2020-07-10 | lästid: 3 minuter

Skor ska vara både bekväma att gå i och tilltala en rent utseendemässigt. Men det är inte alltid så lätt att hitta rätt skor, särskilt inte om man har mycket små eller väldigt breda fötter, eller lider av hallux valgus. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta de perfekta skorna och därför har vi under sommaren vår kampanj #walkwithklingel.

I detta inlägg vill vi komma med tips till dig som lider av hallux valgus, så att du kan hitta snygga skor som sitter bekvämt. Men också tips till dig som som lider av ryggvärk, sitter i rullstol eller har andra svårigheter som gör att du behöver skor som är enkla att ta på.

Lider du av hallux valgus?

Att lida av hallux valgus är vanligt förekommande och är ett besvär som ofta dyker upp i medelåldern (hos vissa ännu tidigare). Om du lider av hallux valgus så är stortån sned och istället för att peka rakt fram så pekar den in mot de övriga tårna. Ibland kan även tåleden tryckas ut, vilket då bildar en knöl på sidan av foten. Den här knölen blir öm och du får ofta ont när du går i för trånga skor. Dessutom kan skavsår på tån bredvid stortån uppstå.

För att förhindra smärta och skav erbjuder vi anpassade sulor och skydd som hjälper foten att hålla sin naturliga form, men också vårdande fotkrämer som hjälper till att kyla ner din hud.

Skor för dig med hallux valgus

Förutom anpassade sulor och vårdande krämer erbjuder vi ett brett sortiment av skor anpassade för dig med hallux valgus. Vi är stolta över vårt stora urval, för vi vill inte att någon ska tvingas ha på sig för trånga skor på grund av ett bristande utbud. Förutom att skorna ska vara bekväma ska de naturligtvis också vara fina – kolla in våra snygga skor så ser du att det ena inte behöver utesluta det andra!

Behöver du skor som är enkla att ta på?

Sitter du i rullstol eller lider du av värk i kroppen eller andra besvär som gör att du behöver skor som är enkla att ta på dig? I så fall passar ett par slip-in perfekt. De är snygga och sköna, men framförallt är de enkla att bara sticka in foten i. Ett par slip-in fungerar perfekt året runt. Du kan ha en variant ute på sommaren och en annan som sval innesko på vintern. Om du är frusen om fötterna rekommenderar vi dig att testa våra innetofflor. De värmer skönt och är lika enkla att ta på sig.

Kardborreband – livets räddning!

Slip-in skor i all ära, men för oss här uppe i Norden måste vi ha något rejält på fötterna under den största delen av året. Här vill vi slå ett slag för skor med kardborreband! Det är otroligt praktiskt med kardborreknäppning som kan regleras steglöst så skorna sitter perfekt utan att klämma eller glappa. Dessutom slipper du att skosnörena knyter upp sig under promenaden eller turen på stan. Vi har mängder av skor med kardborreband, både för vår & sommar samt höst & vinter.

 

Hoppas att detta inlägg hjälpte dig något. På vår hemsida kan du enkelt filtrera dig fram till olika modeller av skor. Du kan också använda sökfunktionen längst upp för att söka på exempelvis “hallux valgus”.

Återigen vill vi slå ett slag för alla typer av fötter: stora som små, breda som smala. Håll utkik på vår blogg de kommande veckorna så kommer fler tips för dig med små, stora eller breda fötter. Under tiden, se mer av vår kampanj på vår Facebook & Instagram under hashtagen #walkwithklingel.

Hoppas du njuter av en fin sommar, kram!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *