• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Fleecejackor(0)
Hoppsan! Den kategori du valt innehåller inga artiklar.

Kategorier

Filtrera & sortera

 • Sortera på:
  Popularitet först

Sortera på:

Fleecejackor(0)

Fleecejackor online

Fleecejackor är ett av våra mest älskade ytterplagg här i Sverige. Då det ofta är växlande väder är det bra att alltid ha fleecejackan till hands. Den fungerar lika bra som vårjacka och höstjacka när det inte regnar som ett komplement till regnjackan så man slipper frysa. Perfekt är det med en fleecejacka under vårjackan om temperaturen inte riktigt har nått över plusstrecket. Lika bra är fleecejackan under höstjackan eller om det är mycket kallt på vintern, under vinterjackan. På sommaren är det skönt att ta på fleecejackan när kvällen kommer. Ett annat bra tillfälle att ta med fleecejacka är på flyget. Ibland blir det väldigt kallt på flyget och då är det skönt med en varm fleecejacka!

Fleecejackor material

Fleece är ett konstfibertyg med ruggad yta som ofta används som material vid tillverkning av bland annat plädar och fritidskläder, däribland jackor och tröjor. Fleecematerial är tillverkat av 100% polyester, vilket gör att det är ett material som är töjbart, mjukt, mycket varmt och dessutom väldigt lätt att tvätta och hålla rent. Det är mycket viktigt att följa alla skötselråd på alla tyger och kläder. Du kan förstöra ett vackert klädesplagg med en gång på grund av fel skötsel av plagget. Eftersom fleece är mycket känsligt mot värme kan jackan förstöras om den tvättas i för varmt vatten. Den tål absolut inte hög värme och skall därför aldrig torkas i en torktumlare. Det är mycket viktigt att du alltid följer de tvättråd som finns på den vita lappen inne i din fleecejacka eller fleecetröja. Du måste också vara en aning försiktig ifall du har tagit på dig din nya fleecejacka, och bestämmer dig för att grilla korv vid en öppen brasa. Fleece är känsligt för värme, och ytan smälter lätt om den kommer i kontakt med gnistor eller direkt eld. Fleece har låg vattenupptagningsförmåga, och är ett relativt hållbart material i klädtillverkning. Dessa egenskaper gör att det fungerar perfekt som sportplagg vid situationer när man vill skyddas från en lite kallare utomhustemperatur. Polyester, som fleece tillverkas av, är för tillfället världens näst viktigaste tygmaterial efter bomull, och den utgör på så vis 20 % av världsproduktionen.

Fleecejackan genom återvinning

Bryr du dig lite extra om vår miljö? Då kan det vara intressant att veta att just din nya fleecejacka faktiskt kan vara tillverkad av återanvända PET-flaskor! Dessa har efter returneringen som pantflaskor malts ned, värmts upp, smälts, och slutligen spunnits till fibrer. Med dessa fibrer har man sedan kunnat tillverka helt nya kläder, utan att behöva utvinna nya resurser och råvaror ur naturen. Till skillnad från andra material, som måste skapas på nytt från grunden ur råvaror, kan fleece på så vis vara ett mycket mera miljövänligt material, som följer vårt moderna tankesätt.

Den vindtäta fleecen

Fleecematerialet består faktiskt av ett stickat tyg som gjorts med väldigt små maskor, trots att det vid första anblick kan förefalla att vara ett vävt material. Fleece kombineras ofta med ett innertyg, och bildar på så vis ofta ett material med vindtäta egenskaper. Detta gör att det är mycket omtyckt som material i friluftskläder. Speciellt cyklister har på grund av fleecens egenskaper fattat tycke för jackor gjorda i fleece. Då materialet transporterar fukt från kroppen är det även det perfekta plagget att dra på sig efter en intensiv träningssession utomhus. Materialet håller dig varm, och är dessutom vindtätt. Med en fleecejacka slipper du bli förkyld efter dina träningspass!

Många fördelar med fleecejackor

Fleecejackor håller värme extremt väl, och transporterar fukt från kroppen. Därför är de mycket lämpliga för utomhusaktiviteter, speciellt här i Norden där det ofta är blåsigt, kallt och fuktigt. Fleecejackor och även fleeceoveraller är mycket varma och sköna klädesplagg, även för yngre barn. De är mjuka och varma, men ändå smidiga att sätta på under höst- , vår- eller vinterjackan. Även på sommaren är det ett omtyckt plagg hos barn, kvinnor och män. Det finns ett stort utbud av olika modeller, både långa och korta jackor. Fleecejackan finns i många olika färgnyanser, vilket gör att den mycket lätt kan kombineras med andra klädesplagg. Nu på hösten är det snyggt med till exempel en mörklila färg, som kan kombineras med en halsduk i vackra höstfärger. Fleecejackor passar bra både om du klär dig i kjol eller byxor.

På Klingel.se hittas många vackra fleeceplagg, du hittar jackor speciellt anpassade för sportaktiviteter såväl som för vardagsbruk. I vårt sortiment finns enkla och enfärgade jackor för vardagsbruk, mönstrade och dekorerade jackor för lite mer finklädda tillfällen, samt diskreta jackor som passar bra vid alla tillfällen. Bland våra produkter hittas ett stort urval av märken, med produkter av hög kvalitet och bra hållbarhet. Du hittar plagg från MIAMODA, m. collection, Roger Kent, Julietta, Paola, BABISTA, Men Plus, Laura Kent, Explorer, WIN STAR, med flera. Ta en titt på vårt stora utbud och låt dig inspireras. Vem vet, kanske gör du ett riktigt fynd redan idag? Se till att du är snyggast klädd på fjällsemesterns after ski, med en stilig fleecejacka från klingel.se!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg