2020-09-22 | lästid: 4 minuter

Nu när sommaren definitivt övergått i höst och de flesta av oss är tillbaka i vardagsrutinerna igen är det lätt att glömma bort att unna sig själv lite energigivande egentid. Och för alla som inte har så många fasta tider att förhålla sig till är det minst lika viktigt att skämma bort sig själv lite extra. Har du bara de rätta grejorna hemma kan du lyxa till det så ofta du vill! Häng med och kolla in våra tips på hur du enkelt kan varva ned och ladda batterierna så att du är redo inför den mörka årstiden.

Enkel wellness

Visst kan det vara underbart att åka iväg på spa under veckoslutet, men en helg går så fort och därför är det väl skönt att kunna unna sig lite vardagslyx hemma. Börja med att paxa badrummet så att du får vara ifred. Fixa lite lugn musik, fyll badkaret med ett väldoftande skumbad och njut av ett rogivande och avkopplande bad! Luta huvudet mot en mjuk kudde och koppla bort alla tankar på vardagens små eller stora bekymmer – slut gärna ögonen och meditera en stund. Eller om du föredrar att läsa en bok och drömma dig iväg till romanfigurernas värld går det förstås lika bra. Har du inget badkar så ta istället en härlig dusch och passa på att skrubba hela dig så att huden blir mjuk och fin. Torka av dig med en fluffig frottéhandduk och smörj in kroppen med en återfuktande och väldoftande lotion. Vi slår vad om att du riktigt kan känna hur stressen ger vika och ger plats för ett inre välbefinnande. Denna vitalisering är lika genialisk som enkel att genomföra – och den funkar varje gång!

Länkar: Set med duschgel och bodylotion, Skumbad, Kroppsvårdsset

Pedikyr

Vill du vara extra snäll mot dina fötter så är det superlätt att sköta om dem och göra pedikyr hemma. Oavsett om dina fötter har gått barfota hela sommaren eller varit instängda i skor så är det viktigt att ta hand om dem så att de orkar fortsätta att tjäna dig väl. Vad går väl upp mot ett par mjuka och lena fossingar med nyfilade naglar? Om fötterna inte redan är mjuka efter badet så är det bara att ta ett fotbad med lite fotsalt i och passa på att fila bort förhårdnader. När du ändå är i farten så plockar du fram ditt pedikyrset och ansar naglarna också så de blir härligt välvårdade. Vill du satsa på ett nytt pedikyrset så har vi på Klingel många att välja mellan. Och det bästa av allt är att dessa set passar lika bra till manikyr – för dina händer har väl förtjänat att bli lika väl omhändertagna som dina fötter!

Länkar till manikyr och pedikyr-set: Prorelax® Deluxe, REMINGTON® REVEAL Pro, REMINGTON® REVEAL

Massage

Efter badet rekommenderar vi dig att slå dig ner i favoritfåtöljen och njuta av lite behaglig massage. Dina muskler är förhoppningsvis redan uppvärmda och massagen ökar blodcirkulationen i ömma och spända muskler så att ett tillstånd av välbefinnande infinner sig. Nuförtiden finns det massor av behändiga massageapparater eller massagedynor som du enkelt kan använda hemma – precis så ofta som du vill. Oavsett om det är axlar, rygg eller fötter du vill massera så finns det en massageapparat för det – många har dessutom flexibla användningsområden. Optimalt vore väl en lång genomknådning av hela kroppen, men har du ont om tid är det perfekt att köra några minuters program då och då! Tillhör du skaran som absolut inte gillar massage? Pröva gärna en värmekudde som du snabbt värmer i mikron. Den mjukar upp dina muskler samtidigt som den hjälper till att få igång cirkulationen. Passar dessutom perfekt om du känner dig lite frusen så här på höstkanten!

Länkar: Värmekudde, Massagedyna, Shiatsu Fotmassage

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *