• Brett sortiment
 • Storlek 34–62
 • Personlig service
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Denna butik stängs permanent. 😢Läs mer
Badkläder

Kategorier

BADKLÄDER ONLINE

Badkläder har KLINGEL ett brett utbud av för alla smaker och alla storlekar. Vår målsättning är att du, oavsett storlek och preferenser skall hitta precis de badkläderna du letar efter. Just därför har vi specialiserat oss på ett sortiment som också innefattar stora storlekar och smickrande modeller för alla kroppstyper. Med hjälp av mönster, draperingar och skärningar framhäver du de delar av din figur som du gillar särskilt, samtidigt som du döljer eller avleder uppmärksamheten från andra partier. Väj din favorit bland:

 • Baddräkter – Vi har hundratals baddräkter i olika modeller, färger och mönster
 • Bikinis – Många smickrande modeller att välja mellan
 • Tankinis – Tvådelad baddräkt med överdel som täcker magen
 • Strandklänningar och strandkläder – vi har flera strandklänningar, strandkjolar och stranddressar i olika modeller och stilar. Bär dem till och från stranden eller efter ett dopp i det blå.

BADKLÄDER DAM - MÅNGA OLIKA MÄRKEN ATT VÄLJA MELLAN

Vi erbjuder ett tjugotal olika märken som tillverkar badkläder i mycket hög kvalitet. Modeller som smickrar din figur och som håller in precis där du vill. Botanisera i vårt sortiment och upptäck mångfalden, både gällande mönster, färger, märken och modeller. Några av våra märken är:

 • Maritim – Har många figursmickrande badkläder upp till storlek 66
 • Sunmarin – Vackra baddräkter för den mogna kvinnan
 • Sunflair – Mästare på passform och läckra mönster
 • Schwab Badenmoden - Härliga mönstrade stora baddräkter och strandklänningar upp till storlek 66

BADKLÄDER DAM GENOM TIDERNA

Badkläder har genomgått många olika skepnader genom tiderna. Badkläder blev populära i västvärlden under mitten av 1800-talet, då semestrar vid badorter blev populärt för de som hade råd och möjlighet. Kvinnorna använde vid den här tiden speciella badkläder som faktiskt inte var speciellet praktiska då större delen av kroppen var tvungen att täckas. De var tillverkade i material som inte blev genomskinliga i vattnet och hade tyngder isydda så att de inte skulle flyta upp. Männens badkläder var lite tightare och hade inga tyngder men de täckte större delen av kroppen de också. Först i början av 1900-talet blev badkläderna mer praktiska och lite mer hud visades. De kvinnliga badkläderna var dock fortsatt inte det minsta lämpade att simma med då de var bylsiga. Först på 1920-talet började man göra badkläder som var tightare och mer figurnära. Fortfarande hade både män och kvinnor baddräkt. Man kan se en klar likhet med dagens badmode från 1930-talet och framåt då det blev vanligare att män bar badkläder som lämnade bröstet bart istället för baddräkt men det dröjde fram till 50-talet innan brottarbaddräkten för män i stort sett försvann.

Bikinin introducerades på 1940-talet men blev ordentligt populär först under 1950-talet. Bikinin på 40-talet hade höga trosor som oftast täckte naveln. Badkläderna vid den här tiden var oftast tillverkade i bomull eller linne. Filmstjärnan Birgit Bardot hjälpte bikinin att bli mer populär och skapade rubriker när hon på 50-talet hade bikini på sig på Croisetten i Cannes. Under 50-talet blev det mer vanligt att badkläderna tillverkades i nylon vilket är ett material som torkar snabbt. Vad gäller designen så var det populärt med exotiska motiv på badkläderna. Trendiga accessoarer på 50-talet var halmväskor med stora rosetter eller blommor på. Under 60-talet blev det trendigt med lågt skurna bikinitrosor och formade överdelar. Man började tillverka badkläder i lycra. En mycket känd bikini från 60-talet är den som Ursula Anderson bar i Bond-filmen Dr. No. Vita bikinis var trendigt och mönstermässigt var det populärt med optiska mönster eller mönster med geometriska figurer. På 70-talet krympte bikinin allt mer, mycket populärt vad det med virkade trekantsbikinis och tangatrosor. Dessa var ofta färgglada Vi den här tiden kom även stringbikinin som ett svar på att man i Los Angeles förbjöd nakenbadande. Accessoaren till den pyttelilla bikinin på 70-talet var stora solglasögon, andra snygga accessoarer var sjalar, stora hattar och kilklackar. När vi kommer till det glada 80-talet så kom neonfärgade bikinis med vansinnigt högt skurna trosor som visade höfterna tillsammans med axelbandslösa överdelar. En klar favorit var turkos bikini eller självlysande bikini! Kul accessoarer med badkläderna på 80-talet var bergsprängare och magväskor. Matchande stora hårsnoddar och freestyles får vi inte glömma. Den högt skurna bikinitrosan hängde med in på 90-talet, även baddräkter med hög skärning var populärt. Baywatch röda högt skurna badkläder hjälpte modet på traven. Mot slutet av 90-talet kom leopardmönstrade bikinis att dominera tillsammans med keps och rollerblades. Trekantsbikinin fortsatte att dominera under 2000-talet och färgerna som var mest inne var melallic eller vitt. Hatten hängde allt jämt med och både stor solhatt och cowboyhatt hörde till badklädernas accessoarer. Stora solglasögon med färgglada glas var också trendigt. Nu närmar vi oss nutid och kommer till 2010-talet. En ny variant på bikini och baddräkt gjorde entré: Omlottbikini och omlottbaddräkt. Accessoarerna till detta var statement-solglasögon och tro det eller ej… grön juice och yoga på semestern.

BIKINI ONLINE I OLIKA MODELLER

Vilken modell på bikini ska man välja? Frågan är fri men en sak är säker, om du känner dig bekväm så kommer du att utstråla det och därför ska du välja en bikinimodell som du trivs i. Man får naturligtvis klä sig precis som man vill och det finns inga rätt och fel. Vi har några tips om hur du kan tänka för att välja en bikini som passar extra bra på just din kropp så att du kan känna dig fantastisk i din nya bikini! Har du en kropp so faller under beteckningen ”päron” med smalare midja, liten byst och breda höfter? Då passar du säkerligen i en Bandau eller halteneck då det framhäver bysten. Välj ett par bekväma bikinitrosor som har lite högre skärning för att förminska breda lår och höfter. Att välja bikinitrosor som är mörkare och enfärgade till en färgad eller mönstrad bikini-bh tonar ner stor rumpa och breda höfter. Snygg bikini för päronformad kropp är en bikini som betonar din överdel. En axelbandslös bikini som är mönstrad och färgstark passar även här. Faller du mer under beteckningen ”äpple” med stor mage och byst med smalare höfter är det smart att välja ett par högre bikinitrosor som håller in magen och en bygel-BH som ger stöd åt bysten. Har du liten byst är det snyggt med bandau-bh eller trekantsbikini. Om din byst är stor kan du med fördel välja en bygelbikini så att du får bra stöd och fin form på brösten. Bikini med stora kupor som passar stor byst gör att man kan känna sig bekväm i sin bikini. Om din rumpa är platt kan du med fördel välja en bikini eller baddräkt som har rynkningar för platt stuss för att undvika att bikinitrosorna hänger där bak.

BADDRÄKT – MODELLER SOM PASSAR FÖR OLIKA KROPPSFORMER

Baddräkten har funnits sen 1900-talets början och den har genomgått en del förändringar sedan dess. De första baddräkterna hade både ben och ärmar. Dessa försvann dock ganska snabbt. På sommar OS 1912 hade baddräkten inga ärmar utan axelband, de lite längre benen var kvar dock. De försvann dog i takt med att solandet

ökade. Baddräkten är ett badplagg i ett stycke till skillnad från bikinis och tankinis. Baddräkten täcker magen och delar av ryggen. Tidigare användes ordet baddräkt till badkläder både för kvinnor och män men numera används det nästan uteslutande när man talar om badkläder för damer eller flickor. De flesta baddräkter har varken ärmar eller ben utan axelband och trosliknande skärning så att mycket hud exponeras. Att sola är något många älskar och det har länge varit modernt att kunna visa upp en solbrun kropp. Många spenderar hela dagar på stranden för att få fin färg. Gillar du att sola men känner dig inte bekväm i bikini kan vi rekommendera våra nya baddräkter som släpper igenom en del av solens strålar så att även de delar av kroppen som täcks av baddräkten får färg. Vi har många olika baddräktsmodeller att välja mellan som passar både soliga dagar vid havet eller sjön men också perfekt när du vill gå och simma på badhuset. En baddräkt är skön när man simmar då den sitter på plats och man behöver inte oroa sig för axelband som åker ner eller trosor som hasar av när man simmar. KLINGEL har många olika modeller på baddräkter i olika färger och mönster. Många av våra baddräkter har figursmickrande mönster fram och enfärgade sidor. Det gör att midjan ser smalare ut och kroppens kurvor framhävs på ett vackert sätt. Det finns baddräkter med reglerbar benskärning så att du själv kan bestämma hur mycket av höfterna du vill visa. Många av baddräkterna i vårt sortiment har mjuka vaddera kupor som håller bysten på plats och ger fin form. Många har även ett extra stödband under bysten. Vi har även många olika baddräkter i klänningsmodell som är perfekt om du inte vill visa alla dina former. En baddräkt i klänningsmodell är en baddräkt med fastsydd klänning över. Det finns både enfärgade och mönstrade baddräktsklänningar. Även våra baddräktsklänningar har formande vadderade kupor och stödband under bysten för bästa passform.

TANKINI

En storfavorit bland badkläderna är tankinin. Vad är då en tankini? Det är en tvådelad baddräkt som är smickrande för de flesta kroppstyperna och även om du drar upp till storlek 66 så är det inget problem. En stor mage döljer du enkelt med tankinitoppen. Vi har tankinis hos KLINGEL som har härliga mönster och smarta reglerbara band i sidan så att du själv kan välja hur mycket mage du vill visa. En tankini är både bekväm och praktisk. Då den har linne och bikinitrosor kan man med fördel gå till och från stranden eller poolen utan att känna sig naken. Väljer du en tankini för att dölja magen har vi sköna modeller med formande trosa som håller in magen och figursmickrande överdel som är lite som en klänning. Den utställda modellen döljer effektivt valkar runt magen och höfterna. Vi har även modeller med luftig överdel som också gör att en stor mage inte syns. De flesta av våra tankinis har vadderade kupor som ger både stöd och form åt bysten.

STRANDKLÄNNING, STRANDKJOL ELLER STRANDDRESS – SKÖNT OCH PRAKTISKT PÅ STRANDEN

Badkläder är ju inte bara bikinis och baddräkter, badmode består även av strandkläder som är lätta och snygga att ha ovanpå badkläderna eller till och från stranden eller poolen. På de flesta stränderna både i Sverige och utomlands finns ofta ett café eller en kiosk där man kan fika, äta lunch eller köpa glass.

Tavernor är extremt vanliga i anslutning till både pool och strand när man är på solsemester. Ett snyggt strandplagg som en kjol, strandtunika eller kaftan är då perfekt att dra på sig när man går och äter lunch. I vårt breda sortiment av badkläder har vi strandklänningar, strandkjolar, strandtunikor, stranddressar och kaftaner i olika modeller, material och mönster. Strandklänningen är det optimala plagget för sköna sommardagar eller för solsemestern. Det är alltid skönt och praktiskt att dra på sig en lätt och skön klänning när du äter lunch på tavernan eller går och fikar efter ett härligt dopp. En strandkjol eller kaftan är lika praktisk och fin att ta på efter sol och bad. Våra strandkläder finns i flera olika material såsom frotté, jersey eller crepematerial. Välj bland kortärmade och långärmade klänningar och stranddressar. Våra modeller finns även i olika längder som slutar nedanför eller ovanför knäna. Vare sig du föredrar en mer heltäckande eller sensuell skärning har vi något för alla smaker. Vi har i år flera multifunktionella strandkläder som kan bäras aningen som kjol, klänning eller poncho. Det är jättefint med en strandkjol som har samma mönster som din bikini eller baddräkt. Vi har många härliga matchande strandkläder att välja bland i webbshoppen. Vi har även prisvärda flerpack. Till exempel kan du beställa hem ett set om två strandklänningar med en enfärgad och en mönstrad. Passar perfekt för semestern!

BEKVÄMA BADKLÄDER SOM FÅR DIG ATT STRÅLA

Välj modell på baddräkt, bikini eller tankini utifrån din egen smak, kroppstyp och storlek, vissa modeller och skärningar döljer mer än de visar, andra lurar ögat och framhäver vissa delar och döljer andra. Alla vill väl ha figursmickrande badkläder? Det viktiga är att du känner dig både bekväm och fin så att du kan njuta av en dag på stranden eller ett dopp i

poolen. Baddräkter i omlottmodell markerar midjan på ett tilltalande sätt och passar alla kroppstyper även om man drar stora storlekar. Hos KLINGEL hittar du baddräkter och tankinis upp till storlek 66 i fina modeller med vackra mönster och detaljer. På insidan finns ofta smarta detaljer så som stödband för bysten, vadderade kupor och/ellerformande foder. Figurformande baddräkter håller in valkar och ger en slankare siluett. Vi på KLINGEL erbjuder badmode i flera olika snitt som passar just dina preferenser och stil. Vi har baddräkter i figursmickrande klänningsmodell som döljer lite mer än de klassiska modellerna. Med vadderade kupor och byglar hålls en större byst på plats. Tankini är en smart lösning om man finner bikinin lite för bar och baddräkten lite för täckande. Tankinin är en tvådelad baddräkt men linne och trosa. Tankini kan man ha oavsett om man är lång eller kort då många modeller har reglerbara band i sidorna så man kan ändra längd på linnet eter tycke och smak. Smidigt med tankini är att man inte känner sig naken eftersom man inte visar magen när man är uppe och går. När man sedan ska sola sig och vill få färg på magen är det bara att vika upp linnet. Hos KLINGEL hittar du badkläder från storlek 36 till storlek 66. Du kan välja vilken kupstorlek du vill ha så att dina badkläder sitter perfekt. Vi har både bikinis, tankinis och baddräkter med B-kupa, C-kupa eller D-kupa. Vilken färg ska man ha på baddräkten eller bikini? Det finns inget rätt svar enligt oss. Välj din favoritfärg säger vi. Blå baddräkt har varit modernt i årtionden. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att badkläder hör hemma nära vatten och himmel. Röda baddräkter har kommit och gått lite med åren, likaså är det med vit baddräkt. Nu för tiden kan man nog hitta en baddräkt, bikini eller tankini i precis vilken färg som helst. Mönstrade badkläder finns också hur många olika varianter som helst, både grafiska mönster och olika djurmönster som kanske leopardmönstrad bikini eller zebrarandig baddräkt. Badmodet brukar följa trenderna i färg och mönster som övrigt klädmode så är det prickigt på catwalken så kommer du garanterat göra succe i en prickig bikini eller prickig baddräkt. Välj och vraka i KLINGELs stora sortiment av badkläder. Köp snabbt och säkert dina badkläder online!


waiting...

KONTAKT
010 884 85 26 Helgfria vardagar kl. 8-18.
SÄKER BETALNING
 • Faktura
 • Konto
 • Postförskott
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
FÖLJ OSS PÅ
VÅRA SAMARBETSPARTNERS
 • Payback
HANDLA TRYGGT
 • Trygg