2020-08-07 | lästid: 4 minuter

För några veckor skrev vi ett inlägg om skor som är anpassade efter hallux valgus, samt skor som är enkla att ta på sig. Men det finns ju fler aspekter att ta hänsyn till när man ska köpa skor och en viktig sak är att kolla på skons bredd – lästvidden. Under vår kampanj #walkwithklingel har vi stort fokus på skor för dig med extra små, stora, smala eller breda fötter. I detta inlägg kan du läsa mer om vilka skor som passar just dina fötter.

Till dig med små fötter

Tillhör du den skara som har lite mindre fötter än genomsnittet? Det är du inte ensam om. Faktum är att det inte är speciellt ovanligt att ha små fötter. Därför är det synd att det kan kan vara onödigt svårt att få tag på bra skor med ett brett urval av storlekar. Bara för att man exempelvis har storlek 33 betyder inte det att man vill handla sina skor på barnavdelningen – vilket många dessvärre tvingas göra. Vi tycker det är viktigt att du med små fötter ska ha ett stort utbud att välja från och kunna handla med samma förutsättningar som alla andra. På bilden nedan ser du ett smakprov från vårt utbud.

Länkar till skorna: slip-in, sneakers, ballerinaskor

”Jag har svårt att hitta skor i min storlek”

Det är ofta lika svårt för kvinnor med skostorlek över 40–41 att hitta snygga skor i rätt storlek. Har du som kvinna långa fötter är de samtidigt ofta smala, vilket kan försvåra skoletandet ytterligare. Att behöva söka sig till herravdelningen när damstorlekarna tar slut efter 41 är heller inget som är speciellt roligt. Ibland tvingas man då att specialbeställa skor, vilket gör att kostnaderna skjuter i höjden och utbudet minskar markant. På bilden nedan ser du ett urval av våra skor som passar för dig med längre och smalare fötter. Vår förhoppning är att du hittar vad du söker!

Länkar till skorna: sandal, vita sneakers, blåa skor

Till dig med breda fötter

Sist men inte minst har vi lite tips på skor för dig med lite bredare fötter. Att ha breda fötter är också vanligt förekommande och här är problemet att skorna ofta är trånga och klämmer eller ger skavsår. Hos oss hittar du alltifrån gympaskor till sandaler och slip-in anpassade till dig med breda fötter. Håll särskilt utkik efter skor med lästvidd H eller K som är bredare än genomsnittet. Vi har ett stort utbud av skor för breda fötter!

Länkar till skorna: sneakers, svarta sandaler, tofflor

Om du gillar ett par av våra skor, men är osäker på om de är anpassade för just dina fötter – klicka bara på produkten och titta efter ”lästvidd”. Då står det nämligen om skorna är anpassade för smala, normalbreda eller breda fötter. På våra skosidor kan du givetvis filtrera på storlek, men också på lästvidd – allt för att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta skor som passar just dig.

Hoppas att du blev hjälpt av vårt inlägg och att du hittar ditt nästa par skor hos oss!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *