2019-12-03 | lästid: 3 minuter

December månad rullar på för fullt och vi gissar att du är bjuden på både ett och två glöggmingel. Kanske ska du även ha ett själv? Detta är en fin tradition hos många och man får möjlighet att träffa nära och kära som man kanske inte ska fira jul tillsammans med. Eftersom många träffar sina vänner mer än vad man träffar sin familj som inte bor under samma tak är det här tillfällen man bör prioritera under julen. Och visst är det härligt att önska god jul och samtidigt rå om varandra lite? Vi vill i detta inlägg tipsa dig som ska på glöggmingel om vad du kan ha på dig för fint. Vi tipsar också om godsaker du kan bjuda på, om det är du själv som anordnar. Vi på redaktionen sitter nämligen inne med två riktigt goda recept! Men vi börjar med outfiten.

Underbara outfits till glöggminglet

Vi har valt att dela in våra tips i två kategorier, en uppklädd och en lite mer avslappnad. Båda är givetvis otroligt behagliga och sköna fast med mer eller mindre festliga detaljer.

På bilden ser du en mer festlig outfit. Klänningen får ta mycket plats i outfiten och utgör större delen av looken. Du är dock fri att strössla med accessoarer. Vi tycker det blir finast med små örhängen som endast får ansiktet att skina lite extra. Klänningen gör ju som sagt ett gott jobb själv. Till detta tycker vi att en festlig sko är på sin plats. Ett par härliga pumps i en fin färg gör, som vi brukar säga, looken fulländad.

Den lite mer avslappnade outfiten är också en mer klädd sådan. Vi vill tipsa om en fin och klädd byxa och sedan poppa upp outfiten med en festlig topp. För att göra outfiten lite mer julig vill vi ha rött i öronen, såklart! Örhängena är fina även på sommaren till din vita klänning. Så stoppa inte undan dem bara för att julen är förbi.

  

Härliga recept till glöggminglet

Ännu viktigare än kläderna är givetvis det som ska förtäras på glöggminglet. Vi vill därför bjuda på två recept som är stående hos oss på redaktionen. Ett glöggmingel eller ett mingel är ofta på stående fot och utan bordsdukning. Låt gästerna mingla runt hemma hos dig, slå sig ner i soffan och mysa runt. Kom ihåg att du har bjudit dina vänner för att de ska kunna slappna av, så se till att även du gör det. Genom att ha allt förberett innan alla kommer kan du spendera mer tid med dina vänner.

Här kommer recepten som får kvällen att flyta på av sig själv och du får maximalt med tid för dina vänner!

Pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad.

Att kalla detta för recept är väl kanske att ta i. Det är mer instruktioner. Det klassiska tillbehöret som kom att bli en stor trend för några år sedan är helt klart pepparkakan tillsammans med ädelosten. Här i ny kostym! Giffeln är härligt krämig och saltet från ädelosten bryter av fint.

Ingredienser:

1 paket Pågen Gifflar pepparkaka
100 g valfri ädelost av hög kvalitet
0.5 dl fikonmarmelad

Gör såhär:

  1. Skär varje giffel på mitten på längden.
  2. Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan neråt.
  3. Skär en liten bit ädelost och lägg på varje tillsammans med en klick fikonmarmelad.

Underbara ostbollar

Detta är drömmen för alla ostfantaster, och som ni nog har förstått vid det här laget så är det precis vad vi är. Här hackas ost och kex för att tillsammans skapa en symfoni av underbara smaker.

Ingredienser:

150 g roquefortost

50 gram färskost av philadelphiatyp

1 tsk honung

4 torkade hackade dadlar

3 krossade digestivekex

Gör såhär:

  1. Blanda roquefortost, färskost av philadelphiatyp, honung och torkade hackade dadlar i en skål.
    2. Rulla bollar av smeten. Rulla dem i krossade digestivekex.
  2. Låt stelna i kylen.

Hoppas det ska smaka!

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *