2018-11-30 | lästid: 3 minuter

Visst går tiden snabbt? Klingels bloggserie om horoskop och smycken har nu nått sitt sista stjärntecken! I förra horoskopet synade vi den envisa Skorpionen och nu, sist men inte minst, har turen kommit till Skytten. Vilka smycken faller detta levnadsglada och fritänkande stjärntecken för? Svaret får du i vårt horoskop!

Så smyckar sig Skytten

stjaerntaecken-skytten-smycken

Skyttens motto är Varför leva vanligt när man kan leva ovanligt? Hon är äventyrslysten, fullproppad med energi och har ett stort behov av förnyelse och ständig rörelse. Man kan beskriva Skytten som en äkta världsmedborgare som låter sig inspireras av världens mångfald och livet självt. Detta tar sig såklart uttryck i Skyttens smyckesval – hennes spirituella själ matchas med brokiga och stora smycken. Oavsett om det är folkloresmycken med eleganta turkoser från Santorini eller snäckskalshalsband från Portugal så älskar Skytten att bära sådant som påminner henne om fjärran länder och resor hon tagit sig för. Skytten gillar dessutom att läsa och drömmer sig gärna bort med hjälp av böckernas värld. Att ha långtråkigt är ingenting en Skytt sysslar med och det märker du snabbt om du är i hennes sällskap!

Guld, silver eller rosa – det bär Skytten helst

stjaerntecken-skytten-smycken

Skyttens planet är Jupiter vars kännetecken är expansion och utveckling – två egenskaper som också utmärker vår kära Skytt. Hon blickar alltid framåt och har tydliga mål samtidigt som hon är vetgirig och optimistisk. För sina många intressen behöver Skytten ofta stora, fria ytor. Intressena prioriteras gärna högt och både arbete och förhållanden måste kunna vara flexibla med var Skytten väljer att lägga sin energi. Kanske är det därför många Skyttar arbetar som frilansare? När det kommer till smycken tycker Skytten inte om att snåla. Vitguld och silver är hennes perfekta bas som hon gärna kryddar med skimrande ädelstenar.

Skytten och ädelstenar

stjaerntecken-skytten-smycken

Skyttens bästa sten måste vara ametisten! Den utstrålar renande vibrationer för både kropp och själ och ger sin bärare ett slags inre frid. Den violetta ädelstenen sägs främja både sin bärares koncentration och objektiva tänkande, vilket i sin tur gör det enklare att fatta kloka beslut. Ametisten hjälper Skytten att komma till ro och motar bort negativa tankar. Rent allmänt kan man säga att ametisten har en lugnande effekt, men också att den bidrar med en positiv energi som ökar både kreativitet och fantasi.

Aventurinen symboliserar optimism och mod. Namnet härstammar från italienskans a ventura och betyder av en tillfällighet. Stenen är grön och glittrar vackert. Glittret beror på mycket små inneslutna fjäll av kromglimmer. Aventurinen ger Skytten en inre frid och stärker hennes andliga frihet och personliga utveckling. Med hjälp av den här gröna ädelstenen kan Skytten våga fullfölja sina drömmar och leva livet fullt ut!

Även blå ädelstenar är Skyttens melodi. Sodaliten stöttar den beslutsamma Skytten i sin ståndaktighet och bevarar hennes positivitet. Kalcedonen, en av decembers månadsstenar, ger Skytten harmoni och stärker hennes pålitlighet. Eftersom kalcedonen även gynnar sin bärares kommunikativa färdigheter kallas den ibland för talarsten.
Den himmelsblå larimaren vidgar bärarens andliga horisont och invanda synsätt. Stenen passar faktiskt extra bra för den oberoende Skytten, då den ger henne handlingskraft och möjlighet till självförverkligande.

Sådär, då avslutar Klingel sin serie om smyckeshoroskop! Är du själv född i Skyttens tecken eller känner du någon som är det? Har du läst våra tidigare smyckeshoroskop? Stämmer de? Kommentera nedan!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *