• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Klockor

Kategorier

SNYGGA DAMKLOCKOR

Det blir allt vanligare att man har fler än en klocka hemma. Damklockan är inte längre något man bär bara för att veta hur mycket klockan är, utan är ofta ett modesmycke som i många fall kan vara den sista finishen till en outfit. Ena dagen kan det vara snyggt med ett sportigt kvartsur med armband i syntetmaterial och nästa dag kanske ett elegant damur med oval urtavla och svart skinnarmband passar bättre. Är du på jakt efter en ny klocka? Oavsett vilken typ av klocka du behöver så hittar du den säkerligen i KLINGELS webbshop. Här hittar du ett stort utbud av kvalitetsklockor till jättebra priser. Vårt stora utbud omfattar allt ifrån sportiga digitalklockor till eleganta märkesklockor. Vi har även ett stort utbud av modeklockor som är så snygga att smycken blir överflödiga. Om du matchar ”den lilla svarta” med en vacker klocka med glittrande strasstenar, drar du garanterat blickarna till dig. Då det finns så många olika sorters klockor att välja mellan är det svårt att nöja sig med bara en. Tur att man knappast kan ha för många klockor – en accessoar som alltid ligger rätt i tiden!

KLOCKANS HISTORIA

Innan klockan fanns mätte man tiden med hjälp av solen via solur. Senare kom vattenuret och även kvicksilverdrivna urverk. Fjäderdrivna klockor och fickur uppfanns på 1500-talet och de banade vägen för de klockor som vi ser idag. Vem skapade klockan då? Den första bärbara armbandsklockan tros ha tillverkats av en schweizisk urmakare som hette Breguet. Armbandsuret ska ha levererats till den franska kungen någon gång runt 1780-talet. Under större delen av 1800-talet tillverkades armbandsur nästan enbart till kvinnor. Männen bar vid den här tiden fortsatt fickur. Det var under första världskriget som män började använda armbandsklockor, då det var opraktiskt att ha fickur – framförallt i skyttegravarna. Efter krigets slut började man producera allt fler klockor till män. Det blev rent av en trend bland välklädda män att bära klocka på armen istället för i fickan. Runt 1933 tillverkades den första barnklockan och 1957 kom den första batteridrivna klockan. I modern tid har många olika modeller trendat, pikat och gjort sorti. De allra flesta har dock kommit för att stanna, så som det digitala armbandsuret och smartklockan.

ANALOG ELLER DIGITAL VISNING?

Vad är en analog klocka?

En analog klocka visar tiden med hjälp av visare som sitter på en urtavla. Oftast visas tiden i 12-timmarsformat.

Vad är en digital Klocka?

En digital damklocka visar tiden i siffror. Den kan visas antingen som 24 timmar eller 12 timmar. Om en digital klocka har 12-timmars visning kompletteras klockslaget med AM för förmiddag och PM för eftermiddag. Digitala klockor har ofta fler funktioner än analoga klockor. Det finns digitala damklockor med avancerade funktioner som pulsmätare, kalorimätare eller annat. Tidtagarur och stoppur finns oftast i alla digitala klockor så som datumvisning och belysning som lyser upp urtavlan.

KRONOGRAFKLOCKA FÖR DAMER

Vad är en kronograf och vad menas med kronograf klocka?

En kronografklocka har förutom de vanliga visarna även har tre mindre urtavlor. De visar till exempel sekunder, hundradelar och/eller minuter och liknande. En klocka med kronograf är både snygg och funktionell. Kronograf betyder tidtagning och kommer från det grekiska ordet tidsskrivare. Även om man nödvändigtvis inte behöver ha ett tidtagarur i sin klocka så är de små urtavlorna snygga och gör att klockan ser mer avancerad ut.

RADIOKONTROLLERADE KLOCKOR

Radiokontrollerade klockor styrs av en sändare som är kopplad till ett atomur. Det finns flera olika radiosändare placerade över hela världen. De radiokontrollerade damklockorna som vi säljer hos KLINGEL får sina signaler från en sändare som är placerad i Mainflingen, nära Frankfurt i Tyskland. Den har ett täckningsområde som i Sverige når ungefär upp till Luleå. Norr om Luleå kan mottagningen av signalerna vara mycket osäker. Det fiffiga med radiokontrollerade klockor är att man inte behöver ställa in tiden själv, det går faktiskt inte. Dessutom växlar klockan själv mellan sommar- och vintertid när det är aktuellt och du behöver själv inte hålla koll på om det är en timme framåt eller bakåt … skönt, va! Det finns radiokontrollerade damklockor i många olika modeller. Hos KLINGEL har vi radiokontrollerade klockor för dam med guldfärgat armband. Dessa supersmarta klockor kommer även med läderarmband och med metallarmband. Stiltips: att bära en radiokontrollerad klocka med svart urtavla och guldfärgat armband som sticker fram lite under kavajärmen är helrätt stilmässigt.

QUARTZ – VAD ÄR DET EGENTLIGEN?

Vad är en kvartsklocka?

Ett kvartsur mäter tiden med hjälp av oscillationer i en kvartskristall. Jo tack, men vad innebär det för oss vanliga klockälskare, då? Det betyder att klockan högst sannolikt är ett helt vanligt armbandsur. Dessa klockor brukar vara märkta med ordet QUARTZ. Quartz är alltså inte en stad i Schweiz eller ett fabrikat, utan själva arbetssättet för urverket i ett kvartsur och det drivs av ett batteri. Endel klockor går i ett år på samma batteri och andra går i upp till tio år på samma batteri. Detta kan inte påverkas, utan beror på klockans verk, funktioner och energieffektivitet. Lätt som en plätt – stannar klockan, lämnar du in den till urmakaren och får batteriet bytt. .

SOLCELLSDRIFT

Låter miljövänligt, och det är det ju också eftersom klockor med solceller har en ackumulator som samlar på sig energi från ljus som klockans solceller har samlat in. Har du ett armbandsur med solcellsdrift, behöver du inte byta batteri, då sköter klockan sig själv – bara den får ljus. På Klingel hittar du flera coola kronografer som dessutom är radiokontrollerade i kombination med solcellsdriften. Man måste inte vara astronaut och på väg till månen, man kan vara helt vanlig och ha värsta hightech-klockan på armen – visst är det fräckt! Vi har massor av solcellsdrivna, radiokontrollerade armbandsur från Meister Anker, missa inte dem!

VAD BETYDER VATTENTÄT 30 ATM, 50 ATM OSV?

När man köper klocka är en vanlig fundering gällande funktionen: Är klockan vattentät? Vattentätheten på klockor anges i enheten atm som står för atmosfäriskt tryck eller meter (m). Det baseras på det dynamiska trycket. Då trycket ökar med rörelse som till exempel simning eller annan rörelse i vattnet har man tagit fram rekommendationer gällande vattentäthet och märkningen av densamma.

 • 3 atm eller 30 m - klockan tål vattenstänk men inte bad eller att man håller den under vatten
 • 5 atm eller 50 m- klockan är vattentålig men du bör inte duscha eller bada med den på
 • 10 atm eller 100 m- klockan är vattentät och man kan bada eller simma med den
 • 20 atm eller 200 m- klockan är helt vattentät och klarar dykning i grunt vatten
 • 30 atm eller 300 m – klockan är helt vattentät och klarar djupdykning.

Tips:

Tänk på att klockan enbart är vattentät när ställskruven är helt intryckt i stängt läge. Om klockan skulle ta in fukt när ställskruven inte är helt intryckt så gäller inte garantin. Har klockan en atm eller m-märkning på 5 atm eller 50 m eller lägre är klockan enbart vattenskyddad, inte vattentät.

MINERALGLAS ELLER SAFIRGLAS?

Det vanligaste är att modeklockor och billigare klockor har mineralglas. Det är gjort av glas som antingen har värmebehandlats eller utsatts för kemikalier för att göras mer reptåligt. Mineralglas är hårdare än vanligt glas. Mineralglas har en Vickers hårdhet på mellan 500 och 800. En klocka med safirglas är mycket dyrare än mineralglas och används i kvalitetsklockor. Safirglas tillverkas av kristalliserad aluminiumoxid vid höga temperaturer. Safirglas är mycket reptålig och splittras sällan. Safirglas har en Vickers hårdhet på 2200 till 2300. Det finns även klockor med crystexglas – det är glas av högteknologiskt härdad crystexkristall.

MATERIAL KLOCKOR

Klockor tillverkas i många olika material och materialblandningar. Det finns titanklockor, klockor i rostfritt stål och guldklockor. Många klockor görs i en mix av material. Till exempel en boett i rostfritt stål och ett armband i keramik. Sen finns det många klockor med skinnarmband eller klockor med armband i syntetiska material så som gummi eller silikon. Syntetiska armband finns i många fina och starka färger. Vill man ha en röd klocka eller gul klocka så finns det säkerligen en sådan med silikonarmaband. Det finns även klockor med armband i skinnimitation och plast. Själva boetten tillvekas också i många olika material. Vanligt är klockor i rostfritt stål, guldklockor, titanklockor eller plastklockor. Det finns ocskå klockor i keramik. De är ett bra material om man vill ha en vit klcoka som inte blir missfärgad. Keramik är också väldigt reptåligt.

HÄFTIGA KLOCKOR

Det som är kul med klockor är att de finns ett nästan oändligt antal olika modeller, färger och former att välja mellan. Man kan hitta blåa klockor, rosa klockor, gula klockor och så vidare. Kända disignerklockor görs också i häftiga modeller. En designerklocka kommer från Rosendahl Copenhagen, de har gjort en helt unik klocka med roterande urtavla istället för timvisare. Picto klockan tillverkas i många olika färger och färgkombinationer. Enkelheten kan utan vidare göra att klockan drar blickarna till sig. Picto klocka och andra fina klockor från Rosendahl Copenhagen hittar du hos KLINGEL. Exempel på andra märkesklockor är Jacques Lemans, Meister Anker eller Qudo. Andra häftiga klockor är de med mönstrad urtavla eller med urtavla i udda färg. Till exempel en svart klocka med blå urtavla eller en klocka med gul urtavla och strasstenar på armbandet. En populär färg som är lätt att falla för är en roséguldfärgad klocka. Det finns många olika varianter på roséfärgad klocka. Det finns svart och rosé, vit och rosé eller kombinationen roséguld och strasstenar eller roséguldfärgat armband med blå boett. En rosefärgad klocka är mångsidig och passar både till vardags och till finare tillställningar. Vita klockor hör också till de populära häftiga klockorna. En stilren klocka med vitt skinnarmband är lika snygg när du ska klä upp dig som att ha till en sval sommarklänning. Om din outfit är fattig på färg kan det vara kul att ha en klocka som sticker ut lite, en klocka med blått armband till exempel, eller varför inte välja en svart metallklocka med kristaller? Det bästa med att det finns så många olika klockor att välja mellan är att de inte behöver vara så dyra. Det finns många billiga klockor som är precis lika bra och framförallt minst lika snygga som dyra märkesklockor. Man kan absolut ha en billig klocka ena dagen för att nästa dag ha en mer sofistikerad dyr märkesklocka.

KLOCKOR FÖR ALLA STILAR OCH SMAKER

I webbshoppen hittar du klockor med glittrande strasstenar eller klockor med armband och boett av rostfritt stål. Vattenskyddade boetter, reptåligt mineralglas och praktiska funktioner är detaljer som gör klockorna såväl hållbara och exakta, som roliga att bära och använda. Våra klockor håller hög klass vad gäller såväl utförande som material. Vi utsätter modellerna för hårda kvalitetsgranskningar innan de hamnar i katalogen eller i webbshoppen. Slittåliga boetter av rostfritt stål, självlysande visare, reptåligt mineralglas, hållbara skinnarmband, vattentäthet och stoppursfunktion är bara några av de detaljer som du hittar i vårt stora utbud av förstklassiga armbandsur.

Följ med på upptäcktsfärd genom KLINGELs värld av förstklassiga klockor. Här finns bland annat:

 • Klassiska armbandsur med kvartsverk
 • Klockor av silver med trendiga, stela armband
 • Klockor med skinnarmband i läckra färger
 • Damur med matchande armband
 • Exklusiva modeller med pärlor, diamanter och stenar
 • Sportiga herrklockor med många praktiska funktioner
 • Miljövänliga klockor som drivs av förnyelsebar solenergi
 • Märkesklockor från välkända tillverkare

ENKELT ATT BESTÄLLA

Hos KLINGEL beställer du enkelt, säkert och bekvämt din nya klocka online. I webbshoppen får du bra överblick över alla produkter och kan välja ut din favorit i lugn och ro. När du väl har bestämt dig lägger du klockan i varukorgen och skickar din beställning. Inom kort får du paketet levererat och kan glädjas åt en klassisk kvalitetsprodukt som du kommer att ha glädje av länge. Om du inte behöver en klocka till dig själv är en klocka alltid en uppskattad present. En perfekt studentpresent skulle kunna vara en vit klocka med glittrande stenar att ha på studenten. Eller varför inte en klocka i konfirmationspresent? En klocka är ett uppskattad gåva som mottagaren kan ha glädja av i lång tid. Vi har klockor som levereras i fin presentask. Lättare kan det inte bli. Skulle du av någon anledning vara missnöjd med ditt köp har du naturligtvis full ångerrätt i 14 dagar. Vi har sparat det bästa till sist: hos KLINGEL kan du vara säker på att få riktiga kvalitetsprodukter till kanonpriser! Tid är, som bekant, pengar och med våra klockor har du garanterat full koll på båda två.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg