda ovanpå en annan tröja, mera som ett ytterplagg under svalare dagar. Du har möjlighet att välja mellan många olika modeller och färger hos oss. Vi kan erbjuda dig polotröjor av bästa kvalitet, från märken som Paola, AMY VERMONT, MONA, delmod, BABISTA, Rabe, Alba Moda, Sara Lindholm, Tuzzi, MIAMODA, Janet & Joyce, DiStrick och många, många fler. Tack vare de stora variationsmöjligheterna och de intressanta märkena i Klingels sortiment hittar du säkert den rätta polotröjan för just din klädstil.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg