2020-10-16 | lästid: 4 minuter

Visst har vi väl alla någon gång märkt att man kan vara olika personer beroende på vilka kläder man bär? Det känns kul att få fundera en stund innan man går ut: Vem vill jag vara idag? Hur vill jag att folk ska uppfatta mig? För ibland kan det vara så enkelt att en kaxig jacka eller ett par snygga skor ger ett bättre självförtroende och en snygg hållning som även andra personer kan märka av. Idag kommer vi att tipsa om jackor i tre olika stilar som alla verkligen tål att tittas på!

Självförtroende som syns

En kaxig skinnjacka kan höja ditt självförtroende utan att du ens märker att det har hänt. Plötsligt känner man sig både coolare och snyggare än för en liten stund sen – speciellt med en skinnjacka i mc-stil! Kanske får man helt enkelt med sig lite av attityden från James Dean som Ung Rebell bara man nuddar en bikerjacka … De klassiska detaljerna som den snedställda dragkedjan, kragen med stora slag och alla dragkedjefickor är dessutom oerhört figursmickrande och gör att ögat omedvetet dras dit. Men så här på hösten, när hela naturen är en enda explosion av härliga färger, får man nästan anstränga sig för att synas. Vad kan då vara bättre än den röda skinnjackan från Sara Lindholm? Den är av underbart mjuk lammnappa och finns i storlekarna 42–58. Om du tycker att en röd jacka blir ett alltför stort blickfång finns jackan även i flera andra fina färger. Och vill du inte ha en jacka i äkta skinn presenterar Angel of Style ett härligt alternativ i fin skinnimitation. Denna jacka finns i storlekarna 42–56 och har mjuk och skön fuskpäls på kragen och på insidan.

Länkar: Bikerjacka av skinn, Jacka i skinnimitation med fuskpäls

Glädjespridande färgklick

I nuläget behöver vi verkligen allt som kan få oss att hålla humöret uppe och snart går vi dessutom in i den vanligtvis gråtrista delen av året. Ett bra tips för att inte falla ner i förtvivlans djup är att formligen duscha sig i färg. För visst blir man på lite bättre humör bara av att titta på den härligt rutiga kappan från Mia Moda! Kappan finns i storlekarna 42–62. Och den är så lätt att matcha med annat – bryt av med svart polotröja, svarta byxor och svarta skor, eller plocka upp en av färgerna från kappan som accent på handväska, skor eller mössa. Här finns en massa färger att välja bland, så det kan ju bara bli rätt! Unna dig själv och dina medmänniskor en härlig dag och möt världen med ett leende.

Länk: Rutig kappa

Smart och stilig i ur och skur

När du känner att du vill visa en mer klassisk sida är lodenjackan från MONA ett perfekt val. Den har bred krage och stora knappar fram och i ärmsluten. Skärningen med de smart placerade sömmarna fram och bak tar fram en fin figur. Jackan finns i storlekarna 38–52 och även i kortstorlekarna 20–25 – alltså perfekt för dig som annars får stå ut med att alla jackor känns långa som kappor. Men det bästa med den här jackan är nog ändå materialet. Loden är perfekt för vårt nordiska klimat, eftersom de tätt packade ullfibrerna är både värmande, smutsavvisande och vattenavstötande. Här behöver du alltså inte göra avkall på vare sig bekvämlighet eller stilkänsla och kan lika gärna gå ut med hunden i höstregnet som ta en kaffe utomhus med väninnorna en kylig novemberdag.

Länk: Lodenjacka

Så nu är det bara att välja: kaxig rebell med skinn på näsan, sprallig glädjespridare som ger andra en bra start på dagen eller en klassiskt stilig kvinna oavsett väderlek. Vem är du idag?

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *