2020-02-21 | lästid: 2 minuter

Står du också ofta framför garderoben utan att veta vad du ska ha på dig, trots att garderoben är full? Misströsta inte! Här ger vid dig några tips på hur du skapar en genomtänkt basgarderob som består av tidlösa, klassiska nyckelplagg i neutrala färger. Plagg som räddar dig ur klädkriserna och funkar lika bra till vardags som till fest beroende på hur du matchar och stylar.

Här är några plagg du bör satsa på:

Den vita skjortan

Den klassiska vita skjortan kan stylas på många olika sätt och fungerar till i stort sett allt. Vill du skapa en ledig look? Vik upp ärmarna och låt skjortan hänga löst utanpå favoritjeansen. För en mer formell eller feminin stil bär du skjortan nedstoppad i en svart byxa eller kjol.

Mörka jeans

Mörka jeans är ett must have i varje kvinnas garderob och fungerar både till vardags och i mer festliga sammanhang. Till vardags bär du dem tillsammans med en enkel topp, en skön kofta och ett par bekväma sneakers. Till fest är det jätteläckert att matcha ett par jeans med en festfin topp, kavaj och klackskor.

Den klassiska tröjan i en neutral färg

Med en klassisk kofta eller kashmirtröja i en lättmatchad färg som beige, grå eller svart har du ett plagg som fungerar till precis allt. Tröjan passar lika bra till byxa som kjol och en kofta är superskön att ha till klänningen. Polotröjan är ett annat bra alternativ. Den håller dig inte bara varm – bär den under kavajen och styla med ett långt halsband och vips har du en snygg och sofistikerad look!

Sneakers och tidlösa skor

Med ett par sportiga sneakers och ett par klassiska svarta skor kommer du långt. Sneakers passar inte bara till jeanslooken – det är säsongens hetaste skor och passar lika bra till en fin kjol eller en dressad byxa. Time to party? Då behöver du bara byta ut dina sneakers mot ett par svarta pumps eller ballerinaskor och vips är du redo för middagen, afterworken eller teaterbesöket! Tänk vad mycket det gör för en outfit att bara byta skor!

Andra plagg som bör ingå i en basgarderob:

• Minst en klassisk, vit topp
• Den oumbärliga finbyxan
• En svart kavaj
• En stilren, svart klänning
• En trenchcoat eller klassisk yllekappa

Ett litet tips: tänk kvalitet före kvantitet och satsa gärna på plagg i naturliga material som ull, kashmir, siden, bomull, denim och skinn. Passformen är också viktig. Välj klädsamma plagg som du känner dig bekväm i – då visar du dig automatiskt från din bästa sida!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *