2020-06-12 | lästid: 2 minuter

Sommaren är äntligen här och med den kommer inte bara sol och bad – utan du kan även njuta av härliga skogspromenader eller långa cykelturer vid havet. För att komma ut i naturen och röra på dig behöver du inte mycket mer än bekväma träningskläder (förutom möjligtvis en bra cykel)! I detta inlägg kan du läsa lite om vikten av motion och sköna fritidsdressar.

Motion är A och O

Redan sedan barnsben får vi lära oss att det är viktigt att vi rör på oss, men det är först med åldern som vi faktiskt inser hur viktig daglig träning är för vår kropp och hälsa. Att starta dagen med en skön promenad, eller att välja cykeln istället för bilen till mataffären är val som i stunden kanske inte känns så betydelsefulla, men som i slutändan gör en otroligt stor skillnad. Med mer vardagsmotion blir vi både piggare och gladare – framför allt slipper vi kanske undan vissa skavanker som annars riskerar att dyka upp när vi blir äldre.

Den bekväma fritidsdressen

Men för att motion ska vara kul så måste vi också ge oss själva rätt förutsättningar! Då är en ledig och skön fritidsdress inte att underskatta. Den är perfekt att dra på sig under kyliga morgonpromenader och skulle solen titta fram under tiden är det bara att knäppa upp jackan och knyta den runt midjan i stället. Vi har snygga och prisvärda fritidsdressar i många olika färger och modeller, så du kan enkelt hitta just din favorit. Om du trivs i dina kläder kommer träningen att bli så mycket roligare! För det kanske är just den perfekta klädseln som blir den avgörande faktorn för att du faktiskt ska ta dig ut på den där promenaden?

Träning utomhus!

Att träna utomhus är roligt och bra samtidigt som vi kan andas in frisk luft. Just i år är det viktigare än någonsin att vistas mycket utomhus – istället för att trängas i trånga gymlokaler och riskera att bli smittad. Många städer har bra utegym, vilket är en utmärkt plats att träna på! Om du har möjlighet, starta då dagen med en morgonpromenad där du stannar till vid ditt lokala utegym för lite övningar – självklart med utgångspunkt från din dagliga form. En fritidsdress passar då perfekt, eftersom den är behaglig att promenera i – men den är också mjuk och följsam så den går utmärkt att ha på sig vid lite mer ansträngande övningar. Slå en pling till din väninna och träna ihop, därefter kan ni njuta av en god frukost på altanen. Bättre start på dagen än så kan det knappast bli!

Vi älskar att röra på oss och hoppas att du gör det också! Kom ihåg att träning inte ser exakt likadan ut för alla utan du lägger den på en nivå som din kropp klarar av. Hur gillar du att motionera? Kommentera gärna nedan och dela med dig av dina bästa tips.

Redaktionen rekommenderar

Skriv något
Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *