2019-02-15 | lästid: 3 minuter

Älskade handväska!

Vad skulle du göra om du inte hade din handväska? Hur länge skulle du klara dig? Tänk om strömmen går! Skämt åsido så har de flesta av oss väskbärare faktiskt riktigt mycket prylar med sig i handväskan. Den har blivit närmast ett överlevnadskit med allt från bilnycklar till busskort och plåster från handcrème till lunchlåda och rena strumpor eller en bra bok, läsglasögon och mobilladdare.
Handen på hjärtat – visst släpar du också på ett och annat?
Men vilken stil ska man då välja, och räcker det med en enda väska? Hur ska den vara inredd och vilka saker ska man tänka på?

Låt oss tipsa och inspirera med några av våra härliga väskor i olika stilar.

Vilken stil är du?

Skandinaviska stilen

Väljer du den hypertrendiga, okomplicerade handväskan i bästa scandi-chic-stil? Så lågmäld och ändå så trendig. Helt enligt principen ”less is more”. Den stilmedvetna scandi-chic-kvinnan väljer gärna en handväska i äkta skinn som håller så bra att den kan gå i arv i generationer. Sedan matchar hon med stilrena oversize-plagg i kashmir och ull för en extra lyxig känsla.

Metropolitan Motion

Kanske blir du istället knäsvag av handväskan från Blingbling-land med sin utsmyckade, världsvana metropolitan-stil och sin tydliga filmstjärnestatus bland handväskor. Du bär den världsvant med en chic scarf på svaj och matchar gärna med kappa, väldigt stora solglasögon och högklackade stövletter. Perfekt för en träff med vännerna innan ditt plan avgår.

Ergonomiskt erkänd

[15-02-19-3]

Men, hold your horses! Vem sa att alla vill ha blingbling? Kanske är du mer ”Superpraktiskan-ska-en-tur-till-city”-stilen och väljer istället ryggsäcksväskan med praktiska fack och hållare för pennor och sudd. (Glöm inte karta, kompass och broddar.) Här råder ordning och reda, samtidigt som ryggen skonas. Så himla smart, att alla andra står där med avundsjuka blickar och önskar att de själva kommit på idén.

Storhandling på söndag?

Eller föredrar du en dra maten-shopper med hjul och upphängningskrok? Det finns ju modeller som har hjul som klättrar uppför trappan vid behov och som har krok så att shoppern kan hakas på inköpsvagnen i mataffären – otroligt fiffigt, man knappt tror att det är sant! Smidigt och säkert, vill vi lova. Sittplatta finns också – så ta en paus och kolla att du fick med allt.

Piffig och praktisk

Kanske faller du för den större modellen med långa handtag och en liten, extra väska inne i? Då kan du välja om du vill använda den stora eller den lilla. Dessutom är det otroligt fiffigt att använda den lilla väskan som organizer och låta den rymma alla viktiga saker som plånbok, nycklar och telefon. Då kan du också enkelt byta väska om du skulle vilja. I så fall är det bara att lyfta ur den lilla organizern och placera den i en annan handväska utan att det blir ett större projekt. Den som föredrar denna stil slipper dessutom allt letande. Hur många gånger har man inte behövt gräva en kvart efter läsglasögonen (som man inte ser utan läsglasögon). Otroligt praktiskt tycker vi på redaktionen!

Du hittar enkelt väskan du söker hos Klingel. I förbifarten kan vi gärna tipsa om saker att inte ha i handväskan: bananer och avokado utan hård förpackning … Här talar vi tyvärr av egen erfarenhet – kan bli ganska otäckt! Nåldyna och andra vassa prylar är ytterligare tips på saker att undvika. Men frånsett detta – vad har just du i din handväska? Dela gärna med dig av idéer och tankar kring handväskan – denna livlina i dagens hektiska värld!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *