2020-03-20 | lästid: 2 minuter

Visst spritter det lite extra i hjärtat när man ser de första knopparna spira i naturen? Man vill putsa fönster, vårstäda och pynta fint – det gäller ju även garderoben! Ut med alla tjocka tröjor, yllebyxor och murriga färger, in med fina klänningar, lätta material och glada, ljusa toner! Packa gärna undan säsongskläder så får du mer plats i garderoben till det du verkligen kan använda just nu, och det blir även lättare att hitta alla fina kläder som gömmer sig där inne. Men vad är det då som gäller våren 2020?

Skin i kapp med solen – gult är vårens trendfärg


Alla nyanser av gult är heta i år, så här finns något som passar alla! Vad sägs om en skön kavaj som är både dressad och bekväm? Perfekt när du behöver något lite extra om axlarna. Kavajen är snygg att matcha med en vit blus eller svart topp. Känner du dig blek och tycker att det är svårt att bära gult så nära ansiktet föredrar du kanske gult på byxor eller kjol. Gillar du att synas ska du satsa på ett par klart gula byxor men om du vill ha en diskretare linje kanske ett par randiga byxor med lite gult i är någonting för dig.

Satsa på klänning med skärp


Detaljen framför andra när det gäller klänningar i år stavas SKÄRP. Fördelen med skärp är att du bryter upp helhetsintrycket och markerar midjan. Den här dressade klänningen passar perfekt på vårens och sommarens festligare tillställningar och har ett smalt, avtagbart skärp.
För en ledigare, mer vardaglig stil är skjortklänningen ett måste. En kyligare dag kan du bära skjortklänningen uppknäppt (som en kimono) över en topp och ett par byxor. Praktiskt med plagg man kan variera! En smart investering är annars ett brett knytskärp, då kan du enkelt variera stilen på dina klänningar eller toppar och skapa en tydligt markerad midja.

Mixa och matcha med skor


Hetaste skotrenden just nu är skor med en liten twist. Som sneakers med extra allt – funkar lika bra till klänning eller kjol som lediga byxor. Kanske ännu hetare är ballerinaskor, gärna med spetsig tå och bara sidor eller en slip-in med riktigt låg klack. Så läckert det blir när temperaturen stiger och man äntligen får släppa loss fötterna ur vinterns kängor!

Så nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta våren!

P.S. Får du inte plats med allt i garderoben? Spana in våra tips om hur du rensar garderoben i 5 enkla steg: https://www.klingel.se/blogg/rensa-garderoben-i-bara-5-steg/

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *