2018-09-10 | lästid: 4 minuter

Känns det här igen: temperaturen ändras och plötsligt fungerar inte kläderna i garderoben längre? Du måste helt enkelt lära känna din garderob på nytt. Vad hade jag egentligen på mig förra hösten? När det inte längre gick att ha på sig kortärmade blusar, toppar och sommarklänningar och ännu var för varmt för att krypa in i en ylletröja och dra på sig rejäla strumpbyxor? Här är det faktiskt bara en sak som hjälper: struktur! Häng undan alla tunna sommarkläder till nästa år och gör en inventering. Vilka plagg kommer funka trots att det blir höst? Och vilka plagg från förra året känns som en hit även i år?

En bra höstjacka är A och O

Det spelar inte så stor roll vad som finns i garderoben i övrigt, men det är en sak som är helt oumbärlig – en höstjacka som sitter snyggt. Den gör att du håller dig varm när det är lite kyligare och den sitter tillräckligt löst och ledigt för att du inte ska svettas ihjäl om det faktiskt är lite värme i luften. Dessutom sätter en riktigt välsittande jacka pricken över i på bara en sekund. Vad ska du då tänka på när du köper en jacka, och vilken skärning passar just din figurtyp bäst? Det tänkte vi avslöja nu!

Smal midja? Då är en trenchcoat det rätta för dig!

När det gäller höstjackor är trenchcoaten en oslagbar klassiker. Från Greta Garbo på 20-talet till dagens trendmedvetna kvinnor – trenchcoaten är verkligen ett nyckelplagg att räkna med! Hur kommer det sig, tro? För det första är det ett oerhört praktiskt plagg där längden och den markanta kragen ger perfekt skydd mot väder och vind. För det andra gör skärpet att midjan markeras vilket ger en mycket kvinnlig silhuett (trots att plagget från början togs fram som regnrock och bars av franska och brittiska soldater under första världskriget). Har du blivit sugen på ett sofistikerat, nytt höstplagg som betonar midjan? Då rekommenderar vi till exempel denna lätta trenchcoat från » Laura Kent i ljusgrått. Den är lika snygg att bära öppen som stängd och funkar perfekt tillsammans med plagg i såväl diskreta som starka färger, till exempel en varmare tröja när höstmorgnarna är kalla. Om du tycker att du är för kort för att bära upp en lång trenchcoat så se till att den slutar strax nedanför knät och inte mitt på vaden så klarar du dig galant!

Se längre ut med en jacka i mc-modell

[jackor-herbst-2]

Jämte trenchcoaten är det en annan jacka som tillhör de absoluta klassikerna i garderoben. Vi pratar givetvis om skinnjackan som ger varje outfit en cool air. Den finns i många olika skärningar och modeller, men för kortare kvinnor är det framför allt bikermodellen som passar bäst. Med den korta, figurnära skärningen betonar du nämligen överkroppen samtidigt som du visar upp benens hela längd – och du ger genast ett längre intryck. För en riktigt cool och ledig stil rekommenderar vi den snygga skinnimitationsjackan med svarta paljetter på axelpartiet. Länge leve hösten!

Ponchon – det perfekta plagget

Ja, vi vet, en poncho är inte någon jacka egentligen (framför allt saknar den ju ärmar), men listan över våra bästa höstjackor skulle inte vara komplett utan ponchon! Eller capen för den delen. Dessa plagg liknar ju varandra och passar oerhört bra på kvinnor som är något kraftigare. Och looken är så enkel att fixa – det är bara att dra på sig ponchon eller capen så är du good to go. Dessutom är ju ponchon ett av höstens absoluta nyckelplagg! Bara det är skäl nog för vår uttänjda tolkning av ordet jacka! Varför inte spana in denna härliga poncho från » Paola! i svart och grått med avtagbar fuskpälskrage. Så är man chic, varm och bekväm, allt på en och samma gång!

Kurviga kvinnor väljer kappor

Ingen annan jacka säger ”nu är hösten här” så mycket som kappan. Och ingen annan jackmodell passar till så många olika figurtyper! För den kurviga kvinnan är kappan verkligen jackpot (förlåt för ordvitsen …). För en kappa klarar av att dölja det som man kanske inte riktigt vill visa upp samtidigt som den betonar den kvinnliga figuren. En enfärgad modell med rak skärning, som denna från Laura Kent, följer dina kurvor mjukt och håller dig varm även när det är kallt ute. Definitivt en variant som passar även när det börjar bli vinter, eller hur?

Så vad väntar du på? Nu är det bara att kavla upp ärmarna och göra höstfint i garderoben! Dela gärna med dig av dina kommentarer och tankar. Vilken jacka behöver du?

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *