2021-03-26 | lästid: 3 minuter

Det börjar äntligen bli dags att hänga undan den tjocka vinterjackan. Men vad ska man ha för jacka istället? Här tipsar vi om några favoriter som är både bekväma, värmande och riktigt, riktigt snygga!

Eftersom nästan allt vårt sociala umgänge sker utomhus just nu har ytterplagget seglat upp som det kanske viktigaste vi har i garderoben. Det ska funka på promenaden, skydda mot väder och vind och gå att kombinera med övriga plagg man har i garderoben. Det är mycket som ska stämma helt enkelt. Vårt bästa tips är att välja en vårjacka som är både bekväm och visar din personliga stil.

Blommiga jackor i olika stil

Varje vår börjar det spira och knoppas i naturen – och även i modet. Och inte undra på det, blommigt är ett mångsidigt mönster som kan varieras i det oändliga. Det kan både vara romantiskt småblommigt i pastellfärger eller stormönstrat i dämpade, diskreta kulörer. Den gammalrosa jackan från Paola hör till den småblommiga kategorin och har avtagbar kapuschong, värmande fleecefoder och materialet är vind- och vattenavvisande. Den har också en praktisk tvåvägsdragkedja som gör det enkelt att öppna jackan nerifrån när man sätter sig i solen och tar en fikapaus eller när man kör bil. Vid en rask promenad kanske man också vill knäppa upp lite nerifrån för extra rörelsefrihet.

Länkar: Jacka 1, Jacka 2, Jacka 3

Kviltade klassiker

Den kviltade jackan har verkligen fått ett uppsving på sistone. Vi tackar och tar emot för nu finns denna klassiker i en mängd olika utföranden och färger. I webbshoppen finns den både i säsongens trendfärger som lindblomsgrönt, gult och rosa och i mer tidlösa färgskalor.
Med tanke på hur mycket vårjackan kommer att användas framöver så får den gärna vara så flexibel som möjligt. Vill man kunna variera och matcha jackan på olika sätt är en vändbar jacka perfekt. I en härligt pudrig nyans är jackan från Amy Vermont som har fuskpäls på ena sidan och kviltningar på den andra sidan. En av fördelarna med kviltsömmar är de fina, smickrande linjerna de skapar genom att betona silhuetten och kurvorna. I webbshoppen finns flera modeller i upp till storlek 62.

Länkar: Jacka 1, Jacka 2, Jacka 3, Jacka 4

Maxat eller diskret i metallic

När man tänker på metallic är det lätt att bara se starka färger framför sig. De har förstås sin självklara plats i webbshoppen, men vi vill också slå ett slag för jackorna med lite mer diskret glans – som den mullvadsfärgade med skimrande ormskinnsmönster. Med den får man en jacka som är lätt att kombinera med många andra plagg, samtidigt som den är ett steg bort från det svarta som det är så lätt att man väljer av gammal vana. Kanske blir våren 2021 årstiden då vi vågar oss på lite mer färg och mönster än vi brukar!

Länkar: Jacka 1, Jacka 2, Jacka 3, Jacka 4

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *