2020-09-15 | lästid: 4 minuter

Klänningen som håller dagen lång!

Alla har vi olika agenda beroende på var i livet vi är. Men en sak har vi gemensamt: det skulle underlätta om en och samma klänning kunde funka hela dagen – från arla morgonstund till en bra bit in på småtimmarna. Generellt sett är klänningen ett riktigt smart val – ja, faktiskt är den ett helt fantastiskt plagg i sig, som direkt gör oss välklädda. Vi behöver inte ens matcha en underdel med en överdel – genialiskt! Klänningen klarar inte förvandlingen från alldaglig till festpingla helt på egen hand, utan behöver sina vänner pyntet – som spelar en större roll än man kunde ana när det gäller att få klänningen att hålla måttet genom hela dagen. En väl vald klänning kan dressas upp och ned beroende på tillfälle. Välj långkofta, sneakers, gummistövlar eller promenadskor för en låg profil och eleganta skor med dansant klack, glittrig handväska och maffiga statementsmycken för att piffa till stilen och få klänningen att hålla en kväll på lokal.

Mönstrat på kontoret

Välj en mönstrad klänning i rak eller lite lätt utställd modell med enkel och neutral halsringning och i en längd som är bekväm för dig. Välj sedan en färg från klänningens mönster och plocka upp den i en lång kofta eller en kavaj. Komplettera med sneakers eller låga skor i utvald färg så är du redo att hålla videomöte på kontoret och att skjutsa barnbarnen till träningen. Dressa sedan upp för kvällen med glansigt skärp och maffigt halsband. Glöm inte finskorna med klack!

Länk: Klänning, Väska, Sneakers, Kofta, Scarf, Knytskärp

Klassiskt enfärgat – vinnare i längden

En enfärgad klänning kan ju låta tråkigt, men i själva verket döljer sig en riktig goding bakom det enkla och enfärgade. Ta till exempel den lilla svarta – ett så klassiskt plagg har inte gått till historien för sin simpelhet, o nej! Väljer du den lilla svarta i klassisk tappning eller med en trendig twist för den delen, kan du vara säker på att spelrummet är ditt – du kan skapa fritt! Låt tillbehören synas och ”accessorize yourself” fram till just den stil du vill åstadkomma. Välj en nätt liten kofta på dagen och matcha med bekväma skor när du ska handla, ordna och fixa allt under lunchtimmen. Snart är det dags att slopa koftan och ta fram blingblinget. Svida om genom att byta gummisulor mot klackar och sätta ett glittrigt skärp i midjan. Stämpla ut till kvällens middag med din darling …

Länk: Klänning, Skärp, Slingbacks, Örhängen

Öppna upp med genomgående knäppning

Först tandläkaren, sedan finlunch med bokklubben och därefter middag med familjen
Det gäller att vara flexibel om man vill hinna uppleva livet! Välj en klänning som också kan bäras öppen som kaftan över leggings eller jeans, kanske rent av skinnbrallor? Komplettera med en enkel topp och låt klänningen vara uppknäppt hela vägen ned. På så sätt skapar du en ledig stil som är perfekt när du rastar jycken – kom ihåg gummistövlarna! Sedan växlar du byxorna mot ett par strumpbyxor, knäpper klänningen och markerar midjan med ett skärp. Välj pumps eller stövletter till fötterna och satsa på ett par dinglande örhängen! På så sätt hinner du mer än bara ”jobba, jobba, jooobbaaaaa” – man vill ju gärna ha tid för en after work med kollegorna också.

Länk: Klänning, Leggings, Pumps

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *