2019-06-10 | lästid: 2 minuter

Vi älskar plisserade kläder! Det snygga och stilfulla materialet med lagda veck är åter i ropet. Förr var det mest kjolar som var plisserade. Nu ser vi det även på blusar och toppar. Här berättar vi lite mer om detta härliga och snygga material.

Tvätt och förvaring av plisserade kläder

Plisserade kläder kan bestå av både syntetmaterial och naturmaterial. Det går att plissera nästan alla material. En metod är att pressa in vecken i tyget med hjälp av högt tryck och mycket hög värme. För att bevara vecken på bästa sätt finns det några saker du bör tänka på. Förvara dina plisserade plagg upphängda på galgar. Syntetmaterial kan du maskintvätta i 30° (fintvätt). Torktumla inte plaggen, utan låt dem lufttorka. Plisserade plagg av naturmaterial ska du vara försiktig med. Dessa plagg ska inte tvättas i vatten, då försvinner plisseringen. Lämna därför in dem på kemtvätt.

Så elegant! Den plisserade kjolen!

Är du på jakt efter bekväma, stilfulla plagg som passar fint på våren och sommaren? Då är plisserat ett utmärkt val. Plisserade material är för det mesta lätta och luftiga och används ofta till kjolar och klänningar. Här har vi skapat en hel outfit kring den plisserade kjolen från » Paola i vackert lila. Den har ett härligt fall kring benen. Matcha med den vita toppen från » Dress In som har spets vid axlarna. Välj om du vill bära toppen utanpå kjolen eller nerstoppad. Lägg till de somriga tygskorna med spets. Den höga sulan ger benen ett längre intryck och gör att även korta kvinnor ser bra ut i den midilånga kjolen. Smycken kompletterar din look. De klassiska örhängena med odlad sötvattenspärla matchar perfekt. Den här outfiten fungerar i massor av sammanhang. En skön picknick, en bussutflykt till något trevligt resmål, eller bara för en tur på stan …

Feminint och lekfullt: plisserade överdelar

Plisserade toppar är både bekväma och eleganta. Vill du ha det riktigt luftigt väljer du den ärmlösa toppen från Paola. Föredrar du toppar med ärm tipsar vi om den blommiga – en storfavorit bland våra kunder. Den gammalrosa capribyxan från » Laura Kent är underbart somrig. Materialet är skön bomull med stretch. Passar perfekt oavsett om du är lång eller kort! Mockapumpsen med stabil blockklack är pricken över i och ger en elegant silhuett. Vill du bli riktigt festfin lägger du till de eleganta clipsörhängena med små glaskulor i olika rosa toner. De glittrar och ramar in ditt ansikte perfekt.

Som du har sett passar plisserade kläder både för vardag och fest. Dessutom är materialet luftigt och bekvämt. Vad tycker du om plisserat och vilket av de två stilarna vi presenterat gillar du bäst? Kommentera gärna!

 

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *