2019-08-22 | lästid: 3 minuter

Det är dags för oss på Klingel att presentera ett nytt, spännande koncept som vi valt att kalla #klingelvänner! Konceptet ger dig som kund möjlighet att dela med dig av dina bästa stiltips och även kunna ta del av likasinnades outfits på ett enkelt och kul vis. Med hashtaggen #klingelvänner vill vi skapa en gemenskap där alla Klingels vänner får ta plats och uppmärksamhet samt både ge och få inspiration. Här inne får man vara precis som man är, med andra ord det som vi på Klingel står för: amazing women!

 

Vad innebär #klingelvänner?

För att beskriva detta koncept måste vi först reda ut vad en # är. Detta lilla staket (kallat hashtagg) har länge funnits på Instagram för att samla ämnen under olika ord och teman. Detta gör att Instagram blir en mindre sökmotor likt Google eftersom man kan söka efter ett ord för att sedan få upp relevant innehåll. Exempelvis: du lägger ut en bild på en äppelpaj som du just har bakat. Om du då taggar upp denna bild, dvs. att du lägger till #äppelpaj eller #applepie i bildtexten under bilden så kommer andra som söker efter just de här orden på Instagram att kunna se din bild i ett sökresultat. Ett annat exempel skulle kunna vara hashtaggen #ifkgbg. Under denna hashtagg läggs allt möjligt upp som har att göra med det blåvita fotbollslaget från Göteborg. Spannet bilder som hamnar under hashtaggen är stort och här återfinns bilder på sonen som är och tittar på fotboll för första gången, på grabbgänget som helt hejdlöst hejar på laget, men också matchbilder från lagets eget konto. Alla bilder samlas under hashtaggen eftersom samtliga är taggade med just #ifkgbg. Formeln gör alltså att man som privatperson kan tagga upp sina inlägg och bilder och därmed göra innehållet sökbart. Och just därför, är #klingelvänner så otroligt viktig. Eftersom denna gör att vi kan ta del av er amazing women där ute när ni bär upp Klingel. Den viktigaste uppgiften som #klingelvänner har är dock att skapa utrymme för er att både ge och ta inspiration från varandra.

Sharing is caring

När ska då #klingelvänner användas? Eftersom detta är en samlingsplats för kvinnor som vill inspirera och bli inspirerade under ett och samma tak, vill vi såklart att du använder #klingelvänner när du klär dig i Klingelkläder eller vill inspirera andra! Bär du mode från Klingel vill vi mer än gärna ta del av detta.

Kom ihåg att om du vill kunna inspirera andra så gäller det att ha en öppen profil så att andra kan ta del utav dina bilder när du taggar #klingelvänner. Har du däremot en privat profil kan andra #klingelvänner inte se dina bilder. Så se alltså till att ha en öppen profil.

Från kundkrets till vänkrets

Tillsammans med #klingelvänner kommer vi kunna gå från att ”bara” ha en kundkrets till att istället ha en vänkrets. Det tycker vi är helt fantastiskt eftersom det inte finns några vi hellre vill lära känna än just våra #klingelvänner.

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 Kommentar