2019-04-05 | lästid: 3 minuter

De flesta av oss behöver lite extra hjälp någon gång i livet. Kanske får vi ont i leder och muskler eller svårt att gå. Då är det skönt att veta att det finns bra hjälpmedel som gör att vi kan klara av vardagen som vi gjort tidigare och fortsätta göra det vi tycker om.

Håll dig i rörelse med käpp och rullator

Behöver du hjälp när du går eller någon att stötta dig på när du står? Med en rullator eller en käpp blir det lättare att hålla balansen och få den hjälp du behöver, enkelt och smidigt. En rullator med korg är mycket praktisk. I korgen lägger du väskan eller kanske jackan om du är ute och går i vårsolen. Och behöver du vila dig en stund kan du sätta dig på rullatorns sittyta.

Det är praktiskt med en hopfällbar käpp. Den är lätt att fälla upp så fort du behöver den och lika lätt att fälla ihop när den gjort sitt. Är den dessutom justerbar är det bara att ställa in höjden så att käppen passar dig perfekt. Tack vare handledsremmen kan käppen hänga kvar på handleden samtidigt som du har båda händerna är fria. Då behöver du inte ställa ifrån dig den någonstans och riskera att glömma den eller riskera att den glider iväg eller ramlar ned.

Smarta tillbehör till rullatorn

Rullatoranvändare drar sig kanske ofta för att ge sig ut om det finns risk för regn. Och det är inte så konstigt, då det är svårt att hålla i ett paraply när man går med rullator. Visst – man kan utrusta sig med regnjacka, men många av oss föredrar nog ändå ett paraply.

Hos oss hittar du det perfekta paraplyet! Det finns nämligen paraplyer som är speciellt anpassade för rullatorer. De passar lika bra för rullstolar och de är lätta att fästa och har justerbar vinkel. Självklart kan de även fällas ihop.

När du inte använder rullatorn kan det dessutom vara bra att täcka den med ett överdrag som du enkelt trär på. Då blir den inte utsatt för väder och vind, utan håller sig fräsch längre.

Läshjälp med smarta lösningar

För många av oss blir synen sämre med åren. Det kan vara svårt att läsa sådant som man tidigare såg utan problem. Med ett praktiskt och modernt förstoringsglas med LED-belysning blir det lättare att läsa även det finstilta. Det praktiska universalförstoringsglaset med extra stor lins och bra handtag är perfekt att alltid ha till hands på köksbordet.

Ett annat tips är att använda ett par glasögon med förstoringsglas. Mycket praktiskt när du behöver använda båda händerna, eftersom du slipper hålla i själva förstoringsglaset.

Förlåt, vad sa du?

Är det hörseln som börjar bli nedsatt? TV-hörlurar kan vara en bra hjälp om du har svårt att höra vad som sägs på TV. En hörförstärkare förstärker ljud och röster så att du lätt kan hänga med igen.

Bilturen blir lättare med en vridbar sittkudde

Många gånger är bilen helt ovärderlig och vi tycker om en trevlig biltur. Men om man är lite stel i kroppen kan det vara en stor utmaning att ta sig i och ur bilen. Då är en vridbar sittkudde ett perfekt hjälpmedel. Placera den runda kudden på bilsätet. När du ska gå ur bilen får du hjälp att vrida dig. Kudden är vridbar 360°.

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *