2019-12-13 | lästid: 2 minuter

Vintertid är det nästintill bara ytterplaggen som syns av oss. Därför är det viktigt att du väljer din vinterkappa eller vinterjacka med omsorg. Välj gärna en modell som passar just din kroppstyp. Då kan du dölja problemområden och framhäva dina bästa sidor.

En person med päronformad eller A-formad kropp väljer med fördel en enfärgad kappa, material som faller vackert samt lodräta skärningar. Om du vill ha en mönstrad kappa, välj en kappa med lodräta ränder. Tanken är ju att skapa långa linjer och undvika att blicken söker sig till kroppens problemområde, dvs. den breda stussen. Stor krage, stora halsdukar och en modell utan fickor passar kvinnor med A-formad kropp utomordentligt, eftersom blicken då söker sig till kappans (och kroppens) överdel. Längdmässigt är en knä- eller lårlång kappa den bästa. Som modell passar till exempel en trenchcoat.

Timglaset, eller en den X-formade kroppen, kommer bäst till sin rätt när jackan framhäver midjan. Vackert fallande tyger samt enfärgat passar kvinnor med X-kropp. Välj gärna en knälång modell eller kortare. Ett bra val vintertid är en nätt, vadderad jacka med skärp eller en skärning som framhäver midjan. Kavajer eller omlottjackor passar också den här kroppstypen eftersom modellerna framhäver timglasmidjan.

Kvinnor med äppelfigur, även kallat O-figur, bör sträva efter rena linjer. Även om vi pratat om vackert fallande tyger även i samband med de tidigare kroppstyperna, är ett sådant material extra viktigt för kvinnor med O-kropp. Undvik att samla mer volym i mitten av kroppen med fel material- eller modellval. Enfärgat, långa linjer eller långa ränder passar den med O-kropp, eftersom du vill sträva efter att balansera kroppens proportioner. Stor krage och djup V-ringning är bra val eftersom de tar bort fokus från kroppens problemområde (=mitten). Undvik detaljer i mitten av kroppen, lurviga, stela och för tjocka material samt rut- och prickmönster. Kappor och jackor med A-skärning är utmärkta val. Kavajmodellen eller capen fungerar också bra.

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *