2019-03-18 | lästid: 4 minuter

Den som väljer mode i prickigt just nu prickar helt rätt trendmässigt. Business or pleasure? Kan man ha prickigt på konferens? Med denna trend behöver du faktiskt inte välja tillfälle.

Det härliga mönstret återfinns på kläder, accessoarer och smycken. Till och med på naglarna för den som är extra modig och riktigt pricksäker! Vi på Klingel bara älskar prickar. De kommer smått och stort och i blandade storlekar. Hos » Laura Kent har man plockat upp den glada trenden i senaste kollektionen där man satsar på nyckelplagg i prickigt. En elegant fritidslook som även går hem på kontoret. Här presenterar vi två fräscha outfits!

En glad prick: på fritiden

Nyckelplagget: Vårens väder brukar bjuda på en minst sagt spännande mix av sol och regn. När man äntligen har hittat lä och njuter av solens första, värmande strålar på näsan får man vara beredd på en plötslig regnskur och då gäller det att vara redo! Välj en jacka som klarar både solsken och regn. Vi pushar lite extra för denna goding i prickigt. Fodret håller dig varm och ytan håller dig torr. På med kapuschongen, så att inte frisyren far illa, och njut av väder och vind.

Basplagget: Sakta men säkert kommer dagen när vi kan säga adjö till vintergarderoben och plocka fram lättare outfits och hälsa våren välkommen på riktigt. En av våra absoluta favoriter för de första vårdagarna är den eleganta toppen med ¾-ärmar och en spännande mix av prickar och ränder i kombination med ett glittrande tryck mitt fram. En kul och klädsam stil som passar både på jobbet och på fritiden. Matcha med jeans som också glittrar av strass.

Accessoarerna: Runda av stilen i klassiska chelsea-boots med en bedårande twist – prickiga resårer! Kan det bli bättre? Dessa nätta, marinblå kängor med vårfräscha prickar i vitt känns extra bra när temperaturen och vädret växlar.

No-Gos: I stället för att greppa efter en elegant clutch eller den vanliga axelremsväskan som oftast hänger på, väljer vi nu en generös shoppermodell med härliga prickar som matchar jacka och skor perfekt. Och det bästa: den spatiösa väskan har en liten sminkväska i samma prickiga mönster och rymmer på så sätt alla prylar samtidigt som den håller ordning på dem.

Kavaj: pricka in stilen på kontoret

Nyckelplagget: Vi bara älskar den klassiska kavajen i marinblått med pyttesmå prickar – så fräscht och så rätt! En uppdaterad business-stil som alltid är korrekt. Den insvängda modellen har en enda knapp och slimmade slag som inte tar överhanden … perfekt när nya avtal ska förhandlas. Matcha med klädsamma byxor i samma småprickiga mönster och skapa en komplett kostym. En outfit som håller även för after work.

Basplagget: De småprickiga byxorna är underbara solo, men kompletterar kavajen perfekt och gör din outfit till något extra. Du kan känna dig säker och fräsch i marinblått och vitt. Byxorna har klädsamma benslut med slits och riktigt sköna sidfickor på diagonalen – de lägger inte på något extra på figuren utan ger ett slimmat intryck. Matcha med en enkel bomullstopp i vitt så har du prickat in en mycket prestigelös kontors-look med oslagbar pondus.

Accessoarerna: En i övrigt lågmäld outfit kan kosta på sig ett halsband som syns lite extra. Det enkla halsbandet med emaljdetaljer gör sig fint i halsen och kan regleras om du vill trolla fram en slankare look eller en fylligare byst. En sportig och elegant outfit med tydligt business-språk – på pricken rätt!

No-Gos: Stoppa tårna i … ja, ett självklart och något förhastat val, vore ett par klassiska pumps, men vi vill hellre pusha för ett par bekväma lågskor med snörning och platt klack. Då står du stadigt och tänker bättre. Med detta inte sagt att vi ska slopa glamourkänslan helt – vi har såklart bespetsat oss på ett par i silvermetallic med skirt mönster som skänker lite stjärnstatus åt din fina outfit. De vackra detaljerna prickar in stilen perfekt – spot on, som våra brittiska kolleger skulle säga!

Det börjar bli dags att sätta punkt men först vill vi bara önska lycka till med prickarna. Vi känner att det finns en stor potential i detta mönster som just nu toppar trendbarometrarna och önskar att fler vågade prova mer mönster!

Vad tycker du om det prickiga?

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *