• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer

Höst- och vårjackor(0)

Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Höst- och vårjackor(0)

Shoppa höst- och vårjackor online!

Lever man i Norden är man väl medveten om att varje årstid kräver olika typer av jackor. Har vi tur kan vi slopa jackan under sommarmånaderna, och istället bära lite tjockare tröjor och koftor. Men så snart höstens kyliga vindar susar förbi behöver vi återigen jackan. Två jackor som går hand i hand är vår- och höstjackor. De behöver vara lite tunnare än vinterjackan men något tjockare än sommarjackan. Förutom detta bör de också stå emot väta och blåst relativt bra. Exempel på typiska höst- och vårjackor till dam är: lätta dunjackor, kappor, tunna damjackor, jeansjackor, skinnjackor eller en lång och tunn jacka – ja listan kan göras lång. Därför erbjuder Klingel ett brett sortiment av snygga, bekväma och prisvärda höst- och vårjackor för dam i alltifrån storlek 34 till storlek 62. Du kan enkelt och tryggt shoppa din nya jacka online hos oss idag.

Snygga och funktionella höstjackor till dam

En höstjacka ska helst stå emot både regn och blåst, men samtidigt hålla stilen. Hösten är den största modeårstiden och med det sagt spelar jackan en stor roll för den som är modeintresserad. Den som har möjlighet väljer säkerligen två olika jackor att bära på hösten. En med bra funktionalitet som står emot både väta och blåst, förslagsvis en lätt dunjacka, funktionsjacka eller vindjacka. Dessa något varmare höstjackor är perfekta på höstpromenaden eller den regniga cykelturen till jobbet. Val nummer två fokuserar på stil. En snygg höstjacka kan exempelvis vara en kappa eller en skinnjacka/jacka i skinnimitation. Dessa passar utmärkt att klä sig i en solig höstdag. Vill man kombinera stil och funktion är en klassisk svart dunjacka ett bra val då den passar till det mesta.

Trendiga vårjackor

Vår- och höstjackor har många likheter, och i flera fall kan man utan problem använda sin vårjacka på hösten och vice versa. Men för den som är intresserad av mode och nya trender kan valet av höst- och vårjacka skilja sig något. På våren ser vi år efter år tunna vårjackor i ljusa färger som beige och vitt. Ett vinnande koncept som alltid återkommer år efter år är jeansjackan. Den må komma i nya modeller, färger och mönster – men den lär aldrig gå ur tiden. En klassisk jeansjacka i denim är ett säkert kort att bära på våren, och tar man hand om plagget kan man utan problem ha jeansjackan flera år framöver. Gillar man inte jeansjackor, eller helt enkelt bara vill ha någonting att variera mellan, kan tunnare kappor, skinnjackor eller skaljackor komma väl till pass på våren.

Kombinerad höst- och vårjacka

Söker man en jacka som fungerar lika bra på hösten som på våren rekommenderar vi en lättare dunjacka, skinnjacka eller mockajacka. Beställer man den i färgen beige eller svart så vet man att den kommer att passa bra under båda årstiderna. För även om vi gärna bär ljusa nyanser på våren och mörkare nyanser på hösten så är exempelvis en svart vårjacka alltid ett stilsäkert kort. Är man lättfrusen rekommenderar vi en tunn, lång damjacka då den skyddar extra bra mot vind och regn. Ett annat tips är att satsa på en jacka med huva, eftersom huvan har en skyddande funktion.

Så tar du hand om din höst- & vårjacka!

Valet av höst- och vårjacka styr också skötseln av den. Vissa jackor behöver man ta hand om mer än andra. Nedan ger vi dig tips på hur du kan tänka:
 • Jeansjacka - en jeansjacka ska likt vanliga jeans tvättas så sällan som möjligt. Detta för att undvika att den krymper och bleknar. När du väl tvättar jeansjackan gör du det ut och in och på låg temperatur. Många “tröttnar” på sin jeansjacka och ställer sig då frågan hur man bleker en jeansjacka, och det gör man enklast med klorin. Men vi rekommenderar givetvis att man istället köper en ljus jeansjacka och en mörk jeansjacka att variera mellan. Då slipper man riskera att förstöra sin jeansjacka bara för att man tröttnat på nyansen.
 • Skinnjacka - en skinnjacka är populär både på höst och vår, och det är ett plagg som har lång livslängd bara man tar hand om det. Först och främst, impregnera skinnjackan! Impregnering kan köpas i en affär som säljer skinnprodukter. En skinnjacka ska aldrig hängas över en värmekälla eller i direkt solljus för att torka, då det i längden förstör skinnet, samt kan ge missfärgningar. Skinnjackor tål i regel väta, men kom ihåg att det inte är en regnjacka. Skulle man vara ute och det kommer en regnskur (vilket såklart händer ibland) mår skinnet bäst av att man torkar av fukten med en torr trasa, för att sedan låta den torka långsamt i rumstemperatur, gärna upphängd på en galge. Efteråt kan skinnjackan kännas stel, gnugga den då mot skinn så försvinner det stela. Om man använder skinnjackan dagligen bör man också fetta in den rikligt två gånger per år, detta för att skinnet ska behålla sin kvalitet. Fettet köper man bäst i affärer som säljer skinnprodukter. Därefter låter man skinnjackan torka i ett dygn och sedan torkar man av eventuella fettrester och saltavlagringar med en fuktig svamp.
 • Mockajacka - en mockajacka ska likt skinnjackan aldrig placeras över en värmekälla. För att behålla sin kvalitet bör den även impregneras, och detta görs med en speciell spray som går att köpa i butiker som säljer skinn- och mockaprodukter. Om det kommit fläckar på jackan bör man försöka borsta bort dem med en mjuk borste. För att lyckas hålla jackan fräsch länge bör detta göras regelbundet. Var noga med att aldrig fetta in jackan, och se till att ingen väta kommer på den.
 • Både skinnjackor och mockajackor formar sig efter personen som bär dem. Eftersom materialet är formbart är det viktigt att inte slänga jackan i en hög på golvet, utan att vara noga med att den hängs upp på en galge – men kom ihåg, inte ovanför en värmekälla då det förstör plagget.
 • Många fritidsjackor bör också impregneras – det allra enklaste är att alltid se till att man följer jackans tvättråd.

Följ trenden!

Modeintresserade älskar att följa de senaste trenderna och byter därmed ut sin höst- och vårjacka med jämna mellanrum. Till dem har vi trendiga höstjackor likväl som snygga vårjackor! Det är rutigt, randigt och mönstrat! Varför inte satsa på en jacka i fuskpäls med leopardmönster? Tröttnar man på mönstret är den vändbar och istället lyfts en cool lack-jacka med leoparddetaljer fram. Annars hakar man på trenden rutigt! En rutig jacka med basfärgen svart eller röd är väl aldrig fel att bära på höstens dagar?

Regnjackan – ett måste i vår- och höstgarderoben!

En bra och funktionell regnjacka är nödvändig att ha i allas vår- och, framför allt, höstgarderob. För även om vi har flertalet tunnare höst- och vårjackor som tål en hel den väta, kan en riktigt bra och funktionell regnjacka behövas på cykelturen eller skogspromenaden. Hos oss finner man regnjackor för dam som andas bra, håller väta och blåst borta och samtidigt har en fin design. De finns i läckra färger som blå, gul, vit eller mönstrat – allt för att alla ska kunna hitta just sin favorit!

Shoppa enkelt och tryggt online!

På Klingel är kunden alltid i fokus. Därför kan du enkelt och tryggt shoppa dina produkter hos oss i lugn och ro. Skulle du inte vara nöjd kan du självklart skicka tillbaka eller byta produkten mot någonting annat. Hittade du inte den jackan du var ute efter? Ta dig då en titt HÄR, där vi har alla våra jackor samlade. Du kan enkelt filtrera på den modell, storlek, färg och det pris eller material du söker.

waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg