2020-10-20 | lästid: 3 minuter

Tänk vad tiden går, men höstrusket består. Skönt åtminstone att vi får en timme extra nu till helgen när klockan ställs om. Ta vara på tiden och ta hand om dig! Nu är bästa årstiden för soffhäng och hemmamys. Tänd ett ljus, gosa in dig i en pläd och bara njut av tiden!

Håll både tiden och stilen

Mer tid sitter ju extra fint såhär i höstmörkret när tempot lugnar sig och man gärna myser ned sig i soffan med en mjuk filt och en god bok. Och med omställningen till vintertid kommer inte bara funderingar på tiden utan även på armbandsur och klockor. Kanske grunnar du rent av på att unna dig en ny klocka? Vi har mängder med modeller och stilar åt både henne och honom. Ska det vara en till fint eller till vardags? Kanske en present eller en julklapp? Passa på att hålla både tiden och stilen. Vi har armbandsur i alla möjliga varianter och stilar med dundertydlig urtavla och siffror med skarpa kontraster för den som vill ha en klassisk klocka utan att fastna i trendrisker. Naturligtvis hittar vi även armbandsur med både glittriga och sportiga effekter, tidtagning och smarta länkar med stretch – ja, vi har till och med klockor i återvunnet trä för den som värnar lite extra om miljön. 

Länkar: Herrur JACQUES LEMANS, Damur LAIMER, Damur JACQUES LEMANS

Pläden – vår bästa vän i höst

Nu är ett lysande tillfälle att uppdatera inredningen med enkla medel. Det måste inte till en tapetsering eller nya möbler, nej, satsa på en ny, gosig pläd och matcha med kuddar och kanske rent av nya gardiner i höstens mättade, dova färger. Eller vad sägs om vilddjursmönstrat, rutigt eller enfärgat? En pläd är en smart inredningsdetalj som ger både färg och myskänsla samtidigt som den värmer skönt när höstrusket rasar där ute. För visst känns det tryggt att vira in sig i en mjuk pläd och höra regnet smattra mot fönstret. Och så snygg pläden är även när den inte används! Lite nonchalant (och helt medvetet) slängd på soffan förhöjer den inredningen och känns alltid rätt. Så passa på att ta hand om dig och mys till det nu när det ändå är mörkt, kallt och murrigt där ute. Kryp upp i soffan, luta dig mot de mjuka, sköna kuddarna, bred en fluffig pläd över dig och se en film istället!

Länkar: Kuddfodral, Filt

Lys upp tilllvaron

Så här års är vi i stort behov av extra ljus för att må bra. Vårt tips är därför att inreda med ljus hemma. Men ibland behöver man gå ifrån – det ska bryggas kaffe, gås på toa, letas glasögon och hämtas påtår. Då kan det vara lurigt med levande ljus som får stå kvar och brinna i rummet. Vilket lysande tillfälle att istället satsa på några av alla konstgjorda ljus med skimrande och mjukt sken som finns på marknaden – perfekt för den som lätt glömmer! Ska det vara ett blockljus med flackande låga, en ljusslinga eller kanske rent av ett blockljus som projicerar ljusbilder i hela rummet? Ett tips för att få en underbar ljuseffekt är att stoppa ned en ljusslinga i en glasvas eller en glasskål och ställa där det behövs lite extra ljus. Tänk vad enkelt det kan vara att kura skymning när höstpyntet sköter sig självt.

Länkar: Långa LED-ljus, Set med 4 LED-ljus

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *