2019-09-23 | lästid: 3 minuter

24/9–23/10

Utan tvekan har nu hösten på allvar gjort sitt inträde. Luften är svalare, löven skiftar sin färg och vi kan njuta av naturens härliga färgprakt. När det gäller stjärntecken så är det dags att lämna den hemlighetsfulla Jungfrun för nu har turen kommit till ett välbalanserat lufttecken. Solen står nämligen i stjärnbilden Vågen.

Sådan är Vågen

Godhjärtad och charmigt diplomatisk är termer som på pricken beskriver hur Vågen är. Liksom symboliken i stjärntecknets namn antyder så är fokus på att uppnå balans och jämvikt samt fred och rättvisa i världen. Venus, kärleks- och skönhetsplaneten, är den styrande planeten och det är lätt att förstå eftersom naturen varit mycket givmild mot Vågen. Tack vare sin omåttliga charm och fantastiska utstrålning trollbinder hon alla. Vågen är tillförlitlig och om hon har stämt träff med någon så kommer Vågen garanterat att vara på plats i tid. Hon är också hjälpsam och ställer upp för andra.

Yrkesmässigt dras detta kreativa lufttecken ofta till det konstnärliga området. Vågen älskar musik och lever gärna ut sin passion i yrken och aktiviteter som har något med livets goda att göra. Hon är mycket flitig, men vet också att njuta av livet. Hon gillar att förvandla en enkel middag till en festmåltid. Sociala aktiviteter med familj eller vänner slutar sällan tidigt när Vågen är med, för hon vill njuta av dessa sammankomster så länge som det bara är möjligt.

Vågens speciella stil

Vågen har en utmärkt känsla för mode och förstår att klä sig stilfullt och elegant. Utan att behöva ta hjälp av andra så har hon en stark intuition för de perfekta kombinationerna. Hennes motto är en klädstil som är kvinnlig och sensuell, men utan att gå till överdrift. Hon bär gärna dräktjacka och romantisk knytblus. Ett annat plagg som ofta finns i Vågens garderob är en vackert feminin och silkig kimono. Hon har en glamorös sida och en figurnära klänning
piffas gärna upp med en iögonfallande klassisk brosch

Kläder måste enligt Vågen harmoniera och passa ihop och hon vill att en lyckad outfit ska hänga ihop inifrån och ut, så hon lägger stor vikt vid kvalitativt bra underkläder. Vågen förtjusas av skönhetsprodukter och sinnliga dofter från bergamott, rosor eller citrongräs eftersom hon verkligen njuter med alla sinnen.

Vågens inredning

Vågen-födda är världsliga minimalister som noggrant väljer ut möbler och mästerligt placerar dem på exakt rätt ställe för att de ska ses i sitt rätta ljus. Många i detta stjärntecken är duktiga Feng shui-mästare! Samtidigt uppfattas Vågens hem aldrig som kalt, eftersom hon älskar detaljer och väljer uttrycksfulla och färgstarka accessoarer med omsorg. Detta gör att hennes hem utstrålar harmoni och hemtrevlighet. Vänner som besöker Vågen slås av en angenäm känsla av att ha hittat hem.

Vågen tar sig gärna tid att gå på antikmarknader för att spana efter speciella ting som inte går att hitta överallt. Exempelvis vet hon hur hon ska nosa upp vackra möbler i jugendstil och andra inredningsdetaljer med böljande linjer. En annan influens som hon gillar är saker som är en aning orientaliska eller från fjärran östern, för hon lever gärna ut sin kosmopolitiska ådra och är väl insatt i vilka stilar och epoker som låter sig kombineras.

En färg som ofta återfinns någonstans i Vågens hem är ljust turkos med toner av smaragdgrönt. Denna nyans är rogivande och hjälper henne att koppla av från vardagens stress och ökar hennes välbefinnande. Även grå och rosa toner eller detaljer i violett och syrenlila är färger som går att hitta i Vågens boning. Fokus är naturligtvis, som alltid när det gäller detta stjärntecken, harmoni. Handen på hjärtat, känner du igen dig i beskrivningen?

 

[23.09.2019-02]

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *