2019-05-31 | lästid: 3 minuter

Äntligen! Ljuvliga midsommar! Som vi har väntat på denna laddade högtid som fått högre status än självaste julafton och t.o.m. nationaldagen – ja, vi skulle faktiskt gå så långt att vi påstår: utan midsommarafton stannar Sverige och med den även uppstarten på den svenska sommaren. Hemska tanke! Vad skulle vi göra utan den svenska sommaren? Hoppas på att nästa år blir bättre? Nä, här finns inga garantier … det är förmodligen lika bra att gå ”all in” och satsa allt på att årets midsommarafton blir den bästa i mannaminne!

Snabbt går tankarna till blå himmel, dans kring en midsommarstång i full skrud, folkdräkter och spelemän. Alla har sina finaste sommarkläder på. Men vad ska du ha på dig? Ja, hur klär man sig på årets viktigaste dag med aktiviteter som troligen kräver att man är utomhus. Och vädret? Ja, det gäller att vara redo för alla väder tänker vi: åska, regn, sol, hagel och vind … inte särskilt många av dem är kompatibla med ett firande utomhus, vi vet! Men man vill ju gärna försöka. Fast innan vi kan bestämma kläder och skor, måste vi jobba och förbereda allt. Nu ska det lövas, plockas blommor, bindas kransar och lagas mat. Dessutom ska midsommarstången resas. Därefter ska det viktiga beslutet om ”inne eller ute?” tas och först då är det dags att välja outfit.

Rätt kläder för midsommar inomhus

Vi på redaktionen skulle ta chansen och välja våra finaste sommarklänningar och trippa fram i skyhöga klackar med krans i håret. Välj t.ex. den romantiska  från Alba Moda med ljuvligt blommönster eller den läckra, långklänningen med paradisiskt mönster, även den från Amy Vermont. Du som vill maxa ända ut i tåspetsen, väljer att glida runt i lång klänning från Apanage. Matcha med höga klackar som Gennia-pumpsen som finns i flera användbara färger. Får ni gäster? Bjud på bål i skålen och traditionell midsommarmat. Duka ett långbord eller en buffé med underbart fjärilsporslin från Creatable och bara njut av dagen och vännerna.

Rätt kläder för midsommar utomhus

Så till de tappra som ändå väljer att fira utomhus. Vissa ska picknicka på kantarellpaj från en klippa vid havet eller njuta av sill och färskpotatis i sommarstugan. Kanske ska du dansa likt en älva över ängen? I så fall väljer du med fördel en luftig klänning med volanger som denna från Sara Lindholm med bedårande effekter. Enligt traditionen ska det nu hoppas över 7 gärdsgårdar, men det kan vara riktigt trixigt att hitta så många gärdsgårdar. Den som ändå lyckas med detta konststycke behöver sannerligen satsa på kläder med stretch i som en karamellig tunika från Dress In och de dundersköna byxorna från Laura Kent. Kanske bör man undvika höga klackar och istället välja sandaler  – ja, åtminstone under själva hoppandet, man kan ju också ha ett par sneakers till hands att byta till. Den som inte ska hoppa över staket, i säck eller till små grodorna, kan ju välja finskor – någon måste ju passa glassen och jordgubbarna också. Till kvällen kan man räkna med kalla vindar och det kan behövas en skön tröja att hålla värmen i och glöm inte kepsen – räddningen mot myggor och knott! Eftersom vi av erfarenhet vet att denna afton förr eller senare kräver ett varmare och torrare lager, presenterar vi här midsommarens överlevnadskit. Det består av regnjackan eller softshelljackan som matchas med låga stövletter eller höga gummistövlar. Välj en regnhatt från Meye och gärna även paraply.

Tack för dansen!

När det sent omsider blir dags att tacka för dansen och knyta sig och sova sött kan det vara skönt med en bedårande pyjamas i blommigt från Hutschreuther. Om du inte hade möjlighet att plocka äkta blommor att lägga under kudden, kan du alltid gardera med sängkläder i blommigt. Välj sköna i bäckebölja från Biberna så känslan av sommar blir total!

Trevlig midsommar, önskar Klingel-teamet!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *