2020-05-29 | lästid: 2 minuter

År 2020 kommer gå till historien som ett speciellt år då världen stannade upp och ingenting var som vanligt. Just nu befinner vi oss mitt i det, med en annorlunda vår bakom oss och en oviss sommar framför. Många av er hade säkerligen resplaner som tvingats ställas in p.g.a. Covid-19, vilket är oerhört tråkigt men också någonting som vi tvingats acceptera. Därför vill vi nu försöka hitta ljusglimtar i tillvaron och ge tips på saker du kan göra i sommar som du kanske annars inte skulle ha gjort.

Upptäck ditt eget land & stad

Trots att den planerade solsemestern till Grekland eller Spanien har ställts in kan vi faktiskt ha en bra sommar ändå. Än så länge är vi i Sverige privilegierade att kunna röra oss ganska fritt i vårt eget land vilket vi bör ta vara på – givetvis med ansvar. Kanske kan du (om du har möjlighet) stötta ditt lokala hotel med en vistelse där? Oftast är det väldigt underskattat att turista i sin egen stad. Har du ett sommarställe kanske du kan åka dit och njuta av några soliga dagar. Har du inte den möjligheten kan du ordna en mysig picknick vid havet, sjön eller i en park nära dig.

Gillar du vandring och fiske?

Kanske älskar du att vara i naturen men har inte tid att ta dig ut så ofta? Ta då tillfället i akt denna sommar! Snöra på dig ett par bekväma vandringsskor, klä på dig bra kläder, häll upp kaffe i en termos och ta med dig lite fika så är du redo för en dag med vandring i skogen. Är du en riktig naturmänniska och vill göra ett ännu större äventyr av det med familjen? Ta då med tält och fiskespö och slå dig ner vid en fin liten sjö.

Stanna upp och var i nuet

Sist men inte minst vill vi tipsa om det som kanske egentligen är viktigast av allt – lev i nuet. Det må låta klyschigt, men för de allra flesta av oss rullar dagarna bara på och vi stannar sällan upp och reflekterar över saker och ting. 2020 har tvingat oss till detta, vilket vi vill tipsa dig om att försöka ta vara på. Njut lite extra av morgonkaffet, ta en härlig promenad med din favoritlåt i lurarna och gör det sommarfint på balkongen eller i trädgården genom att plantera om och sätta nya, fina och somriga växter!

2020 är ett konstigt år som har fått de flesta av oss att se på livet på ett annat sätt. Så ta vara på sommaren även om den i år blir annorlunda. Ha videosamtal med nära och kära som du inte kan träffa just nu, försök ta dagen som den kommer och kom ihåg att vi alla går igenom detta tillsammans. Sitter du inne på andra bra tips att göra till sommaren? Dela gärna med dig av dem i kommentarsfältet nedan.

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *