• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Jeansjackor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Jeansjackor(0)

Jeansjackor dam online

Jeansjackor är som du kanske redan har gissat, helt enkelt en jacka som tillverkas i samma typ av material som jeans. Jeanstyget kan även kallas denim, och på så vis kan jeansjackan också kallas för denimjacka. Detta beror lite på vem du pratar med, och varifrån personen kommer. De klassiska jeansjackorna har ett par fickor framtill, och knäpps med ett antal knappar längs mitten av jackan. Idag finns dock även modeller med endast en ficka, eller helt utan fickor. Man kan också se jeansjackor som inte stängs med knappar, utan som istället har ersatt den här funktionen med en dragkedja. Längst ner på ärmarna hittar man också oftast ett par remmar och ett par knappar. Samma uppsättning hittas även längst ner på fållen. Dessa användes traditionellt sett för att justera jackans bredd. Jeansjackor har ofta tydliga sömmar, som är sydda med tråd utanpå denimtyget. Dessa sömmar kan variera från märke till märke, precis som på ett par jeansbyxor. Alla märken har sin egen mönsterskyddade söm, och på så vis kan experter känna igen om en jacka är tillverkad av Lee eller av Levi’s. Modellerna och tygbehandlingarna har med åren utvecklats och varierats i alla tänkbara former, färger och versioner. Oberoende av vilken typ av jeansjacka du söker så kommer du säkert att hitta din nya favorit på klingel.se.

Jeansjackor för modemedvetna kvinnor

Det är intressant att jämföra det stora urvalet av jeansjackor i dammodeller idag, med de som var på modet under 1970-talet. Då var modellen ofta ganska kort och tillverkad av lite mörkare jeanstyg. På 70-talet var det en statussymbol att ha jeansjacka och byxor. För män är jeansjackan traditionellt sett ett mera löst sittande plagg. Det finns även modeller med tryck eller broderi på ryggen av jackan – något som är mycket mer vanligt på modellerna för män jämfört med dammodellerna av jeansjackan. Idag finns det, utöver den traditionella jeansjackan, en mängd olika varianter som exempelvis blandar olika tyger och stilar. Ett intressant och snyggt exempel på detta är jeansjackorna som tagit inspiration ifrån munkjackan. Dessa har stiligt denimtyg på själva jackan, men skillnaden är att de även har en huva i mjukt tyg. Detta är mycket praktiskt, till exempel för att skydda sig mot en kylig kvällsvind, eller ett plötsligt höstregn som överraskar dig på vägen hem från en kvällsfika med en gammal vän.

Vår, sommar, och höst

Jeansjackan är den typen av plagg som inte är begränsad till en särskild säsong eller tidsperiod. Med en snygg tröja undertill är den varm nog för att kunna bäras även en lite frostigare vårmorgon. Under sommaren är den ett både stiligt och skönt plagg att bära, som skyddar mot eventuell vind eller ett hastigt regn. Jeansjackan är även luftig, och du klarar dig fenomenalt med endast en snygg T-shirt eller en topp under jackan för en härligt somrig look. Under höstens mörka och fuktiga kvällar gäller det att klä sig varmare igen. Ta på dig en stilig stickad tröja, och ovanpå tar du på dig jeansjackan och en snygg stickad halsduk av den bredare modellen. Detta är en bra och värmeisolerande kombination, som dessutom kommer få dig att se mycket modemedveten ut!

Låt dig inspireras

Då det finns ett så stort urval av modeller är det lättast att börja titta runt i Klingels webbshop och hitta en stil som du själv gillar. Låt dig inspireras, och våga titta på produkter som du kanske trodde att du aldrig skulle klä dig i. Du kommer definitivt få nya idéer, och snart hittar du ett hav av härliga modeller i rätt stil som passar just dig. Samtidigt som du tittar på våra fina jackor kan du fundera på hur du vill kombinera din jeansjacka. Har du redan jeans eller en kjol i svart denim? Då kanske det lönar sig att också leta fram en av våra jeansjackor i ett mörkare material! Eller kanske känner du helt enkelt för att uppdatera din garderob ytterligare, och köpa både byxor och jacka i matchande material på en och samma gång? Hos oss är inte heller detta något problem. Tack vare det stora utbudet på klingel.se kommer du garanterat hitta din nya favoritjacka i vår webbshop.


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg