2018-11-07 | lästid: 3 minuter

Sommaren har stängt dörren bakom sig så vi stegar glatt vidare in i höstens härliga vestibul och anar att vintern och julen häckar någonstans där inne. Under julen väntar gnistrande och skimrande smycken på att få tävla mot ljusslingor och julgransglitter. Vad glittrar mest? Och även den kära julgranen får konkurrens från smycken i mättade, mörkgröna toner. Nu snackas det om sirliga smycken i fascinerande trendfärger, statementsmycken med charmiga djurhängen och gnistrande, glittrande smycken som fulländar en festfin outfit. Verkar det spännande? Slå följe med oss på väg mot årets mysigaste tid och hämta inspiration från de senaste smyckestrenderna för hösten och vintern.

Naturnära toner: olivgrönt och khaki smyckar hösten

Under  våren och sommaren 2018 har vi presenterat fräscha smycken i guldfärgat och roséguldfärgat, och nu är det dags för de mustiga, mogna höstfärgerna att ta över stafettpinnen. Redo i startblocken hittar vi skimrande jordnyanser som olivgrönt och khaki som matchar våra höstkläder i varma feelgood-nyanser och som dessutom passar de flesta hudtyper och ger en skön höstglöd.

Med ett långt halsband med gröna dekorstenar eller ett brett armband i mysigt skogsgrönt känns tillvaron allt annat än mossig. Jordfärgerna passar extra bra med årstidens material som stickat och ull. De mjuka jordtonerna går också bra ihop med glittrande detaljer i guldfärgat. Intensivt gröna dekorstenar i eleganta örhängen och sirligt formade ringar blir säsongens absoluta showstoppers. Även bruna och beige nyanser kan med fördel blandas upp med lite mer färg: skimrande bergkristaller i olika färger skapar spännande kontraster till de jordiga färgtonerna.

Tema fablernas värld:
glittrande halsband sätter tonen

Under några varma sommarmånader var det de iögonfallande statement-halsbanden som fick komplettera och fullända våra lätta och luftiga sommaroutfits i fräscha och pastelliga toner. Dessa markanta och framträdande smycken ska inte glömmas bort i höst, men de har växlat fokus till speciellt symbolstarka hängen i guld- eller silverfärgat. De nylanserar sig i form av charmiga djur som glittrar glatt och sorglöst till en elegant outfit!

Kloka och hemlighetsfulla ugglor, praktfulla fjärilar och magiska enhörningar ger din outfit en lekfullt elegant touch och passar perfekt till crèmefärgat, beige och brunt. Vi tipsar om att less i detta fall is moore! De spännande halsbanden gör sig nämligen bäst solo och ska inte kombineras med andra halsband, eftersom intrycket då kan bli lite rörigt.

Glamorösa favoriter i brunt, beige och guldfärgat

Typiska färger för hösten och vintern är varma, bruna toner, eleganta beige nyanser och kraftiga varianter av orange och vinrött. Vi på Klingel tycker de glöms bort lite ibland, men att de förtjänar mer uppmärksamhet än de vanligtvis får! Detta gäller även kläder och skor, men i synnerhet smycken. Kör på med dina vanliga outfits och avrunda skickligt med smycken i brunt, beige och guldfärgat så vet du att det klaffar!

Guldfärgade örhängen med detaljer av glas och bärnsten ger inte bara ett svalt och elegant intryck, utan får även dina ögon att glittra lite extra. Halsband med stora dekorstenar i mörkt chokladbrunt ger den perfekta vintertouchen som är mörk och mystisk utan att bli för skarp. Ett charmigt armbandsset med olika detaljer är precis rätt till polon och blusen i vinter. Hellre klassiskt? Ja, då ska du satsa på en guldfärgad klocka med läcker armbandslänk – ett smart sätt att komma både välklädd och i tid till viktiga möten – en klassisk win-win-situation med andra ord.

Är du lika hänförd som vi? Gillar du de gnistrande smyckestrenderna för hösten och vintern? Kommentera gärna och berätta vilka smycken du gillade bäst. Du hittar dem och mängder av mode och accessoarer i vår webbshop!

 

 

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *