2019-02-25 | lästid: 2 minuter

Glöm diskret småblommigt – den här säsongen är blommorna maffiga, färgstarka och tar verkligen plats. Här får du våra bästa tips på hur man stylar vårens blomstrande plagg och accessoarer. Ingen modevår utan blomprints. Men den här säsongen ser vi en ny och kaxigare twist på trenden. De pudriga pastellerna och romantiska blommorna som vi sett de senaste åren är ersatta av mer tropiska inslag som palmblad, knallig hibiskus och praktfulla papegojblommor. Färgerna är mer intensiva – tänk kanariegult, orange och fuchsia.

Blommigt mot mörk botten

Som om det inte vore nog med de riktigt knalliga kulörerna – för att verkligen maximera kontrasten ser vi många prints mot svart eller mörblå botten. Här kommer blommorna verkligen till sin rätt! För att balansera färgfesten är plaggen ofta enkelt skurna. Vi ser till exempel vida och bekväma byxor med dragsko och sportiga collegetröjor.
Även när det kommer till att styla de blommönstrade kläderna är ledordet enkelhet. De blommiga statementbyxorna kan du matcha med en svart bastopp eller den klassiska vita skjortan.
Testa samma princip med en blommig överdel och håll nederdelen enfärgad. Ett par vita capribyxor ger en somrig look. Eller varför inte haka på säsongens snygga ljusa denimtrend?
Ett lika enkelt som stilrent tips är sedan att plocka upp en färg som finns i blommönstret och låta den återkomma på exempelvis skor eller väska.

Blommönstrad vårjacka

Att välja en blommig jacka kanske kräver lite mod. Åtminstone för den som är van vid att låta ytterplaggen, som vi ju bär så gott som dagligen, gå i en neutral färgskala. Men testa! Oftast är det bara en ren vanesak och efter några användningar kommer du upptäcka hur kul och odramatiskt det faktiskt är med lite färg och mönster på ytterplagget. Ett hett tips är att satsa på en av Klingels vändbara jackor där ena sidan är enfärgad och den andra blommig. Mångsidigheten gör de här jackorna väldigt omtyckta och det är ett enkelt och prisvärt sätt att kunna variera stil efter humör och övrig klädsel.


Framåt sommarmånaderna kan vi rekommendera en svalare jackmodell. En modell i transparent mesh med broderade blomrankor är ett riktigt nyckelplagg. Den funkar perfekt som ett lite mer avslappnat komplement till kavajen. Matcha med favoritjeansen och en enkel enfärgad topp.

Spirande accessoarer

Blommorna som syns i modebilden växer och frodas förstås också när det kommer till accessoarerna. Gärna i form av tredimensionella applikationer i skinn eller paljetter. Breda satinband med blomprints lyfter en enfärgad sneaker till nya höjder.
Halsbandet med blomformade glasstenar prickar också in en annan härlig vårtrend: cerise.

Samma färg ser vi när det kommer till stråhatten med avtagbar blomsterkrans. Hatten i sig ger skönt skydd för solen och kan användas med eller utan de välarbetade tygblommorna. Med kransen har du sedan en självklar accessoar på den kommande sommarfesten!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 Kommentar