2019-12-17 | lästid: 3 minuter

Nu när det lackar mot jul har turen kommit till årets sista födelsedagsbarn, nämligen Stenbocken, så det är dags för » Skytten att överlämna månadens firande till Stenbocken. Låt oss titta närmare på vad som gör detta jordtecken så speciellt!

Sådan är stenbocken

Likt sin förbild i djurvärlden så kännetecknas Stenbocken av en enorm beslutsamhet och en beundransvärd uthållighet. Även om slutmålet är oerhört långt borta så klättrar hon oförskräckt uppåt ett steg i taget, även om det innebär att hon ibland kanske snubblar eller måste ta en omväg för att nå sitt mål. Stenbocken har höga förväntningar på livet och vet att hårt arbete lönar sig i de allra flesta fall. Hennes motto är att aldrig ge upp. Det finns dock faser i hennes liv då hon verkar tveka, men bara för att därefter fortsätta framåt med klara tankar. Stenbockens familj och vänner uppskattar hennes självdisciplin och framför allt att hon är så pålitlig. I nära relationer, både vänskapliga och kärleksrelationer, så visar hon sin känslosamma sida och är både medkännande och lojal. Om Stenbocken lovar något så håller hon det också. Vid bekymmer och sorg är hon idel öra och bistår gärna sina vänner med råd och handfast hjälp. Taktkänsla och diplomati är fler dominerande karaktärsdrag hos Stenbocken. Detta gör henne till en god talare med stor förmåga att övertyga. Eftersom hon är så skicklig på att fokusera på det väsentliga så älskar hon att planera saker, vilket gör henne till en oslagbar organisatör i vänkretsen. Fester och andra projekt som hon tar sig an lyckas till 100 % och skapar fina minnen.

Stenbockens speciella stil


Stenbocken har ett utpräglat sinne för mode och vet hur hon ska sätta ihop en passande outfit. Hon har talang för en tidlös styling och håller sig till en klar linje. En Stenbock klär inte upp sig överdrivet mycket – men en personlig stil är viktig för henne. Inte sällan hittar man i Stenbockens hem en påfallande välorganiserad garderob, som är sorterad efter färg och årstid. På så vis ger hon uttryck åt sin passion för mode och ordning. Med ett enkelt handgrepp plockar hon snabbt fram klädesplagget hon är ute efter. Hennes älsklingsfärger är dämpade toner som blå, grå och bruna nyanser. Även mörkgrönt passar henne väldigt bra. Hennes stil är en blandning av casual chic och klassisk elegans. Till vardags bär hon gärna en vit eller ljusblå » blus under en klassisk trenchcoat och på kvällen när hon ska gå ut så får det gärna bli den lilla svarta. Det är mycket viktigt för Stenbocken att accessoarer som väska, » skärp och » smycken matchar. Hon älskar silver och ljusa ädelstenars lyster.

Stenbockens inredning


Stenbocken trivs innanför hemmets fyra väggar och hennes hem blir som ett ankare i vardagen. Här kan hon koppla av och komma till ro efter en händelserik dag. Bekvämlighet och generösa ytor är viktigt för henne, för hon vill känna sig nöjd och tillfreds hemma hos sig. Vackert, men absolut inte pråligt är hennes inredningsmotto. Stenbocken gillar vita väggar, högkvalitativa trämöbler, fluffiga » mattor och textilier med en intressant ytstruktur. Hennes inredning innehåller tidlösa klassiker, mixat med moderna accenter och uppvisar drag från den klassiskt skandinaviska stilen. Även designmöbler från 50-talet, som låga sideboards fyllda med böcker, eller njurformade bord med dekorativa » vaser och skålar återfinns ofta i hennes vardagsrum. Naturliga material som linne och bomull gör hemmet trivsamt och en mjuk skinnsoffa med en gosig pläd får gästerna att vilja dröja sig kvar i Stenbockens vackra boning.
Kära Stenbock, känner du igen dig i beskrivningen? Eller stämmer det in på någon i din omgivning?

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *