2019-10-30 | lästid: 2 minuter

För att vara snäll mot både din plånbok och miljön bör du köpa kläder som inte är renodlade för endast ett tillfälle. Festkläder och vardagskläder ska inte behöva vara olika plagg. Att lägga pengar på kläder som endast passar till fest är onödigt och vi vill därför tipsa dig om några enkla knep att ta till för att slippa detta. Beroende på hur du matchar med andra plagg eller accessoarer så kan man ha en och samma klänning både på jobbet och på festen.

Styling nr 1: Till vardags/jobbet

Vill du ha en av dina finaste klänningar kan du bara slänga en stickad tröja över klänningen. Detta ger en avslappnad och inte minst bekväm stil och du känner dig uppklädd men ändå inte för uppklädd. Bär en lite grövre sko till för att skapa ännu mer ”vardag” över outfiten.

Styling nr 2: Till vintern

Du behöver inte lägga undan din fina klänning när vintern kommer. Anamma skidåkningens lager på lager-princip i stället och addera jeans och polotröja under klänningen (fast kanske inte samtidigt). Vi lovar dig, jeans till klänningen kommer att göra succé. Det är både moderiktigt och väldigt skönt. Tar du hellre en lite tjockare strumpbyxa än jeans kan du gott ta en polotröja under klänningen.

Styling nr 3: Klä upp din klänning

Det enklaste och mest klassiska sättet att klä upp en klänning på är givetvis klackarna. Men det vet ju redan varje kvinna som har gått i ett par skor så därför vill vi hellre ge dig ett gäng andra tips. Har du en klänning som är lite lösare eller i form av en tunika kan du med fördel sätta ett bälte i midjan. Detta markerar dina former och du är extra rätt ute om du matchar upp färgen på bältet med skor eller andra accessoarer. Om du har en urringad klänning kan du ta en poppig topp under och låta toppen synas. Den kan exempelvis vara i spets eller glitter och kommer ge klänningen en helt ny look. Har du en klänning som känns lite tråkig kan du hänga en kavaj över axlarna och genast få en mer klädd outfit. Slutligen vill vi gärna tipsa dig om att strössla fritt med accessoarer och smycken. Ibland kan det räcka med att sätta upp håret i en stram knut och addera ett par stora örhängen för att gå från vardag till fest.

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *